Katter som fanger mus

Katter elsker å fange mus. Og som fødte jegere er de også veldig gode til det. Katten din vil ikke jakte fordi den er sulten - til det er den altfor godt vant med å bli matet! Nei, den gjør det på naturinstinkt.
Dette burde ikke gi deg de store problemene, men du bør gjerne avvenne den fra å forstyrre dyrelivet i hagen. Et halsbånd med bjelle vil kunne fungere som en advarsel for intetanende fugler, og gi dem en sjanse til å fly vekk før katten kommer for nært.

Uønskede gaver

Ved en sjelden anledning kan det hende din katt legger fra seg en gave i form av en mus, eller også noe større på dørkarmen din. Katteforskere er ikke sikre på hvorfor de etterlater dødt bytte til eierne sine, men antar at det kommer av enten:

  • Som et tegn på hengivenhet

De elsker tross alt jakting, dreping og leking med døde mus, så hvorfor skulle ikke du?

  • Som et resultat av forelderinstinkt

Kattemødre vil lære opp kattungene sine til å jakte ved å bringe tilbake døde eller skadede dyr så de små håpefulle har noe å "øve seg på".

Så det er faktisk mulig at katten din forsøker å lære deg hvordan du skal jakte!

Måten katter jakter på kan også være en faktor. De liker å trøtte ut byttet, forfølge og jage det helt til stakkaren er utslitt. Dette foretrekker de vanligvis å gjøre når de er på hjemmebane.

Forebygging

Den eneste effektive måten du kan bruke for å unngå at katten din går på jakt, er å holde den innendørs. Dette vil naturlig nok ikke alltid være like praktisk, spesielt hvis den er vant til å være ute i det fri. Du kan forsøke å stimulere katten med mer lek hjemme. Aktiviteter som simulerer jakt, slik som jaktleketøy eller det å leke med andre katter, kan gi henne den stimulansen den trenger for å ikke føle det nødvendig å jakte utendørs. Husk bare på å kvitte deg med et eventuelt bytte med en gang. Hvis du ikke fjerner trofeene til katten, vil den tro at det er greit å fortsette å bringe dem tilbake. Et par gummihansker kan nok komme til nytte i akkurat denne type jobb!

Relaterte artikler