Hvordan ta hånd om kattens urolige mage

$authorText
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hjelp, katten min har urolig mage!

Har du lagt merke til at katten din har blodig avføring eller fortsetter å være dårlig? Mange katter opplever urolig mage fra tid til annen. Selv om de spesifikke detaljene noen ganger ikke er trivelig lesing, er det viktig at du vet hva du kan forvente og hva du bør gjøre. Oppkast og diaré er ikke noe moro for hverken kattene våre eller oss som eiere, men sporadiske episoder med sykdom eller rennende, vannaktig avføring er en del av livet med sammen med kattene våre.


Vær opmerksom på tegnene

Hvis du hører at katten din lage lyder som om den er i ferd med å bli syk, må du handle raskt ved å legge litt avispapir eller en gammel bolle eller et brett foran den. På denne måten unngår du å flytte den hvis den er ukomfortabel, men holder sølet under kontroll. På samme måte kan en katt som klorer på døren for å slippes ut lide av løs mage og kanskje ikke ha samme kontroll over tarmen som den vanligvis har. Noen katter kan virke rastløs hvis den har smerter i magen, eller så kan den bare krølle seg sammen og se syk ut. Andre tegn å være på utkikk etter inkluderer vekttap, endringer i appetitt, luft i magen, magestøy eller anstrengelse for å gjøre fra seg.


Hva utløser det?

Mesteparten av tiden skyldes mageproblemer at katter spiser noe de reagerer på, for eksempel en fugl eller en mus de har fanget, at de sluker maten eller har hårballer. Med litt hjelp kommer de fleste katter over denne typen forstyrrelser relativt raskt, så spør veterinæren din om råd tidlig. Noen katter har imidlertid mer langvarige problemer som aldri ser ut til å løse seg fullstendig, eller som blusser opp til forskjellige tider. En veterinær vil vanligvis trenge å utføre ulike prøver for å fastslå årsaken til mageproblemer som er mer langvarige. Før en dagbok over når katten har problemer, tegnene den viser og hva den spiste i dagene før en episode for å hjelpe med å fastslå en diagnose.

Et par tips

 • Hvis katten din kaster opp, fjern umiddelbart tilgang til fôr og sørg for at ferskt vann er lett tilgjengelig.
 • Hvis katten virker uvel, fortsetter å kaste opp eller har blod i oppkastet eller avføringen, kontakt veterinæren din.
 • Spør veterinæren din om når du kan begynne å gi små mengder av lettfordøyelig kattefôr. Terapeutisk kattefôr, tilgjengelig hos veterinæren, anbefales ofte for katter etter magebesvær.
 • Fortsett å mate den anbefalte fôret i rundt 5 dager, eller som anvist av veterinæren din.
 • Etter denne tiden, tilsett litt noe av kattens normale fôr, øk gradvis mengden og reduser mengden terapeutisk fôr i løpet av de neste 7 dagene til katten din spiser som normalt.

Be alltid om råd fra veterinæren din hvis du er bekymret for helsen til katten din

relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's &#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Mature Adult/Senior 7+ with Chicken bidrar til å opprettholde nyre- og viktige organfunksjoner. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, omega-3-fettsyrer og redusert fosfor.
  Buy Now »