Å gi en katt et bad: En praktisk veiledning

Publisert av Christine O'Brien
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Katter, spesielt nysgjerrige kattunger, kan komme inn i alle slags rotete og illeluktende situasjoner når de utforsker miljøet. De har også en velkjent aversjon mot vann. Selv om det er sant at katter er utmerkede frisører, kan det i visse illeluktende og klissete tilfeller bli nødvendig å bade katten. Det kan også hjelpe katter med å opprettholde en sunn og hud.

Enten du ønsker å skjemme bort katten din eller vasken den etter dens siste eventyr, sørg først for å ha disse redskapene i hus samt lær deg hvordan du kan gi katten din et bad for å forberede deg på en positiv kattebadopplevelse for dere begge.1. Hjelp fra en kattehåndterer

Selv om en annen person kanskje ikke er det første du tenker som en del av må-ha-listen din, må du ikke undervurdere kraften til en assistent. Det kan være en god idé å verve en pålitelig venn eller et familiemedlem til å hjelpe deg, spesielt siden det kan være en utfordring å håndtere fire poter med bare to hender. Av åpenbare grunner er det best at en medkatteelsker som forstår hvordan man håndterer en katt tar denne jobben.

2. Børsting på forhånd

Å børste katten din med jevne mellomrom kan bidra til å opprettholde pelsen, men det kan også være nyttig før du bader for å fjerne overflødig smuss samt floker. Prøv aldri å klippe ut tovede hårballer med saks fordi du risikerer å skade den pelskledde vennen din.

3. Ha håndklær for hånden

Du trenger et stort badehåndkle for å pakke inn katten din etter badet, men det skader aldri å ha ekstra håndklær liggende, sånn i tilfelle.

Grå og hvit katt som får et bad i en kjøkkenvask.

4. Velg en sjampo

Du finner et bredt utvalg av kattesjampoer hos din lokale forhandler eller på nett. Les ingrediensetikettene nøye, og, som VetStreet anbefaler, ikke kjøp sjampo ment for hunder eller mennesker, da det kan irritere kattens pels og hud. Noen kattesjampoer krever ikke vann, men spør veterinæren din først for å være sikker på at denne typen rensemiddel passer for katten din, og at de ikke har noen allergier mot noen av de inkluderte ingrediensene.

5. Godbiter kan hjelpe

Det kan være en god idé å ha noen av favorittgodbitene klare eller en ekstra spesiell belønning for å belønne godt samarbeid.

La badingen begynne

Når du har alt du trenger innen rekkevidde, er du klar til å starte badet. Et badekar eller en stor vask med en skånsom spraydyse er best. Hvis du ikke har en spraydyse, kan du bruke en uknuselig kopp. Begynn med å fylle ca. 30 til 80 ml vann. Bruk alltid lunkent vann og følg sjampoanvisningene nøye. Fukt forsiktig og sjamponer katten din, start med ansiktet og unngå øynene, ørene og nesen. For å rense kroppen dens kan du bruke fingrene til å massere såpen inn i pelsen. Når de er godt dekket med såpe, skyll av såpen forsiktig og grundig med det lunkne vannet (bruk en tredje ren vaskeklut for å skylle hvis ingen spraydyse er tilgjengelig). Skyll ut all sjampoen (igjen, hold unna øyne, ører og nese) for å unngå irritasjon. Katten vil nok stelle seg selv i lang tid etterpå, og du vil ikke at den skal slikke i seg noen sjamporester.

Etter badet, pakk inn katten din i et mykt håndkle og tørk den av, spesielt labbene (du vil ikke ha våte katteavtrykk over hele huset), så mye som den lar deg. Dere begge fortjener en belønning etter et kattebad, så ha noen stykker av favorittgodbitene liggende klare for å takke for samarbeidet, og gi den litt fred og ro – katten vil sannsynligvis ikke kose seg i fanget ditt med en gang. La katten komme til deg når den er klar — og det kommer den til å gjøre.

Med tålmodighet, tillit og utholdenhet kan du inkludere et bad i kattens stellrutine uten for mye oppstyr. Å bade katten din med suksess er ikke bare en myte, og nå er du bevæpnet med forsyninger og tips for å gi kattevennen din et godt bad for å holde den ren og skinnende! Men husk, å bade en katt trenger ikke å være en vanlig aktivitet som det kan være med hunder. Fordi katter er så utmerkede frisører, som omhyggelig renser seg selv, trenger du bare å gi katten din et bad i uheldige (og stinkende) situasjoner som hvis den blir sprayet av et stinkdyr.

Bildekilde: Flickr

Bidragsyters biografi

$authorImageAlt

Christine O'Brien

Christine O'Brien er en skribent, mamma og langtids-dyreeier. Hennes to Russian Blues-katter hersker i hjemmet. Arbeidet hennes vises også i Care.com, What to Expect og Fit Pregnancy, der hun skriver om kjæledyr, graviditet og familieliv. Finn og følg henne på Instagram og Twitter @brovelliobrien

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's &#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Mature Adult/Senior 7+ with Chicken bidrar til å opprettholde nyre- og viktige organfunksjoner. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, omega-3-fettsyrer og redusert fosfor.
  Buy Now »