Pleie av kattungens tenner

Published by
min. lesing

Å passe på kattungens nye tenner

Det er ikke så vanskelig å pusse katt- ungens tenner som du kanskje tror. Hvis du venner den til det tidlig og bruker en spesiell kattetannkrem som den liker, vil katten glede seg til tannpussen. Ikke bruk en tannbørste som er beregnet for mennesker siden den ikke er tilpasset kattens munn og kan medføre skader på tannkjøttet. Dyrlegen gir gjerne råd om hvilken tannbørste du bør benytte til din katt.

Start med å venne katten til at du putter en finger i munnen på den og forsiktig gnir over kattens tenner. Deretter venner du den til tannbørsten. Du kan ha litt tunfisk eller saft fra tunfiskboksen på tannbørsten for å gjøre den mer fristende. Når den har vent seg til dette og liker det, kan du starte å bruke kattetannkrem til pussingen.

Hvis du synes at pussing av kattens tenner er vanskelig, kan du be dyrlegen om råd. De fleste dyrleger tilbyr kontroll av tannhelsen til katter og vil også vise deg hvordan du best kan pusse kattungens tenner.

Når din kattunge har utviklet seg til en voksen katt, finnes det spesielle fôrtyper som vil bidra til å bevare tennene sunne, slik som f.eks.

Relaterte artikler

Relaterte produkter