Vekttapsmål og hvordan hunden din kan hjelpe

Publisert av
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Overvekt er et stort problem nå for tiden for både dyr og mennesker. Rundt 40 % av katter og hunder i Europa er overvektige eller sykelig overvektige. Med travle liv er det lett for vekten vår å gradvis krype opp. Fôr utviklet for vekttap eller vedlikehold av vekt kan hjelpe i en vekttapsplan for hunden din, men trening er svært viktig for dere begge.

Har du et personlig mål for vektnedgang? I så fall har du sikkert hørt at den beste måten å holde deg til helseplanene dine på er å ha en slankevenn. Hunden din kan være det perfekte valget for en treningspartner, spesielt hvis den godt kan å gå ned litt selv. Ikke sikker på hvordan en sunn hund bør se ut i utgangspunktet? Les videre for alt du trenger å vite om trening med hunden din.

Tegn på at hunden din er overvektig

Hvis du har lagt merke til at hunden din har vært mindre aktiv i det siste, kan det være et tegn på at den har blitt overvektig eller mangler energi. Andre tegn på en lubben voffs inkluderer kortpustethet, å måtte utvide halsbåndet og at du ikke lenger kan se en åpenbar "midje" bak ribbeina. Du bør imidlertid alltid snakke med veterinæren din om hva som er en sunn vekt for hunden din. Ikke stol på internettet eller en venn til å fortelle deg om hunden din bør gå ned i vekt.

Det kan være mange grunner til at en hund blir overvektig. Noen helsemessige forhold, som hjertesykdommer, kan også være preget av treningsintoleranse, bemerker PDSA. Med dette i tankene, snakk alltid med veterinæren din før du simpelthen kaster deg på en plan for vektnedgang. Det kan være farlig å slanke et sykt dyr, og som med alle helseproblemer, er det best å diagnostisere så tidlig som mulig. Uansett årsak, er veterinæren den beste personen til å fastslå det mest passende handlingsforløpet.

Hvis hunden din har en sunn vekt eller bare begynner å bli litt "rund i kantene", er det best å ta grep nå! Når hunden din blir overvektig, kan noen av de relaterte helseproblemene være irreversible, og det er alltid lettere å forhindre vektøkning enn å gå ned i vekt etterpå.

PDSA anslår at nesten halvparten av hunder i Storbritannia er overvektige, noe som setter dem i fare for helsesykdommer som:

  • Leddproblemer.
  • Pusteproblemer.
  • Hudproblemer.
  • Nyresykdommer.
  • Hjertesykdommer.
  • Diabetes.
  • Forkortet forventet levealder.

Men den gode nyheten er at det å ta grep for å etablere en regelmessig treningsrutine kan hjelpe din pelskledde kompis til å leve et lengre og lykkeligere liv. Husk at én kilo eller to ekstra kanskje ikke virker som mye for deg, men for mindre hunder kan det tilsvare 10 kilo for deg. Det er best å ikke tenke på hundens vekt i kilo, men heller i forhold til dens kroppstilstandspoeng. Dette er en mer nøyaktig måte å fortelle om hunden din er overvektig og tar hensyn til forskjeller blant rasetyper. Spør veterinæren om å vise deg hvordan du vurderer hundens kroppstilstand.

Selv om hunden din ikke ser overvektig ut eller fortsatt ser ut til å være ganske aktiv, er det en god idé å bekrefte at den har en sunn vekt før du starter en treningsrutine for dere. Du og veterinæren din kan også vurdere typen, mengden og hyppigheten av fôret du gir hunden din.

Finn måter hvor hunden kan bli med i vektnedgangen din

Å inkludere hunden din i dine vekttapsaktiviteter kan bidra til å øke motivasjonen din for å nå dine helsemål. Den ekstra innsatsen som kreves for å lage en hundevennlig treningsrutine kan også hjelpe deg med å planlegge treningen på forhånd, siden du må finne steder og aktiviteter som lar deg og hunden din være aktive sammen. Planlegging av trening kan gjøre det til en mer integrert del av livet ditt og øke sannsynligheten for at du vil følge opp målene dine. Over tid vil hunden din bli vant med treningsrutinen og gi deg et dytt når det er på tide å fokusere på kaloribrenning.

Fordelene ved å trene med hunden din

Net Doctor og andre helse- og treningseksperter fremhever fordelene ved å holde seg motivert med en treningspartner, men partneren trenger ikke nødvendigvis å være et menneske! Å tilbringe tid med hunden din har helhetlige fordeler langt utover midjen din. Hunder har så god innflytelse på oss at de fungerer som terapi- og tjenestedyr for mennesker med et bredt spekter av fysiske og emosjonelle helsebehov, som angst, posttraumatisk stresslidelse (PTSD), og rehabilitering etter operasjon, ifølge Pasient.info. Enten hunden din er en bruks- eller selskapshund, er den din livslange følgesvenn. Å holde fokus på å gå ned i vekt og spise bedre slik at du kan være en mer frisk og energisk hundeeier kan være en stor personlig motivasjon.

En chihuahua går på bane med eieren sin

Løping og trening er også bare en annen type leketid for hunden din, og når du øker leketiden, vil både du og hunden din forbrenne kalorier. Det er imidlertid en annen fordel ved økt leketid: lavere stressnivåer. Stress utløser frigjøring av hormonet kortisol, som er knyttet til overflødig bukfett, bemerker University College London. Å redusere stress kan hjelpe deg med å forhindre vektøkning før det i det hele tatt skjer.

Enten du legger til en ekstra tur hver dag, lager en hinderløype i hagen din for deg og hunden din, eller bare finner en lokal lekegruppe for hunder å delta på sammen, vil mer tid til å leke som par sannsynligvis føre til bedre generell helse for deg og din lodne venn.

Vis omsyn

Snakk alltid med veterinæren din før du begynner på en ny treningsrutine med hunden din. Hvis hunden din er uskikket eller veldig overvektig, kan det hende du må øke aktiviteten veldig gradvis. Og husk; mens hunder elsker å løpe, liker de ikke nødvendigvis å løpe mil på mil som et menneske. Det er veldig viktig for hunder å stoppe opp og snuse og utforske også. Ekstra turer med naturlig trening er mye morsommere. Gåing er også en fin måte å forbrenne kalorier på.

Når det gjelder å forbedre spisevanene dine, snakk med veterinæren din om sunne godbiter som kan være greit for deg og hunden din å nyte sammen. Du og voffsen din bør også øke vanninntaket og holde dere hydrerte, spesielt i varmt vær. Hvis stress eller kjedsomhet får deg til å spise ekstra, utfordre hunden din med en tyggeleke før du går til kjøleskapet – og se om lysten fortsatt er der etter en times herjing, løping eller leking med hunden din.

Å forplikte seg til å gå ned i vekt og spise bedre (og få hunden til å gjøre det samme) kan være litt overveldende til å begynne med, men å ha hunden din som din slankevenn bør gjøre ting mer morsomt og målrettet. Ha det gøy med å gå, løpe og hente mot de beste resultatene!

Contributor Bio

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

 

Chrissie Klinger er en eier som liker å dele hjemmet sitt med pelsungene sine, to av hennes egne barn og mannen hennes. Chrissie liker å tilbringe tid med alle familiemedlemmene sine når hun ikke underviser, skriver eller blogger. Hun streber etter å skrive artikler som hjelper dyreeiere til å leve et mer aktivt og meningsfylt liv med sine hunder og katter.

 

Anmeldt av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

 

Relaterte artikler

Relaterte produkter