DRESSUR

0 Sortert etter

Relevans

Slik lærer du opp hunden din

Det hunder vil mer enn noe annet, er å gjøre deg glad – det er derfor de fleste hunder er lette å dressere. Før du begynner, kan du lage en liste over kommandoer du vil at hunden skal kunne: "sitt", "bli", "kom", "ned" eller "nei" (denne er alltid nyttig). Det kan også hende du vil ha kontroll på bjeffingen, lære hunden å ikke tigge etter mat og hvordan du skal unngå ulykker inne. Alt dette er svært gjennomførbart – alt som kreves, er konsekvens, ros, en og annen godbit og mye tålmodighet og positivitet. Les mer for flere tips og råd om hundedressur. 

Gjøre valpen stueren

Når du begynner å gjøre valpen stueren, må du være forberedt på ulykker og bruke masse tålmodighet og positivitet. Dette er en av de viktigste tingene du lærer hunden din, så begynn med å lage en timeplan. Hunder er vanedyr, så gode tidspunkter å sette opp på timeplanen kan være å ta hunden med ut for å gjøre fra seg etter at den har spist, lekt, våknet etter en blund, før innesperring og når den snuser rundt etter et sted å tisse. Når hunden din tisser på riktig sted, skal du gi ham masse ros. En liten godbit etter at hunden har gjort fra seg vil motivere den i neste omgang. Etter hvert vil valpen lære seg når og hvor den skal gjøre fra seg. Bare husk at ikke alle valper er perfekte. Det kan hende du må tørke opp etter et og annet uhell. Les artiklene over for flere dressurtips.

Sosialisere hunden din

Nøkkelen til sosialisering er å utsette valpen din for så mange mennesker, steder og dyr som mulig. Har du sett en hund som er redd for menn med skjegg eller folk som bruker hansker? Eller hva med hunder som er livredde for å gå inn i en bil eller bjeffer hver gang de ser en annen hund? Disse underlige personlighetstrekkene kan bli bedre med sosialisering, særlig når hunden er ung. Les artiklene våre om sosialisering for mer informasjon.