Morsomme leker for å trene katten din

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Ta frem tryllestaven

Det er ingen hemmelighet hos katter elsker fugler. Eller rettere sagt, de elsker å prøve å jakte på dem. En pinne med fjær i enden kan kanskje være den magiske formelen som forvandler den sofaelskende katten din til en innbitt jeger på få minutter. Pinneleker er lett tilgjengelig både på nettet og i de fleste dyrebutikker. Eller lag din egen ved hjelp av en trepinne og en solid snor, og fest noen fjær eller et fjærleketøy i enden av snoren!

Zoooom!

En litt sprekere jaktløsning med høyere oktan. En liten fjernkontrollert bil (av musestørrelse!) Kan gi litt morsom underholdning for katten din og for deg når du ser katten fly rundt etter den! Etterlign en ekte mus ved å kjøre bilen under en stol eller bak en sofa et kort øyeblikk for å «gjemme seg». Sørg for å holde grunnig øye med katten når dere leker med motoriserte leker: sikkerheten kommer først!

Gjemsel

Det er ikke bare hunder som kan leke denne morsomme leken! Start ganske enkelt, slik at leken blir morsom og gir for katten din. Rop på den (fôringstid er det beste tidspunktet for å starte dette, hvis du ikke allerede har gjort det) og se den komme løpende. Beveg deg senere til annen rom og gjør det gradvis vanskeligere. Belønn kattens innsats med en favorittleke eller et par godbiter fra tørrfôret. I tillegg til å være en morsom lek som lærer katten hvor gøy det er å komme og finne deg, er det en fin måte å forsterke innkallingen på!

Mystiske, bevegelige gjenstander

Denne leken spiller på kattens naturlige nysgjerrighet i en morsom lek som alle kan leke! Knyt en lang snor til en av kattens favorittleker når den ikke ser deg (en lekemus fungerer bra, eller til og med et stykke sammenkrøllet papir eller en spretten kork). Hold i den ene enden av snoren mens leken ligger midt i rommet. Et raskt napp i snoren får leketøyet til å hoppe, og vil raskt fange kattens oppmerksomhet! Eller trekk leketøyet langsomt over gulvet, så kommer den løpende for å undersøke det. Hold katten din i bevegelse, men la den fange leketøyet før du legger det bort.

Kattefiske

Jeg likhet med den ovennevnte leken, inkluderer denne en favorittleke og en lang snor. Denne gangen kaster du leken over en dør mens du gjemmer deg på den andre siden. Jeg likhet med barnas populære «fiskelek», vil du fiske etter katten din! Sørg for at katten din hopper og strekker seg etter leketøyet, og la den få en fantastisk fangst før du avslutter leken, så vil den glede seg til å leke igjen neste gang. Alle leker med snorer må oppbevares trygt utenfor kattens rekkevidde mellom lekeøktene, for å forhindre at den spiser eller henger seg opp i snoren.

Katteparade

Jeg stedet for å gi maten direkte til katten din, kan du først gå rundt i huset og ta katten med på en «tur» mens den følger maten. En bit eller to hvert andre minutt vil belønne den for å følge deg, slik at den ikke mister interessen. Eller enda bedre: kombinere dette med å gi katten tørrfôr fra en aktiveringskule i stedet for en vanlig skål på slutten av turen, og gi den våtfôr eller posemat på en flat tallerken på andre tidspunkter. (Katter elsker å bli matet flere ganger om dager, men bruk fornuftige mengder slik at den ikke går opp i vekt).

Mennesker er aldri byttedyr: Vær forsiktig - la aldri katten bruke fingre, tær, ankler osv. som «byttedyr» - ellers lærer du katten din at det er greit å jakte på folk. Siden dette er smertefullt og raskt kan bli farlig - for ikke å nevne at det er vanskelig å endre på når det først er etablert - må du ikke la det starte. Det kan virke søtt mens den er kattunge, men når den er en voksen jeger i full størrelse med nesten til centimeter lange hjørnetenner og sylskarpe klør, vil det være alt annet enn søtt!

Hold det realistisk: Gjør leketøybevegelsene realistiske for katten din. Se på en ekte mus eller fugl for å se hvordan byttedyr virkelig oppfører og beveger seg, og sørg for at lekene etterligner dette når du leker med katten din. Videoer er en flott ressurs og et enkelt Internett-søk vil gi tusenvis av eksempler.

Ikke vær redd for å gjøre det selv: Enkle leker kan lages på få sekunder med ting du allerede har for hånden. Katter kjeder seg lett. Derfor vil det å rotere lekene, eller å gi den et leketøy som kun er designet for noen få enkel lek og smart løsning. Se deg rundt, så finner du mange gode kilder til gratis moro! Korken fra en plastflaske er et morsomt leketøy som katten kan løpe rundt etter, og som du bare kan resirkulere når den blir lei. Pappesker kan bli slott som må erobres, og en tom plastflaske (ren og tørr, selvfølgelig) kan tjene som en alt-i-ett-dispenser for godbiter og mental stimulering. Den eneste som setter grenser, er din egen fantasi! Et raskt Internett-søk vil gi mange resultater hvis du ikke finner noe selv.

Hold lekingen morsom og variert, men mest av alt - hold den trygg.

Relaterte artikler

 • Leke med katten

  Å leke med katten din er en viktig del av å opprettholde dens helse samt båndet dere imellom.
 • Hvordan katter og barn leker trygt sammen

  Katter og barn kan være herlige venner. Men om barna ikke har lært å omgås katten riktig kan det bli en katastrofe. 
 • Gamle barneleker kan bli fine katteleker

  Visste du at du kan gjøre leketøy dine barn har vokst fra om til utmerkete hjemmelagede leker til din katt?
 • Kattelek: Slik holder du katten din engasjert

  En katt som kjeder seg er ikke en lykkelig katt. Ved å sørge for at den pelskledde vennen din får mental stimulering og aktivitet gjennom lek, vil den få det bedre og sannsynligvis også roe seg ned, spesielt hvis den uttrykker seg gjennom destruktiv oppførsel som å klore i stykker gardinene eller grave opp potteplantene. Katten din kan også vise tegn på kjedsomhet ved å opptre aggressivt eller vise tegn på depresjon.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • Kastrert/sterilisert katt, KATTUNGER (inntil 1 år), LITE AKTIV OG ANLEGG FOR OVERVEKT, VOKSNE KATTER (1-7 år)