Fjerne aggressiv oppførsel

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Ikke la den søte valpen din bli en aggresiv hundDog image

Mange tror at hunder biter fordi det er naturlig for dem. Men hunder blir ikke aggressive uten grunn, og de fleste hunder uttrykker aggressivitet fordi de befinner seg i en presset situasjon. Det er derfor logisk at den beste måten å forhindre at valpen din utvikler seg til en truende eller aggressiv hund på, er å hjelpe den med å unngå stressende situasjoner eller lære den å tolerere dem. Du skal også lære å gjenkjenne tegn på frykt, for eksempel når valpen er trengt opp i et hjørne eller begrenset av båndet.

 

Frykt er fellesnevneren

Hunder trenger ikke nødvendigvis å ha en ubehagelig opplevelse for å bli redde. Hunder som lider av angst er ofte de som ikke har blitt sosialisert med tilstrekkelig mange mennesker. Sosialisering er derfor utrolig viktig - klikk her for å lese mer om dette. Hvis valpen din vokser opp med den oppfatning at mennesker (både voksne og barn) kan gi den moro, ros og godbiter, vil den ikke ha behov for å utvise truende atferd. Du skal også utsette valpen for lyder og situasjoner som kan virke skremmende fra ung alder, for å hjelpe den med å overvinne sine redsler. Potensielt skremmende ting, som støvsugeren, trafikken eller postmannen, blir dermed hverdagslige ting som valpen betrakter som helt naturlig.

 

Valpen din og andre mennesker

Det høres kanskje ut som en selvfølge, men mennesker er forskjellige. De kommer i forskjellige aldre, skikkelser og størrelser, og valpen bør treffe på hver og én. Den skal venne seg til fremmede, men pass på at de ikke overvelder valpen med omsorg og begeistring.

Det er også viktig at valpen lærer å omgås barn. Selv om det ikke finnes barn i huset, må den få anledning til å møte andre barn. Dette kan for eksempel gjøres ved å ta valpen med til et skoleområde. Barna trenger neppe å bli bedt to ganger om å ta kontakt med den skjønne lille krabaten. Du må imidlertid passe på at disse møtene ikke varer for lenge. Valper kan bli trette veldig fort, og må få tid til å hvile seg.

 

Lekebiting må ikke ta overhånd

Før du hentet valpen, var den vant til å leke med søskenene sine. Lekebiting er valpens naturlige måte å leke på, så når valpen har funnet seg til rette i sitt nye hjem, vil den prøve å lekebite deg også. For å begrense denne bitingen, skal du vende valpens oppmerksomhet fra hendene dine til dens leketøy.

Valpen vil sannsynligvis prøve å bite hånden din når du er sammen med den og koser med den, så sørg for at ha et leketøy for hånden. Gjør det vanskelig å bite i hånden ved å lage en knyttneve, og vis i stedet valpen et leketøy. Vift det i været og rundt valpen. Det vil ikke ta lang tid før den lærer at leketøyene er morsommere å leke med og tygge på enn en stor knyttneve.

 

Valpen din vet bare det du lærer den

Det er viktig å huske på at det du lærer valpen vil bli normal atferd for din voksne hund. Når den leker som valp bør du derfor prøve å forestille deg den som voksen, og vurdere om atferden er akseptabel eller ikke. Hvis den begynner å knurre, prøver å bite hånden som holder leketøyet eller hopper på et lite barn når den leker, skal du stanse leken med en gang og ta bort leketøyet. Den vil snart lære hvorfor moroa tok slutt og unngå atferden som førte til dette.

Hvis du er bekymret over valpens atferd eller ønsker mer informasjon om lesestoff, dressurklubber eller kurs, vil veterinæren gjerne anbefale dette.

Relaterte artikler

 • Hvordan får jeg hunden min til å slutte å bjeffe?

  Lær deg hvorfor hunden din bjeffer overdrevent og hvordan du kan hjelpe den til å kjenne igjen når den skal stoppe bjeffingen.
 • Tidlig oppdragelse

  Valper lærer fort, så det er viktig å lære dem gode vaner så tidlig som mulig i livet. Her får du tips og råd om hvordan du kan oppdra den nye valpen din.
 • Hvem er lederen - Du eller hunden din?

  Følg disse enkle reglene for å vise valpen din at det er du som er lederen i flokken, dette gjør du for å være sikker på at valpen din vokser opp og blir en veldressert hund.
 • Hund og ny baby kommer godt overens

  Dogs running Er du bekymret for hvordan hunden din vil reagere på at det kommer en baby i huset? Bruk disse rådene og tipsene for å forberede hunden din på de enringene som kommer og hvordan du introduserer den til den nyfødte.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>