Fôr du ikke bør gi hunden din i den mørke årstiden med alle festdagene

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

I den mørke årstiden er vi mer innomhus og derfor kan det være at din hund blir litt mer bortskjemt med ekstra godbiter på alle festdagene. Det er ikke galt å kose seg litt ekstra med sin hund på festdagene men det er viktig å vite hva hunden ikke bør få i seg. Det er mye i matveien som kan gjøre at din hund kaster opp. Det vil vi jo ikke! Spesielt ikke på festdagene. Her kommer litt informasjon om hva du ikke skal dele med din hund. Men det betyr ikke at du ikke kan skjemme din hund bort nå. Les om godbiter du kan lage hjemme for din hund.

Hva du ikke bør gi din hund på festdagene

Den mørke årstiden med alle sine festdager begynner sent på høsten og fortsetter gjennom vinteren. Det kan være vanskelig å komme gjennom alle store dagene på vinteren på en sikker måte for din hund. ASPCA har en liste over mat som din hund ikke bør få. Her kommer noen eksempler som ofte kommer fram på de store festdagene.

Potene vekk fra følgende matChihuahua licking lips and looking at food on plate at dinner table

 • Bein
 • Løk
 • Hvitløk
 • Druer
 • Alkohol
 • Sjokolade
 • Kaffe
 • Nøtter
 • Gjæret deig
 • Fett kjøtt
 • Mat laget med muskat
 • Mat som inneholder xylitol

Dette er mat vi gjerne har festdagene i den mørke årstiden så det er bra å ha kontroll på hunden. Hunder kan hoppe opp på bord og kjøkkenbenker når du ikke er der. Eller de sjarmerer dine gjester så de glemmer at de ikke får gi hunden noe ekstra. Pass også på når du fyller oppvaskmaskinen. Oppvaskmaskinen står gjerne i gulvhøyde og det er fort gjort for din hund å slikke ut skåler og tallerkener. Så pass på at hunden ikke gjør dette! Da vil den ikke få i seg uegnete matrester eller skjære seg på kniver.

Hunder er nysgjerrige og lurer gjerne på om det du spiser også smaker godt for dem. Så ved å passe på hunden vil den ikke bare unngå uegnet mat men den vil heller ikke legge på seg den ekstra vekten vi tobente gjerne sliter med på nyåret.

Om du elsker å gi gaver kan du lage litt hjemmelagede godbiter til din hund. Bruk gjerne en pepperkakeform eller annen morsom form når du lager egne godbiter for hunden. Men husk at din hund heller vil ha oppmerksomhet og mye kos fra deg. Så husk å være mye sammen med din hund over festdagene i den mørke årstiden. Og får den en godbit eller to ekstra gjør det ikke så mye.

Litt om forfatteren

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila er en kjæledyrentusiast som tror på ordets kraft og hvordan en kan informere - og endre - målgruppen. Hennes arbeid finnes på internett og på trykk. Du finner henne på Twitter @ReinventingErin eller på http://erinollila.com.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>