Valper kommer ikke med en instruksjonsbok

Published by
min. lesing

Å ha en ny valp i huset er morsomt og spennende, men akkurat som en ny baby kommer han uten instruksjonsbok. Så vi har satt sammen litt grunnleggende informasjon som vil kunne hjelpe deg i løpet av de første dagene og ukene.

 

Kjærlighet og hengivenhet

For valpen vil overgangen fra kullet til ditt hjem være spennende, men den kan også være ganske overveldende. Han vil ha behov for masse oppmerksomhet, oppmuntring og kjærlig omsorg for å hjelpe ham finne seg til rette. Han vil forlange oppmerksomhet, og du må gi ham så mye som mulig på dette stadiet. Gi ham ros hele tiden, og bruk navnet hans. Vis at du elsker ham, men samtidig, dersom han gjør noe uakseptabelt, stopp ham med et bestemt "NEI".Puppies playing

Lyder og dufter

Noen valper savner de kjente luktene og lydene fra kullet sitt, og dersom valpen virker urolig kan det hjelpe å bruke en spesiell feromon-spray, DAP (Dog Appeasing Pheromone; hundeberoligende feromon), som vil gi valpen en følelse av velkjent velvære. Men bruk den alltid med omhu og måte, for det er viktig for valpen å venne seg til de nye omgivelsene. Det kan også være nyttig å la en radio stå på med lavt volum i nærheten av sengen gjennom natten.

 

Leggetid

I likhet med babyer trenger valper mye søvn, så det er viktig å gi dem et varmt, stille sted for å hvile om dagen, og ikke bare om natten. Familielivet kan virke overveldende for en liten valp, og han vil ha behov for litt tid for seg selv. Sett sengen på et sted der han vil føle seg trygg og sikker. Valper liker ofte å ha et avgrenset område å sove på, så du kan gjerne velge en valpekasse. Du kan legge en myk seng i den, og den vil også kunne fungere som en trygg havn når han trenger litt fred og ro.

 

Noe å tygge på

Første gang du tar valpen med hjem er det best å fortsette med å gi ham maten han er vant med. Men ikke all valpemat er helt det samme; noen typer tilbyr ingredienser av høyere kvalitet enn andre, så du kan vurdere å gradvis skifte ut maten du gir valpen din til fordel for en type mat anbefalt av dyrlegen. Du må gjøre dette over en periode av fem til syv dagen - dyrlegen vil gi deg råd angående dette - men i hovedsak må du bare blande den nye maten inn i maten som valpen allerede får i gradvis økende mengder, frem til valpen kun får den nye maten. (les mer om overgang til ny mat)

 

Hilll's valpemat

Hill's valpemat er spesielt utviklet for å sikre at kjæledyret får den rette balansen av næringsstoffer. Den inneholder den rette balansen av alle vitaminene og mineralene som trengs for at valper skal nå sitt fulle potensiale. Den inneholder også naturlig DHA, som bidrar til utviklingen av hjernen og øynene.

Relaterte artikler

 • Identifisering av valpen

  Som nevnt tidligere skal hunder i følge politivedtektene være utstyrt med halsbånd med navn, adresse og telefonnummer til eieren.
 • Belønn hunden hele livet - ikke bare til Jul  

  Alle liker vi å gi en godbit i ny og ne- og spesielt nå når julen kommer.
 • Hannhund eller tispe?

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Å vende seg til å gå i bånd

  180680638 Selv om det vil ta noen uker før du kan ta med valpen ut i bånd (før vaksinen skal du bære valpen for å unngå smittefare), kan du lære den til å bli vant med halsbåndet etter at den har hatt et par dager til å finne seg til rette i det nye hjemmet sitt.

Relaterte produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Lam med Ris

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice er sammensatt for å støtte sunn fordøyelse og mager muskelmasse. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og lett fordøyelig lam.
 • Hill's™ Science Plan™ hund Voksen med Oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen med Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ VetEssentials™ Valp Mini Kylling

  <ul><li><p>Eksklusivt hos dyrlegen. Komplett ernæring som støtter de fem essensielle helsebehovene hos valper fra 4 ukers alder for god vekst. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA for kognitiv utvikling og godt immunforsvar.</p>