Å leke med hunden din

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Dog image

I likhet med et sunt kosthold og et kjærlig hjem, er også tid til lek viktig for hundens velvære.

Lek gir trening og stimulering i tillegg til et morsomt og fint samspill. Tid til lek er spesielt viktig hvis hunden tilbringer lengre perioder alene. Noen hunder misliker å være adskilt fra eierne sine, og uttrykker sin misnøye gjennom destruktiv atferd.

Hvis dette er tilfelle, bør du gi hunden masse oppmerksomhet for å kompensere for fraværet ditt.

Enkle leker

Du vil bli overrasket over hvordan selv de enkleste leker kan gi hunden en morsom opplevelse. Hunder elsker å jage og jakte. De har det gøy når de får jage en tennisball, en frisbee, en pinne eller et kosedyr – spesielt et som lager pipelyder. Kanskje liker hunden din å jage etter en fotball og dytte den tilbake med snuten. Eller kanskje liker den å jage etter deg.

Denne leken fungerer også bra i kombinasjon med vann, avhengig av rase og om hunden er vant til vann.

Hvis du bruker en ball som leketøy, bør du være nøye med å velge størrelse. Sørg for at den er liten nok til at hunden kan ta den opp med munnen, men ikke så liten den kan svelges. Begrens antall leketøy til noen utvalgte favoritter. Har hunden for mange leker, kan den bli forvirret og usikker på hva som er et leketøy og hva som ikke er det.

Flere lekne aktiviteter

Kanskje har du lyst til å prøve en oppgaveorientert lek med hunden din. Plasser en godbit inne i en pappeske og la hunden jobbe med å finne den. Bruk en eske som gir hunden enkel tilgang til godbiten første gang, og når hunden lykkes kan du bytte til en mer utfordrende eske. Etterpå vil du sannsynligvis ha en del revet papp å samle opp.

Hunder er også glad i å lete etter ting. Gjør det enkelt i starten. Gjem en godbit i et annet rom, men gjør det tydelig. Slipp hunden inn i rommet. Gi hunden ros når godbiten blir funnet og gi en belønning. Leken kan lekes inne eller ute.

Du kan også leke en lek med hunden hvis du ikke er redd for å dumme deg ut. Gå ned på hender og knær så nær hunden som mulig. Bøy albuene, senk hodet og bjeff så godt du kan. Hunden vil sette hode på skakke og se rart på deg. Bjeff på nytt, og kanskje bjeffer den tilbake. Løp noen få skritt og vend deg mot hunden igjen, bøy deg ned og bjeff på nytt. Gjenta. Hunden vil følge opp, og det vil bli en leken aktivitet. Husk at hundens lekekamerat ikke nødvendigvis trenger å være deg. En sosial hund liker å møte og leke med andre hunder. Dette omfatter lekeslåssing, boltring, å løpe i friområder og utforske omgivelsene.

Tips om lek

 • Hvis du forlater valpen eller hund alene en stund, bør du gå eller leke med den før du drar, slik at den får mulighet til å få brukt overskuddsenergien sin.
 • Trening kan være en lekeaktivitet. Du kan lære opp hunden til å komme til deg når kaller på den. Hunder lærer seg triks fordi dette er en lek for dem.
 • Ikke bruk personlige gjenstander eller husholdningsgjenstander som leketøy. Hunder vet ikke forskjellen på dine gamle joggesko og de nye skoene du kjøpte i forrige uke.
 • Gjør en innsats for å oppfylle hundens behov, og sett av tid til lek. Hvis du ikke kan gjøre det alene, spør en venn eller et familiemedlem om hjelp.
  Ikke undervurder effekten av oppmerksomhet og lek. Med stimulering får hunden brukt overflødig energi, noe som bidrar til rolige nerver og følelser.

Resultatet er en glad hund som elsker moro.

Relaterte artikler

 • Vis at du bryr deg og tren hunden din

  Hunder er ofte veldig energiske, og trening er den perfekte måten å få brukt opp all den ekstra energien på.
 • Læring gjennom lek

  Det er både gøy og spennende å leke med den nye valpen, men lek er også en grunn- leggende del av den tidlige oppdragelsen.
 • Å velge den beste leken til hunden

  Noe av det beste med å ha hund er at de elsker å leke og å velge de beste hundelekene er en viktig del av forholdet.
 • Jogging med hunden: hvordan komme i gang

  man running with retriever Mosjon er en viktig del av hundens fysiske og mentale helse, akkurat som hos oss mennesker. Selv om det finnes mange alternativer til hva dere kan gjøre sammen, er jogging med hunden en fantastisk måte for dere begge å forbrenne kalorier og stresse ned på.

Relaterte produkter