Slik kan terapihunder hjelpe mennesker

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Bruk av hunder i terapi har en lang historie, faktisk helt tilbake til 17-hundretallet i England. I dag er det blitt mye mer etablert at dyr som hester, katter, kaniner og selvfølgelig hunder, brukes i flere situasjoner.

AAT (Animal Assisted Therapy) er en form for fysioterapi, ofte relatert til psykososial atferd. Forklart på en enklere måte: det er å bruke hunder til å hjelpe folk med å bli mer sosialt bevisste, samt bidra til å utvikle motoriske ferdigheter.

Barneavdelinger på sykehus og gamle- og sykehjem er de vanligste stedene man bruker spesialtrente hunder. Hunder kan hjelpe mot følelser som ensomhet og depresjon og er spesielt nyttig for sensitive pasienter. Det å ha en vennlig hund å leke med kan være en meningsfull aktivitet som hjelper mennesker som kan være mer eller mindre apatiske. Og det er morsomt også!

Alle hundene som brukes ved AAT er utvalgt på grunn av temperamentet, ikke etter rase. Alle hunder som er glad i mennesker, kan bli terapihund etter tilpasset trening. Hunden må tåle at mennesker klapper og stryker den, selv om det noen ganger er klossete. I noen tilfeller kan hunden være sammen med pasienten i sengen eller i rullestolen. Hunden må således være i stand til å sitte stille i eventuelle ubehagelige situasjoner.

Hundene må også ha både fysisk og psykisk god helse. Riktig fôr er viktig for alle hunder. Derfor tilbyr Hill’s et bredt spekter av ernæring som holder hunden sunn og frisk, enten den er liten eller stor, gammel eller ung.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>