Slik kan terapihunder hjelpe mennesker

Publisert av
min. lesing

Bruk av hunder i terapi har en lang historie, faktisk helt tilbake til 17-hundretallet i England. I dag er det blitt mye mer etablert at dyr som hester, katter, kaniner og selvfølgelig hunder, brukes i flere situasjoner.

AAT (Animal Assisted Therapy) er en form for fysioterapi, ofte relatert til psykososial atferd. Forklart på en enklere måte: det er å bruke hunder til å hjelpe folk med å bli mer sosialt bevisste, samt bidra til å utvikle motoriske ferdigheter.

Barneavdelinger på sykehus og gamle- og sykehjem er de vanligste stedene man bruker spesialtrente hunder. Hunder kan hjelpe mot følelser som ensomhet og depresjon og er spesielt nyttig for sensitive pasienter. Det å ha en vennlig hund å leke med kan være en meningsfull aktivitet som hjelper mennesker som kan være mer eller mindre apatiske. Og det er morsomt også!

Alle hundene som brukes ved AAT er utvalgt på grunn av temperamentet, ikke etter rase. Alle hunder som er glad i mennesker, kan bli terapihund etter tilpasset trening. Hunden må tåle at mennesker klapper og stryker den, selv om det noen ganger er klossete. I noen tilfeller kan hunden være sammen med pasienten i sengen eller i rullestolen. Hunden må således være i stand til å sitte stille i eventuelle ubehagelige situasjoner.

Hundene må også ha både fysisk og psykisk god helse. Riktig fôr er viktig for alle hunder. Derfor tilbyr Hill’s et bredt spekter av ernæring som holder hunden sunn og frisk, enten den er liten eller stor, gammel eller ung.

Relaterte artikler

 • Hvor gammel skal valpen være?  

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Hva gjør du når din hund dør

  180680638 Normal levetid for en hund er ti til tolv år. Det betyr at de aller fleste hundeeiere vil oppleve at deres hund dør. Det er aldri lett å miste sin hund men det kan være bra å vite litt om hva som da skjer.
 • Mennesker med allergi og hunder

  Lær hvordan du fortsatt kan nyte fordelene med en hundekamerat til tross for hundeallergier og oppdag hvordan du kan hjelpe deg med å håndtere allergier rundt hundene.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensatt for å støtte immunforsvar og bevegelighet hos valper som foretrekker mindre biter. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult with Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.