Pleie av kattungens tenner

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Å passe på kattungens nye tenner

Det er ikke så vanskelig å pusse katt- ungens tenner som du kanskje tror. Hvis du venner den til det tidlig og bruker en spesiell kattetannkrem som den liker, vil katten glede seg til tannpussen. Ikke bruk en tannbørste som er beregnet for mennesker siden den ikke er tilpasset kattens munn og kan medføre skader på tannkjøttet. Dyrlegen gir gjerne råd om hvilken tannbørste du bør benytte til din katt.

Start med å venne katten til at du putter en finger i munnen på den og forsiktig gnir over kattens tenner. Deretter venner du den til tannbørsten. Du kan ha litt tunfisk eller saft fra tunfiskboksen på tannbørsten for å gjøre den mer fristende. Når den har vent seg til dette og liker det, kan du starte å bruke kattetannkrem til pussingen.

Hvis du synes at pussing av kattens tenner er vanskelig, kan du be dyrlegen om råd. De fleste dyrleger tilbyr kontroll av tannhelsen til katter og vil også vise deg hvordan du best kan pusse kattungens tenner.

Når din kattunge har utviklet seg til en voksen katt, finnes det spesielle fôrtyper som vil bidra til å bevare tennene sunne, slik som f.eks.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen