Jakten på din nye bestevenn: hvorfor bør du adoptere?

Publisert av Emma Milne
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Det er lett å overse adopsjon av mange grunner - du kan være overbevist om at du vil ha en valp eller kattunge slik at du kan forme den til din familie og vokse sammen med den - men jeg ber deg om å høre på mitt råd om hvorfor dette kanskje ikke er det beste for deg og din familie.

Adopsjonssentre verden rundt flommer over av katter og hunder, hvorav de fleste er der uten egen skyld. Vi ser ofte på dyr på "redningssentre" som problemdyr eller skadet gods, forutsatt at de er der fordi de var slemme. Imidlertid er det ofte dårlige valg gjort av deres tidligere eiere eller endringer i familieforhold som fører til at de blir overgitt til disse sentrene.

Faktum er at de gode adopsjonssentrene er utmerkede til å finne riktige dyr for individer og kan spare deg for mye hjertesorg ved å hjelpe deg med å ta de riktige valgene når det kommer til din nye bestevenn.

Valper og kattunger er hardt arbeid!

Glad jente hjemme og leker med en stripet katt

Dette er veldig viktig å huske. Mange av oss har lyst på en valp eller kattunge fordi de er så søte, men de forblir ikke slik og unge dyr er hardt arbeid. Ved å vurdere eldre dyr kan du unngå tissetreningen, tyggingen, den noen ganger sprøe ungomdsoppførselen og søvnforstyrrelsene som ofte følger med både unge dyr samt små babyer

Matchmaking for der riktige valget.

Som jeg sa; dessverre er det mange som tar impulsive valg når det kommer til hunder og katter. Hunder og katter er en forpliktelse på 10-20 år, og dette bør ikke tas lett på. Du kan se en hunderase du liker i en film, på en annonse eller bli vist frem av en kjendis på sosiale medier, men dette betyr ikke at rasen vil passe deg og din situasjon.

Det fine med de gode adopsjonssentrene er at de vil ha atferdseksperter (eller adopsjonsrådgivere), som kan fordype seg i familiesituasjonen din og hjelpe deg med å finne hunden eller katten som passer best for deg eller dere. Er du aktiv? Hvordan er din økonomiske situasjon? Hvor stort er hjemmet ditt? Jobber du? Har du en hage? Er det barn i huset, og i så fall hvor gamle er de? Alle disse tingene er utrolig viktige når det gjelder å velge riktig hund og katt.

Mange av oss er flaue over å snakke om økonomi, men PDSA paw report opplever ofte at et stort antall eiere undervurderer kostnadene ved å eie et dyr. Faktisk, avhengig av rasen anslår de at det å eie en hund kan være svært kostbart! Og dette er bare minimumskravene.

Det er viktig at vi stiller oss alle disse spørsmålene før vi tar på oss en hund eller en katt, og at vi svarer ærlig på dem. Millioner av hunder får ikke nok mosjon og mange slipper aldri ut av båndet. Å ikke dekke alle behovene som en hund eller katt har er en vanlig årsak til frustrasjon og atferdsproblemer. Det er dette som ofte fører til at eierene gir opp hunden eller katten i stedet for at det underliggende problemet blir tatt opp.

Mange mennesker synes at den normale oppførselen til hunder og katter kan være irriterende. Dette kan være katter som klorer på møblene eller hunder som graver hull i hagen eller til og med bjeffer.

Ved å snakke med adopsjonssentre og deres atferdsrådgivere kan du enkelt unngå mange av disse problemene. Du kan lese om historien til en adopsjonsrådgiver for dyr i USA her. Du kan se hvor fornøyde de er med jobben med å hjelpe dyr og mennesker med å finne sammen. Og hvor frustrerende det kan være når noen tar feil valg!

Å være en god venn.

Kvinne klapper schæferblanding på hodet.
Vi snakker om at dyr er våre beste venner, men det er veldig viktig at vi også tar vår side av dette vennskapet på alvor. Båndet mellom mennesker og dyr er en virkelig verdifull ting, og det er opp til oss å ta de riktige valgene for dyr før de kommer inn i livene våre. Enten du adopterer eller kjøper en hund eller en katt, sørg for at du snakker med veterinæren din og så mange kyndige personer som mulig for å være sikker på at du forstår alle behovene til dyret og om du kan takle dem. Det er like viktig å bestemme seg for ikke å ta på seg en hund eller en katt som å bestemme hvilken du vil ha, eller tror du vil ha. Hvis vi alle gjorde dette ville adopsjonssentrene snart være tomme!

Hvis du ikke er overbevist om fordelene ved å adoptere, hvorfor ikke bare gå og ta en titt på ditt lokale dyresenter en dag? Du har ingenting å tape og det er ingen forpliktelser. Du vet aldri, men du kan falle pladask og finne din perfekte følgesvenn.

Bidragsyterens biografi

Emma Milne

Emma Milne

Dr. Emma Milne ble utlært veterinær i 1996. Hun har jobbet i smådyrpraksis i 12 år og som klinisk ernæringsrådgiver i syv år. Hun er kjent for sitt dyrevernsarbeid og har skrevet ti bøker om hunder og katter.


Gjennomgått av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
  Buy Now »