Mikrobrikke  

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kattungen ute i den store verden

Du skal ikke slippe kattungen ut før den har fått sine første vaksinasjoner. Etter den siste vaksinasjonen bør du vente i to uker til for å være sikker på at den har begynt å virke. En god alder for å la kattungen begynne å utforske den store verdenen utenfor er 14-16 uker, men ikke la den gå ut alene før den føler seg trygg. Når den er liten bør du holde deg i nærheten når den leker og sørge for at den ikke går for langt bort. Når den er eldre vil den selvfølgelig gå sine egne veier.

Noen foretrekker å holde katten deres innendørs. Dette er fint nok, så lenge den får mosjon nok i hjemmet. Det er ingen grunn til at "innekatter" ikke kan leve et lykkelig og sunt liv uten å noensinne trå utenfor dørstokken. Hvis du foretrekker at katten din oppholder seg innendørs, kan veterinæren informere deg om hvordan du kan holde katten i best mulig form med fôr og innendørs aktiviteter.

Hvordan kan du gjøre verden utenfor "kattungesikker"?

Det kan være skremmende å slippe katten ut første gang. Ta det rolig, med følgende enkle forholdsregler kan du sørge for at den er trygg:

  • Fortell naboene at du har en ny kattunge.
  • Oppmuntre kattungen til å holde seg unna beferdede veier og å komme hjem om natten for å sove.
  • Fjern alle giftige planter fra hagen. Dette er f.eks. liljekonvall, gullregn og revebjelle.
  • Fjern alle farlige kjemikalier fra uthuset eller garasjen.
  • Bruk ikke sneglegift. Hvis du likevel må gjøre det, sørg for at de er "kattevennlige".

Mikrobrikken - en liten ting som kan gjøre stor forskjell

Du vil sikkert ønske at kattungen skal ha på seg et halsbånd med navnet ditt og kontaktopplysningene dine. Du bør også vurdere å merke katten med en øretatovering eller mikrobrikke.

En mikrobrikke er en knøttliten innretning på størrelse med et riskorn, som settes inn under huden med en injeksjon. Den har et unikt nummer som registreres i en sentral database, slik at du mer sannsynlig blir gjenforent med kattungen hvis den skulle forsvinne.

Relaterte artikler

Relaterte produkter