Er gulrøtter bra for hunder? Verdt å vite

Publisert av
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Som eier bryr du deg om innholdet i hundens fôr, og du er derfor alltid på leting etter en sunn godbit du fra tid til annen kan dele med din pelskledde venn. I tilleg vil du ha noe med vitaminer og mineraler, og det ville vært flott om det er noe du regelmessig har i hjemmet. Det er da du begynner å lure på om gulrøtter faktisk er bra for hunder. Du vet at det har blitt oppført som en ingrediens i noe av fôret du har kjøpt til hunden din, men kan hunder spise ferske gulrøtter fra kjøleskapet eller hagen? La oss finne ut om hunden din kan spise gulrøtter eller ikke.

Kan hunder spise gulrøtter?

Ja! Gulrøtter er et sunt alternativ hvis du leter etter en matbit til en sulten hund. Disse rotgrønnsakene kommer i mange farger, som hvit, lilla, gul, rød, og den vanligste, oransje. Du finner dem enkelt i dagligvarebutikker og kan dyrke dem selv også i kjøligere klima.

Er gulrøtter bra for hunder? Absolutt! I følge Healthline er "Gulrøtter en spesielt god kilde til betakaroten, fiber, vitamin K1, kalium og antioksidanter". Gulrøtter inneholder også A-vitamin, biotin og B6-vitamin, og har i tillegg få kalorier.

Smak på det. Nærbilde av en fôrskål i hendene på en hyggelig og omsorgsfull kvinne som holder den mens hun mater hunden sin

Slik gir du hunden gulrøtter

Når det gjelder å fôre gulrøtter til hunden din, kan du kjøpe gulrot av hvilken som helst farge eller størrelse. Bare sørg for at du vasker grønnsakene først for å fjerne skitt eller potensielle plantevernmidler.

Deretter, og viktigst av alt, bør du forberede gulrøttene før du gir dem til hunden din. I følge My Family Vets kan "hunder kveles av hele gulrøtter, så det er alltid tilrådelig å dele dem opp i små biter". Du kan skjære gulrøtter i skiver, små staver eller biter på størrelse med hundens tørrfôr. Bestem hvilken størrelse som er best for hunden din basert på størrelsen dens!

Du kan gi hunden rå eller kokte gulrøtter. Hvis hunden ikke liker rå gulrøtter, gi den kokte — den foretrekker kanskje den mykere konsistensen. Det er verdt å merke seg at næringsstoffene i rå gulrøtter absorberes i mindre grad enn i lettkokte gulrøtter. Bare sørg for å unngå å koke grønnsakene med smør eller krydder, da disse potensielt kan gjøre hunden din syk. Du kan til og med vurdere å legge noen gulrøtter i hundens fôr hvis du ønsker å øke vitamin-, mineral- og fiberinntaket.

Selv om det er mange fordeler med å fôre hunden din med gulrøtter som en sunn godbit, er det alltid viktig å snakke med veterinæren før du introduserer ny mat i fôrplanen. Veterinæren vil kunne si deg nøyaktig hvor ofte hunden din bør spise denne rotgrønnsaken og hvor mange gulrøtter hunden din kan spise på én gang.

Nå trenger du ikke lenger å lure på: "Kan hunder spise gulrøtter?" eller "Er gulrøtter bra for hunder?" Du kan skjemme bort dine pelskledde venner med denne næringsrike godbiten hvis de liker det. Dere kan til og med spise sammen!

Bidragsyters biografi

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila er en dyreentusiast som tror på kraften i ord og hvordan et budskap kan informere – og til og med transformere – det tiltenkte publikumet. Arbeidet hennes finnes overalt på internett og på trykk, og inkluderer intervjuer, spøkelsesskriving, blogginnlegg og kreativ sakprosa. Erin er besatt av SEO og alt som har med sosiale medier å gjøre. Hun ble uteksaminert fra Fairfield University med en MFA i kreativ skriving. Ta kontakt med henne på Instagram @ErinOllila eller lær mer om henne på http://erinollila.com.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • Prescription Diet™ Canine d/d™ Lamb

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine d/d™ Lamb er sammensatt for ernæringsstøtte til hunder som har problemer med huden samt oppkast/diaré pga. allergi.
 • Hill's Prescription Diet d/d hundefôr med and

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine d/d™ Duck er sammensatt for ernæringsstøtte til hunder som har problemer med huden samt oppkast/diaré pga. allergi.
 • Hill's Prescription Diet j/d hundefôr med lam

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine j/d™ er klinisk dokumentert å forbedre bevegelighet på bare 3 uker med den rette balansen av sunne næringsstoffer og en spesiell omega-3-olje.<br><br><b> Hovedfordele:</b><ul><li>Klinisk dokumentert å hjelpe hunder med å gå, løpe, leke og gå i trapper bedre – se forskjell på kun 21 dager</li><li>Hjelper hunden din med å gå, løpe og leke bedre ved å lindre ømme ledd og vedlikeholde sunn brusk.</li><li>Hjelper til med å vedlikeholde leddbrusken ved hjelp av EPA, en spesiell omega-3-fettsyre fra fiskeolje samt glukosamin og kondroitinsulfat fra naturlige kilder</li></ul><b></b><b><b><br></b>Ta kontakt med dyrlegen din for mer informasjon og veiledning om hva som er best for hunden din.</b>
 • Hill's Prescription Diet d/d hundefôr med laks

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> Canine d/d™ Salmon er sammensatt for ernæringsstøtte til hunder som har problemer med huden samt oppkast/diaré pga. allergi.