Hunder og iskrem: Hvorfor du bør unngå det

Publisert av Erin Ollila
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hunder som spiser iskrem: Det høres helt fint ut! Hunden din elsker godbiter, så du er sikker på at den vil elske en smakebit av iskremen din når det er varmt ute. Men er det farlig for dem, eller kan hunder trygt spise iskrem? Sannheten er at uansett hvor bedårende det kan være å dele desserten din med din pelskledde venn, er det best å holde hunden din langt unna all iskrem. Her er to hovedgrunner til at iskrem kan være dårlig for hunder:

1. Hunder har dårlig evne til å fordøye melk

Mennesker er ikke den eneste arten som er følsom for meieri. Å spise iskrem kan føre til at hunden får vondt i magen, eller noe verre, avhengig av hvor følsom den er.

Iskrem kan føre til gass hos hunden, oppblåsthet, forstoppelse, diaré eller oppkast.

Husk at hunden din ikke kan uttrykke problemene sine for deg, så selv om den ser grei ut, kan den oppleve noen store fordøyelsesproblemer på innsiden. Ingen vil at deres elskede firbente venn skal lide i stillhet!

2. Det er for mye sukker i iskrem

Sukker er også dårlig for hunden din. Sukkeret i iskrem kan føre til at hunden din går opp i vekt, og overvekt kan føre til andre helseproblemer. Du tror kanskje en skje ikke gjøre noen skade, men tenk på hvor mange kalorier hunden din får i seg på en dag. Det som kan føles som en liten godbit for deg, kan inneholde mer enn én dagsmengde kalorier for hunden din.Hånd holder ut iskremkjegle til en labrador med tungen ut.

3. Iskrem kan inneholde ingredienser som er giftige for hunder

Noen typer iskrem inkluderer xylitol, et søtningsmiddel som er giftig for hunder. Iskrem kan også inneholde flere ingredienser som har xylitol i seg, som peanøttsmør og noe godteri.

Sjokoladeis og sjokoladepålegg, som sjokoladesaus og sjokoladebiter, utgjør ytterligere farer siden sjokolade også kan være giftig for hunder. Og romrosin-is er farlig fordi rosiner også er giftige for voffsen.

Det er alt for mange helserisikoer involvert for å gi hunden din iskrem — selv om det bare er en slikk.

Hundevennlige iskremalternativer

Nærbilde av terrier som slikker grønn frossen yoghurt fra et beger.

Fortvil ikke! Hvis du er en iskremelsker, kan du fortsatt dele gleden av å spise en kald godbit med hunden din.

Hvis du er interessert i å lage hjemmelagde godbiter, finnes det et par alternativer. Banan-"iskrem" er en deilig, enkel godbit: Bare frys bananer og mos dem. Du kan også legge til epler, gresskar eller hunde-peanøttsmør i blandingen. Et annet alternativ er å fryse vanlig eplemos og gresskarpuré i silikonformer for en godbit som er litt mer som en is enn iskrem. Hvis du har dårlig tid, elsker hunder faktisk vanlige isbiter også; de er gode godbiter uten ekstra kalorier. Bare pass på å ikke gi for mye siden hunden din kan få hjernefrysing.

Hvis du foretrekker å kjøpe noe på butikken, har noen butikker iskrem for hunder i frysedisken. De fleste av disse iskremene er like trygge som hjemmelagde godbiter, men det er alltid best å lese etikettene. Noen iskremer for hunder inneholder yoghurt, som hunden din kanskje tåler bedre enn melk eller fløte siden den har mindre laktose. Det er vanligvis tryggest å holde seg til meierifrie produkter. Sørg alltid for å snakke med veterinæren din før du gir noe til hunden din.

Kan hunder spise iskrem? De kan ikke spise den samme typen du spiser, men det er nok av frosne søtsaker for dyr som de kan kose seg med. Tanken på hunder som spiser is kan høres søtt ut, men resultatet kan bli en syk hund og det er ikke noe å le av. På den andresiden betyr ingen is for voffsen at det blir mer is til deg!

Bidragsyters biografi

Erin-Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila er en dyreentusiast som tror på kraften i ord og hvordan et budskap kan informere – og til og med transformere – det tiltenkte publikummet. Arbeidet hennes finnes overalt på internett og på trykk, og inkluderer intervjuer, spøkelsesskriving, blogginnlegg og kreativ sakprosa. Erin er en nerd for SEO og alt som har med sosiale medier å gjøre. Hun ble uteksaminert fra Fairfield University med en MFA i kreativ skriving. Ta kontakt med henne på Instagram @ErinOllila eller lær mer om henne på http://erinollila.com.


Gjennomgått av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Relaterte artikler

Relaterte produkter