Fem av de vennligste katterasene

Publisert av Christine O'Brien
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Katter har et rykte på seg at de er selvstendige og til tider litt reserverte. Selv om disse stereotypene finnes av en grunn, kan du bli overrasket over hvor sosiale og kjærlige de vennligste katterasene kan være.

Men det er viktig å huske på at hver kattunge eller katt har sin egen unike personlighet. Selv om en spesifikk rase kan ansees som mer vennlig eller energisk sammenlignet med en annen, kan individuelle rasekatter ha varierende uttrykk av disse trekkene. Men om du er på jakt etter en ny pelsvenn, les videre for noen kjælne katteraser du kan vurdere å hente hjem!

1. Maine Coon

maine coon kattunge ligger og strekker potene fremover

Main coon-katter er på listetoppen når det kommer til de vennligste katterasene. Ikke la deg lure av deres store størrelse: den har ingenting å si når det kommer til denne herlige familievennlige katterasen. Med sin lange, silkemyke pels, kommer du til å måtte dedikere mye tid til pelsstell av din maine coon, men dette er en flott måte å tilbringe kvalitetstid sammen på.

2. Siameser

Siameserkattunge med blå øyne.

Takket være sine slående øyne og sitt regale vesen er siameserkatten muligvis en av de mest fascinerende katterasene. Men visste du at de også er veldig vennlige? I følge Governing Council of the Cat Fancy (GCCF) er disse utadvendte kattene "ekstremt trofaste mot menneskene sine" og elsker å være en del av familien.

De fleste katter kan lære seg å leke apport med favorittleken sin med litt innsats, men takket være dens sosiale vesen, kan en siameserkatt lære litt raskere.

3. Ragdoll

Vakker ragdoll med store, blå øyne.

En av de vennligste katterasene som finnes er lodne Ragdoll, en relativt ny rase som først ble avlet frem på 60-tallet. I følge GCCF, kommer det finurlige navnet fra deres tendens til å slappe av når de plukkes opp. Det betyr at de elsker å rulle rundt på fanget ditt, å bli plukket opp for en kos, eller å bli bært rundt i huset. De passer utmerket for dyreeiere som bor i leiligheter eller andre små boarealer, og de er veldig flinke med barn. Ragdoll-katter er kjærlige og knytter seg raskt til menneskene sine, så ikke vær overrasket om de møter deg ved døren etter jobb eller følger deg rundt i huset.

4. Abyssiner

Abyssinerkatt stirrer ut vinduet.

Abyssiner anses å være en av de eldste katterasene vi kjenner til, og selv om den ikke nødvendigvis krøller seg i fanget ditt, er disse kattene kjærlige og svært sosiale familiedyr. GCCF forklarer at abyssinerkatter vil møte deg med en herlig "kvitring" og kan følge deg fra rom til rom. Abyene (som de kalles) er energiske katter og alltid klare for lek. De har en tendens til å være nyskjerrige og kan lekent forsøke å forstyrre deg eller å komme seg opp i høyden. Det kan hende du må vente til de er slitne før de kommer for å kose i fanget ditt!

5. Hellig birma

En 4 måned gammel hellig birma guttekattunge med blå øyne og himalayategniger som ligger på en kontorstol.

Hellig birma, med sin mystiske bakgrunn og opphav i det som nå heter Myanmar, er en vennlig rase og klar publikumsfavoritt. Legenden sier at den første hellige birmaen fikk sin duse pels og himmelblå øyne fra en gudinne etter at katten beskyttet tempelet og eieren sin mot banditter, forklarer GCCF. Denne troskapen og affeksjonen for mennesker er noen av rasens mest kjente egenskaper! Birmaens rolige lynne gjør også at de passer som en stabil følgesvenn i hjem med flere dyr. De trivs like godt som den eneste katten i hjemmet, så lenge den har menneskene sine med seg.

Når du velger å leve med en katt, må du huske at rase ikke er den avgjørende faktoren for en vennlig katt. Mange katter på jakt etter nye hjem er av blandede raser, og et nusselig par tuftede ører eller en myk, stripete pels kan avsløre en overraskende personlighet. Besøk ditt lokale dyremottak for å oppdage katter som kan være sosiale, kjærlige og perfekte for din familie. Husk at det er kjærlighet som er det som er mest avgjørende for en vennlig katt. Jo mer kjærlighet du gir dem, desto mer sannsynlig er det at de gjengjelder det over tid.

Bidragsyters biografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er en forfatter, mamma og mangeårig katteforelder hvis to russiske blues styrer huset. Arbeidet hennes vises også i Care.com, What to Expect og Fit Pregnancy, der hun skriver om hunder, katter, graviditet og familieliv. Finn og følg henne på Instagram og Twitter @brovelliobrien.


Gjennomgått av Dr. Aileen Pypers, BSc, BVSc, PGDip

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's &#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Mature Adult/Senior 7+ with Chicken bidrar til å opprettholde nyre- og viktige organfunksjoner. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, omega-3-fettsyrer og redusert fosfor.
  Buy Now »