Valpesnakk

Published by
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

HundebildeSannsynligvis det viktigste du kan gjøre for valpen din er å lære deg noe om psykologien dens. En forståelse av hundepsykologi kan hjelpe deg å leve lykkelig og harmonisk med hunden din. Vi forventer ikke at du skal bli en hundepsykologiekspert, det er heller ikke nødvendig. Men litt forståelse vil gå langt, og hvis du trenger hjelp og råd før et lite problem blir et stort, bør din første anløpshavn være veterinæren din.

Lese valpens kroppsspråk

Hunder har alltid kommunisert med hverandre ved å bruke kroppsspråk. Dette innebærer ansiktsuttrykk, kroppsstillinger, lyder og dufter. Hunder vil bruke munn, øyne, ører og hale for å uttrykke følelser. En av grunnene til at de er så gode kjæledyr er måten de er i stand til å kommunisere med mennesker på. Valpen din vil se deg som en forlengelse av sin egen hundefamilie, og vil være ekstremt rask til å tolke humøret og intensjonene dine. Så ved å lære å tolke kroppsspråk, kan du i sin tur tolke valpens intensjoner.

Stor hund: Hvis valpen din føler seg modig eller aggressiv, vil den prøve å gjøre seg større ved å stå høyt, med ører og hale stående rett opp. De vil også skyve ut brystet og heve håret på nakken og ryggen (bust). De kan også knurre og vifte sakte med halen.

Liten hund: På en annen side vil en underdanig hund prøve å få seg til å virke liten og oppføre seg som en valp. Det er fordi en voksen hund vil "si fra" til en valp, men ikke angripe. Så underkastelse vil ta form av en sidelengs huk nært bakken, med en logrende, lav hale. De kan også prøve å slikke ansiktet til den dominerende hunden eller mennesket og kan til og med rulle på ryggen.

Valpens hale: nå er det en historie. De fleste av oss erkjenner at halelogring er et tegn på vennlighet og nytelse. Imidlertid kan overdreven halelogring, som vi har nevnt, sees hos underdanige hunder, så vel som de med veldig korte haler. Men halen kan også indikere andre stemninger. Hvis det logres sakte og stivt, er det et uttrykk for sinne; klemt lavt over bakparten betyr at hunden din er redd. En engstelig eller nervøs hund kan senke halen, men logre stivt.

Den normale måten en hund holder halen varierer fra rase til rase, men generelt sett uttrykker en hale som holdes høyere enn 45 grader bakover årvåkenhet og interesse.

Lese valpens ansikt: Valpens ansikt vil fortelle deg mye om humøret dens, enten den er redd eller engstelig, spent eller leken.

Spissede ører indikerer årvåkenhet eller lytting; flate ører på den annen side kan indikere glede eller frykt. Så for å lese hundens humør riktig, må du se etter andre kroppsspråkstegn. Hvis hundens øyne er halvt lukket, er det et tegn på glede eller underkastelse. Når de er vidåpne, er det et tegn på aggresjon.

La oss se inn i valpens øyne: I naturen stirrer hunder på hverandre helt til den ene trekker seg tilbake eller gjør en utfordring. Så du bør aldri prøve å stirre ut valpen din, spesielt hvis den er nervøs, men regelmessig øyekontakt vil forsterke forholdet ditt og berolige dem.

Er det et smil? Underdanige hunder og noen raser som labradorer åpner ofte munnen i et slags skjevt "glis", og det er faktisk et tegn på vennlighet. Men når leppene trekkes tett bakover for å blotte tennene, er det aggresjon, gjør ingen feil.

Lek, vær så snill: Hvis valpen din vil leke, vil den heve en labb eller bøye seg og bjeffe for å tiltrekke seg oppmerksomhet. De kan tilby en leke, eller binde seg til en annen hund for å få dem til å bli med på å jage.

Kroppsspråket ditt: Hvis du ønsker å forbedre kommunikasjonen med valpen din, kan du forbedre ditt eget kroppsspråk. For eksempel er det et velkomsttegn å sette seg på huk med åpne armer. Men å ruve over dem og stirre er et tegn på trussel. Valpen din vil se på deg for å lese kroppens signaler mer enn å lytte til deg, og raskt lære hva du føler selv uten at du snakker.

Relaterte artikler

Relaterte produkter