Vitenskapen bak vår kjærlighet til hunder og katter

Publisert av
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Holder du ofte hundens hode i hendene og ser den inn i øynene mens du snakker med den? Får katten som ligger og maler i fanget ditt hjertet ditt til å hovne opp av glede? Millioner av eiere elsker sine pelskledde venner, og nå kan vitenskapen forklare kjemien bak din kjærlighet til hunder og katter og deres kjærlighet til deg.

Viet til hunder

En studie rapportert i tidsskriftet Science fant at hundeeiere opplevde en hakesleppende 300 prosent økning i oksytocinnivået etter å ha tilbrakt bare en halvtime med hundene sine, inkludert tid på å se dem inn i øynene. Det låste blikket er nøkkelen. Faktisk så forskerne ingen oksytocinøkning hos hundene og eierne som hadde brukt lite tid på å se på hverandres øyne.

Oksytocin er et hormon som spiller en kraftig rolle i bindingen, tilliten og altruismen mellom en mor og hennes spedbarn. Det er faktisk så kraftig at det ofte kalles kjærlighetshormonet Akkurat som Science--studien fant med hunder, frigjøres oksytocin i både en mor og baby når de to stirrer inn i hverandres øyne.

Selv om det kan bevises at du elsker hunder og katter, har forskere bevist at hunder elsker oss tilbake?Schnauzer står ved manns fang på bordet ute

Ja, ifølge Science-studien og en andre studie utført av nevrovitenskapsmannen Paul Zak. The Telegraph rapporterer at Zak utførte en studie av ti hunder og oppdaget at oksytocinnivået økte med gjennomsnittlig 57,2 prosent når hunder brukte ti minutter på å leke med eierne sine. Science-studien fant at nivået økte enda mer. Hundene i den studien viste en 130 prosent økning i "kjærlighetshormonet" etter tretti minutter med eierne sine, inkludert tiden de så hverandre inn i øynene.

Gal etter katter

Hva med katter? Katter blir ofte beskrevet som egenrådig og krever sannsynligvis ikke den samme mengden oppmerksomhet som hunden din krever av deg. Men kan du elske katten din? Kan katten din elske deg?

Studier om hvorvidt mennesker faktisk kan føle kjærlighet til katten sin er få, men Zak taklet spørsmålet om en katt kan føle kjærlighet til deg ved å gjennomføre en test som ligner den han utførte med hunder. Etter ti minutters lek med eierne sine, viste de ti kattene i Zaks studie en økning på hele 12 prosent i oksytocinnivået. Selv om dette er en betydelig mindre endring enn økningen på 57,2 prosent Zak observert hos hunder, indikerer det at effekten av kontakt med mennesker er lik. Funnet var uventet. " Det ser ut til at katter knytter seg til eierne sine iallfall noen av gangene," sa Zak til The Telegraph.

Som kanskje en bedre indikasjon på kjærlighet viser en studie publisert av Behavioral Processes at et flertall av katter faktisk liker å samhandle med mennesker enda mer enn de liker å spise. En preferanse for klapping fremfor mat? Nå snakker vi!

Så den følelsen av tristhet når du må forlate hunden eller katten din hjemme mens du går på jobb, og den følelsen av spenning hunden eller katten din får når du endelig kommer hjem, er tegn på ekte kjærlighet. Husk det neste gang hunden eller katten din har en ulykke i huset eller klør opp møblene dine.

Bidragsyters biografi

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er en frilansskribent og dyreeier som bor i Erie, Pennsylvania. Hun har en goldendoodle ved navn Maddie.

Relaterte produkter