Lek med katten din på budsjett: 7 gratis aktiviteter

Publisert av Kara Murphy
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Å leke er nødvendig for kattens helse. Et stimulerende miljø holder katten aktiv både mentalt og fysisk.

Katteleker trenger ikke komme med en prislapp. Nesten hva som helst kan faktisk være en billig leke til din firbeinte venn. Katten kan få mye moro ut av en pappeske, gamle aviser eller isbiter.

For at det skal bli ordentlig gøy må du også være med å leke! Bruk fantasien din og gjenstander du finner rundt omkring i huset, og finn på leker du og katten kan leke sammen, som ikke koster en krone.

Her er syv idéer til hvordan du kan komme i gang:

1. Gjemsel under teppe

Katter elsker å "jakte". Gi dem noe å jakte på ved å gjemme hånden din under et teppe. Katten vil raskt kaste seg over den. Hvis klørne er ute er et tynt teppe kanskje ikke nok til å beskytte fingrene mot kloremerker. Om nødvendig kan du bruke en kosebamse eller lignende for å beskytte fingrene fra det ville rovdyret.

2. Kast sammenkrøllede biter av papir

Ikke resirkuler søppelposten helt enda. Krøll den sammen og kast den foran katten. Den vil antagelig sloss med posten bortover gulvet, jage etter den og sende den av gårde igjen. Du blir kanskje overrasket om den begynner å "apportere" og tar den med tilbake til deg slik at du kan kaste den på ny, og på ny.Calico cat with intense yellow eyes peering out of a brown paper bag.

3. La katten din "lese" avisen

Akkurat som med teppet kan du flytte på et objekt under avisen. (for eksempel en skje, blyant eller lypsyl). Katten vil ikke klare å motstå trangen til å prøve å fange det. Du kan også brette avisen og la katten gjemme seg under den mes du går forbi og drar et bånd eller en hyssing etter deg. Angrip!

4. Poseleken

Det er noe med en krøllete brun papirpose som kan underholde en katt i flere dager. Gjør de spennende ved å klore på sidene mens katten sitter inni. Den vil jage alle skygger og lyder den hører. Det er alltid lurt å lage hull på begge sider av posen, slik at katten ikke risikerer å bli fanget om posen skulle velte over den.

Moro med rør!

Denne leken krever litt mer innsats fra deg for å lage, men det klarer du! Bruk en liten eske, for eksempel en skoeske, uten lokk. Sett tomme doruller slik at de står vertikalt i esken. (du vil trenge omtrent et dusin ruller til å fylle den) Bruk en limpistol til å lime rørene sammen, slik at de ikke spres rundt i hele huset. (om du ikke syns dette gjør noe kan du hoppe over dette trinnet.) Nå er det opp til deg: du kan skjære små hull på to motsatte sider av boksen og stikke en leke inn gjennom de forskjellige hullene som katten din skal prøve å fange. (se for deg spillet "whack-a-mole") Et annet alternativ er å putte godbier inn i rørene og tette rørene med små krøllede papirark eller tøyybiter, og la katten din prøve å få dem ut.

6. Ice, Ice Baby

Spill ishockey med katten din. Sitt på et gulv av fliser eller linoleum og slå en isbit frem og tilbake med katten din. Den første som skårer vinner!

7. Gjør-det-selv kattehus

Du kan selvsagt bare gi katten en tom eske for å holde den fornøyd i timevis. Bruk en gammel pappeske i stedet for å resirkulere den, og skjær noen hull som er store nok til katten på hver side. Men hvorfor bare en eske, når du kan lage et kattehus? Stable flere esker og legg et teppe over toppen for å lage det ultimate kattefortet.

Katter kan finne på sine egne aktiviteter. Følg med på hva katten gjør, og dere kan finne opp masser av leker, kun ved å bruke objekter du har i huset ditt, uten at det koster en krone. Sett i gang og lek!

P.S. Vær nøye med å plukke opp hyssing, bånd og lignende objekter når du er ferdig å leke med katten. Katter har en tendens til å spise tråd og lignende ting, og kan da trenge veterinær-hjelp.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er en frilansskribent i Erie, Pa. Hun har en goldendoodle som heter Maddie, og alltid må snuse på nøyaktig samme sted i naboens hage når hun er på tur.

Relaterte artikler

Relaterte produkter