Valper kommer ikke med en instruksjonsbok

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Å ha en ny valp i huset er morsomt og spennende, men akkurat som en ny baby kommer han uten instruksjonsbok. Så vi har satt sammen litt grunnleggende informasjon som vil kunne hjelpe deg i løpet av de første dagene og ukene.

 

Kjærlighet og hengivenhet

For valpen vil overgangen fra kullet til ditt hjem være spennende, men den kan også være ganske overveldende. Han vil ha behov for masse oppmerksomhet, oppmuntring og kjærlig omsorg for å hjelpe ham finne seg til rette. Han vil forlange oppmerksomhet, og du må gi ham så mye som mulig på dette stadiet. Gi ham ros hele tiden, og bruk navnet hans. Vis at du elsker ham, men samtidig, dersom han gjør noe uakseptabelt, stopp ham med et bestemt "NEI".Puppies playing

Lyder og dufter

Noen valper savner de kjente luktene og lydene fra kullet sitt, og dersom valpen virker urolig kan det hjelpe å bruke en spesiell feromon-spray, DAP (Dog Appeasing Pheromone; hundeberoligende feromon), som vil gi valpen en følelse av velkjent velvære. Men bruk den alltid med omhu og måte, for det er viktig for valpen å venne seg til de nye omgivelsene. Det kan også være nyttig å la en radio stå på med lavt volum i nærheten av sengen gjennom natten.

 

Leggetid

I likhet med babyer trenger valper mye søvn, så det er viktig å gi dem et varmt, stille sted for å hvile om dagen, og ikke bare om natten. Familielivet kan virke overveldende for en liten valp, og han vil ha behov for litt tid for seg selv. Sett sengen på et sted der han vil føle seg trygg og sikker. Valper liker ofte å ha et avgrenset område å sove på, så du kan gjerne velge en valpekasse. Du kan legge en myk seng i den, og den vil også kunne fungere som en trygg havn når han trenger litt fred og ro.

 

Noe å tygge på

Første gang du tar valpen med hjem er det best å fortsette med å gi ham maten han er vant med. Men ikke all valpemat er helt det samme; noen typer tilbyr ingredienser av høyere kvalitet enn andre, så du kan vurdere å gradvis skifte ut maten du gir valpen din til fordel for en type mat anbefalt av dyrlegen. Du må gjøre dette over en periode av fem til syv dagen - dyrlegen vil gi deg råd angående dette - men i hovedsak må du bare blande den nye maten inn i maten som valpen allerede får i gradvis økende mengder, frem til valpen kun får den nye maten. (les mer om overgang til ny mat)

 

Hilll's valpemat

Hill's valpemat er spesielt utviklet for å sikre at kjæledyret får den rette balansen av næringsstoffer. Den inneholder den rette balansen av alle vitaminene og mineralene som trengs for at valper skal nå sitt fulle potensiale. Den inneholder også naturlig DHA, som bidrar til utviklingen av hjernen og øynene.

Relaterte artikler

Relaterte produkter