Valper kommer ikke med en instruksjonsbok

Publisert av
min. lesing

Å ha en ny valp i huset er morsomt og spennende, men akkurat som en ny baby kommer han uten instruksjonsbok. Så vi har satt sammen litt grunnleggende informasjon som vil kunne hjelpe deg i løpet av de første dagene og ukene.

 

Kjærlighet og hengivenhet

For valpen vil overgangen fra kullet til ditt hjem være spennende, men den kan også være ganske overveldende. Han vil ha behov for masse oppmerksomhet, oppmuntring og kjærlig omsorg for å hjelpe ham finne seg til rette. Han vil forlange oppmerksomhet, og du må gi ham så mye som mulig på dette stadiet. Gi ham ros hele tiden, og bruk navnet hans. Vis at du elsker ham, men samtidig, dersom han gjør noe uakseptabelt, stopp ham med et bestemt "NEI".Puppies playing

Lyder og dufter

Noen valper savner de kjente luktene og lydene fra kullet sitt, og dersom valpen virker urolig kan det hjelpe å bruke en spesiell feromon-spray, DAP (Dog Appeasing Pheromone; hundeberoligende feromon), som vil gi valpen en følelse av velkjent velvære. Men bruk den alltid med omhu og måte, for det er viktig for valpen å venne seg til de nye omgivelsene. Det kan også være nyttig å la en radio stå på med lavt volum i nærheten av sengen gjennom natten.

 

Leggetid

I likhet med babyer trenger valper mye søvn, så det er viktig å gi dem et varmt, stille sted for å hvile om dagen, og ikke bare om natten. Familielivet kan virke overveldende for en liten valp, og han vil ha behov for litt tid for seg selv. Sett sengen på et sted der han vil føle seg trygg og sikker. Valper liker ofte å ha et avgrenset område å sove på, så du kan gjerne velge en valpekasse. Du kan legge en myk seng i den, og den vil også kunne fungere som en trygg havn når han trenger litt fred og ro.

 

Noe å tygge på

Første gang du tar valpen med hjem er det best å fortsette med å gi ham maten han er vant med. Men ikke all valpemat er helt det samme; noen typer tilbyr ingredienser av høyere kvalitet enn andre, så du kan vurdere å gradvis skifte ut maten du gir valpen din til fordel for en type mat anbefalt av dyrlegen. Du må gjøre dette over en periode av fem til syv dagen - dyrlegen vil gi deg råd angående dette - men i hovedsak må du bare blande den nye maten inn i maten som valpen allerede får i gradvis økende mengder, frem til valpen kun får den nye maten. (les mer om overgang til ny mat)

 

Hilll's valpemat

Hill's valpemat er spesielt utviklet for å sikre at kjæledyret får den rette balansen av næringsstoffer. Den inneholder den rette balansen av alle vitaminene og mineralene som trengs for at valper skal nå sitt fulle potensiale. Den inneholder også naturlig DHA, som bidrar til utviklingen av hjernen og øynene.

Relaterte artikler

 • Hannhund eller tispe?

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Belønn hunden hele livet - ikke bare til Jul  

  Alle liker vi å gi en godbit i ny og ne- og spesielt nå når julen kommer.
 • Identifisering av valpen

  Som nevnt tidligere skal hunder i følge politivedtektene være utstyrt med halsbånd med navn, adresse og telefonnummer til eieren.
 • Å vende seg til å gå i bånd

  Dogs running Selv om det vil ta noen uker før du kan ta med valpen ut i bånd (før vaksinen skal du bære valpen for å unngå smittefare), kan du lære den til å bli vant med halsbåndet etter at den har hatt et par dager til å finne seg til rette i det nye hjemmet sitt.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Valpefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature støtter immunforsvaret og en sunn utvikling av hjerne, muskler og ben. Med høye nivåer med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA fra fiskeolje.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Valpefôr med lam og ris

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Lamb and Rice er sammensatt for å støtte et sterkt immunforsvar og en sunn fordøyelse. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og optimale nivåer med omega-3 og -6.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Valpefôr med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Chicken er sammensatt for å støtte immunforsvaret og bevegelighet, med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA fra fiskeolje.