Topp ti tips for å få kastreringen av din hund eller katt til å gå problemfritt

Publisert av Emma Milne
minutters lesing

Hvis du tenker på å kastrere katten eller hunden din, så lurer du kanskje på hva som er involvert og hvordan du kan gjør det hele så enkelt som mulig. Vi har også andre artikler om fordelene med kastrering av katter og kastrering av hunder og hvilke endringer du kan se etterpå, hvis du er interessert. La oss ta en titt på hva du kan gjøre før og etter selve dagen for å hjelpe.

 • Snakk med veterinærteamet ditt. Sørg for at du forstår nøyaktig hva som er involvert og hvorfor de kanskje ber deg om å gjøre visse ting.

 • Følg rådene før operasjonen. Du kan bli bedt om å holde tilbake mat fra kvelden før og vann fra morgenen til operasjonen. Dette er viktig for anestesisikkerheten, så sørg for at fôret er utilgjengelig. Ikke føl deg skyldig. Det er én natt, og det er absolutt for deres eget beste.

 • Hold katten din inne! Selv om katten din alltid er hjemme om morgenen, kan du satse på at den dagen du virkelig trenger at den er hjemme, så vil den tusle rundt i nabolaget. Det kan være vondt å holde dem inne, men vi må avbryte og utsette mange kastreringer på grunn av katter som har gått ut på nøyaktig feil tidspunkt!

 • Leker, tepper og hjemmekos. Spør veterinæren din om det er greit for de at du tar med deg katten eller hundens egen seng eller favorittleken deres. Lukten av hjemme kan hjelpe dem til å føle seg lykkeligere mens de er borte fra deg.

 • Skamkjeglen! Du kan bli bedt om sette en halskrage på hunden eller katten din. Disse er notoriske og kjent for å være irriterende for alle berørte, men de få dagene de trenger å bæres er ubetydelige sammenlignet med et åpnet magesår og alle komplikasjonene samt ekstrautgiftene som følger med det.

 • Trening. Du kan bli bedt om å holde katten inne i én eller flere netter etter operasjonen, og hunden din får kanskje ikke lov til å være i bånd på et par uker. Kastrering av hunndyr kan være rutine, men er fortsatt en ganske stor abdominal kirurgi selv om den gjøres med nøkkelhullskirurgi (laparoskopi). Følg dette rådet for å hjelpe dem å helbrede ordentlig. Jo bedre restitusjon, jo raskere vil de være tilbake og hive seg rundt i parken.

 • Dra på etterkontroll etter operasjonen. Disse er viktige for å oppdage om det er noen problemer med såret eller tegn på infeksjon.

 • Gi medisinen du får. Du kan få smertestillende medisiner for hunden eller katten din etter operasjonen. Veterinæren din vil prøve å sørge for at dette er så enkelt som mulig å gi. Gjør ditt beste fordi katter og hunder som er smertefrie vil sprette tilbake mye raskere enn de som ikke kan klarer å bevege seg eller spise.

 • Vær forberedt på at vennen deres kan oppføre seg annerledes. Hvis du har andre hunder eller katter i huset, oppfører de seg noen ganger ganske annerledes når den andre hunden eller katten kommer hjem. Sykehusmiljøet gjør at de lukter rart og halskragen kan skremme andre. Gi det en dag eller to, så blir de snart venner igjen. Ikke tving det i de.

 • Snakk med veterinæren din om fôring. Hunden eller katten din kan trenge noe spesielt, lettfordøyelig fôr samme kveld som operasjonen foregår, men på lengre sikt kan det være på tide å bytte til et fôr for kastrerte katter eller hunder. Bytt aldri fôr uten å snakke med veterinæren din. Spesielt hvis hunden eller katten din fortsatt er i vekst.

Det er helt normalt som eier å ha skyldfølelse etter å ha fått katten eller hunden kastrert. Tenk hvor skyldig jeg følte meg da det faktisk var meg som kastrerte begge de vakre hundene mine, Pan og Badger! Det du må huske er at det snart er over, og fordelene for både deg og din hund eller katt er mange.

Contributor Bio

Emma Milne

Emma Milne

 

Dr. Emma Milne kvalifiserte seg som veterinær i 1996. Hun jobbet i smådyrpraksis i 12 år og som klinisk ernæringsrådgiver i syv år. Hun er kjent for sitt dyrevernsarbeid og har skrevet ti bøker om kjæledyr.

 

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGTH MINI with CHICKEN er ett komplettfôr til små hunderaser over 7 år som tenderer til overvekt. Med vårt unike vektkontrollsammensetning og klinisk dokumenterte antioksidanter som støtter små hunderaser sin helse over lang tid.