Hvor skal du få valpen fra?

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Uansett hva slags type valp du ser etter, er det mange steder å lete i. Annonser i lokalavisen, dyrebeskyttelsen eller foreningen for omplassering av hunder, venner og familie og hundeoppdrettere er alle gode kilder. Hvis det er en renraset hund du er ute etter, vil ditt beste valg trolig være spesielle hundemagasiner og oppdrettere av rasehunder.

Hos oppdretteren: Du skal ha mulighet til å se moren sammen med hele kullet. Spør også om det er mulig å møte faren. Ikke ha det travelt ved det første besøket, men ta deg god tid, still spørsmål og ta notater hvis du føler for det. Spør om å se resultatene fra eventuelle helseundersøkelser som er nødvendige for din rase. Finn ut hva valpene i kullet fôres med, når de fikk sin siste ormekur og om de har fått en helsekontroll hos veterinæren enda. Vær ekstra oppmerksom på morens temperament, og pass på å ikke velge en nervøs valp - dette kan tyde på dårlig tidlig sosialisering. Ikke fall for fristelsen av å velge den minste og svakeste valpen bare fordi du synes synd på den. Vær oppmerksom på hvordan og hvor kullet har vokst opp, da dette kan være en god indikator på hvordan valpene vil utvikle seg. Hvis du for eksempel blir tatt med til et skur utenfor huset, bør du være på vakt, da dette kan bety at valpene ikke har hatt kontakt med mennesker. De første 16 ukene i en valps liv er avgjørende for dens atferdsmessige og sosiale utvikling. En valp som ikke har blitt utsatt for hverdagslige synsinntrykk, lyder og lukter, kan få problemer senere i livet.

Foretrekker du en blandingshund? Hvis du ønsker deg en hund av blandet rase, er det lurt å starte letingen hos dyrebeskyttelsen og forskjellige sentre for omplassering. Alle gode sentre vil forsikre seg om at hundene kommer til gode hjem, så vær forberedt på at de ber om å få besøke deg hjemme.

Relaterte artikler

Relaterte produkter