Hund og ny baby kommer godt overens

Publisert av
min. lesing

Med riktig forberedelse burde det ikke være noe stort problem å få hunden til å gå overens med din nye baby. Det er selvfølgelig alltid en spennende tid å bringe en ny baby til verden, men noen ganger vil ikke hunden dele din entusiasme.

Alt forandrer seg

Livet ditt vil forandre seg så snart du bringer babyen hjem, og det er uunngåelig at hundens liv også vil endres. Den er vant til din fulle oppmerksomhet, og selv om du ikke bevisst mener det, vil hovedfokuset ditt nå være på den nye babyen.

Noen hunder tilpasser seg raskt og tar på seg rollen som beskytter og vokter, mens andre reagerer saktere og trenger litt hjelp til å føle seg komfortabel med den nye familiesituasjonen.

Soveområdet er et potensielt problemområde. Dersom hunden sover i sengen sammen med deg, må du lage et nytt, koselig sovested. Finn noe du kan legge på det nye sovestedet som minner om deg slik at den føler seg fornøyd og trygg. Overgangen kan gjerne ta noen uker, men vær tålmodig. Hunden vil lære til slutt og bli komfortabel med sin nye seng.

Kjent og kjært

Hundens turrutiner vil mest sannsynlig endres, så det kan være lurt å ta ut barnevogna før babyen kommer så han blir vant til den. Det er også en god idé å endre tempoet på turen så det passer det tempoet du sannsynligvis vil spasere i med babyen.

Det er også en god idé å la hunden bli kjent med barnerommet før den lykkelige begivenheten så han kan vennes til luktene og tingene der, spesielt dersom dette er et rom hvor den tidligere har tilbrakt mye tid.

De første møtene mellom hund og baby må være rolige. Hold hunden i bånd og la ham sniffe og bare sitte sammen med babyen. All god oppførsel bør belønnes med ros. Dårlig oppførsel som knurring eller sliting i båndet må reageres strent på. Hold den stramt i båndet og få den til å roe seg.

Den vil da raskt oppdage sin plass. Forlat aldri hunden alene med babyen, og observer oppførselen hans helt til du er trygg på at han er komfortabel. Nye bayer er en stor omveltning for alle, inkludert husdyr. Med bare litt hjelp kan selv en sjalu hund vennes til situasjonen og fortsette å være en god og sosial kompanjong for familien.

Relaterte artikler

 • Hvordan får jeg hunden min til å slutte å bjeffe?

  Lær deg hvorfor hunden din bjeffer overdrevent og hvordan du kan hjelpe den til å kjenne igjen når den skal stoppe bjeffingen.
 • Tidlig oppdragelse

  Valper lærer fort, så det er viktig å lære dem gode vaner så tidlig som mulig i livet. Her får du tips og råd om hvordan du kan oppdra den nye valpen din.
 • Valpedressur

  God dressur av valpen gir et givende forhold til hunden, start tidlig for best resultat.
 • Fjerne aggressiv oppførsel

  Lær hvordan du skal se etter tegn på aggresjon og biting hos valpen og hvordan du kan trene den til å slutte med uønsket adferd.

Relaterte produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGTH MINI with CHICKEN er ett komplettfôr til små hunderaser over 7 år som tenderer til overvekt. Med vårt unike vektkontrollsammensetning og klinisk dokumenterte antioksidanter som støtter små hunderaser sin helse over lang tid.   
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.