Er det trygt å mate hunden min banan?

Publisert av
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hunder går bananas for menneskemat! Imidlertid er mange matvarer som spises regelmessig av mennesker ikke bra for hunder, og noen er direkte skadelige. Men kan hunder spise bananer? Her er en oversikt om bananer for hunder og hvorfor du kanskje bør vurdere å gi hunden din en og annen smakebit av denne vitaminrike frukten.

Golden retriever sitter ved et åpent kjøleskap med frukt og grønnsakerBananfordeler

Bananer er fulle av kalium og vitamin C. De er også gode kilder til vitamin B6, mangan, biotin og kobber, som alle er til fordel for hundens generelle helse. Bananer har også et høyt innhold av magnesium, som kan hjelpe hunden din til å absorbere andre vitaminer mer effektivt og fremme sunn beinvekst, sier Kennel Club.

Ulemper med bananer for hunder

Bananer er også høye i sukker, så de bør bare gis som en spesiell godbit av og til, og bør ikke innlemmes som en vanlig del av hundens kosthold. Og selv om fiberinnholdet i bananer kan være bra for hunden din i små mengder, kan dette faktisk føre til forstoppelse i stedet for å forhindre det ved inntak av for store mengder.

Si nei til bananskall

Selv om de ikke er giftige for hunden din, er bananskall vanskelig å fordøye og kan gjøre hunden din syk eller forårsake tarmblokkering. Så pass på å kaste bananskall på et sted der hunden din ikke kan komme til dem.

Brun langhåret chihuahua i rosa genser spiser banan fra menneskehånd.Banansikkerhet

Når du først tilbyr bananer som en godbit, er det viktig å holde øye med eventuelle tegn på magesyke. Det er også viktig å overvåke hunden din for vektøkning fordi det er et tegn på at den får for mange godbiter. I tillegg, hvis hunden din er diabetiker eller har problemer med høyt blodsukker, er det nok best å holde den borte fra bananer. Veterinæren din vil kunne gi deg den beste informasjonen om hvorvidt bananer er greit å mate hunden din som en spesiell hundegodbit fra tid til annen.

Hva om hunden din får tak i en banan og spiser hele greia, skall og alt? Du bør ringe veterinæren din umiddelbart hvis du merker tegn på sykdom eller fordøyelsesproblemer.

Hvordan gi hunden din bananer

Mens noen hunder elsker smaken av bananer og vil spise bananbiter rett ut av hånden din, krever andre litt mer overtalelse. Du kan prøve noen av følgende taktikker for å introdusere bananer til hunden din:

 • Prøv å mose det i maten dens
 • Bland litt banan med peanøttsmør (Igjen, peanøttsmør er en annen type mat som bør konsumeres med måte av hunder. Det bør aldri brukes som en hyppig matbit eller belønning.)
 • Fyll en matdispenserende leke med most banan og frys den ned
 • Frys en banan før du skreller og skjærer den i skiver, og gi de frosne skivene til hunden din
 • Gi hunden godbiter som har bananer som ingrediens for å se om de liker smaken. Hill's har et flott peanøttsmør- og bananalternativ å prøve ut.

Kan hunder spise bananer? Det korte svaret er ja — med måte. Mens de er fullpakket med næringsstoffer, er bananer en sukkerholdig godbit som bare bør være en liten del av et generelt næringsrikt hundekosthold. Hvis du er i tvil om å mate hunden din med bananer, kontakt veterinæren din om de beste næringskildene for hunden din.

Bidragsyters biografi

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus er en dyreeier, dyreblogger og forfatter fra Tulsa, Oklahoma, hvor hun vanligvis skriver under oppsyn av et fang fullt av pelsdotter.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>