Lopper og ormer

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Det er ikke bare mennesker som vil elske ditt nye kjæledyr

Kattungen vil elske oppmerk- somheten og omsorgen den får fra deg, familien din og vennene dine, men ikke oppmerk- somhet fra parasitter. Flått, ormer og midd er veldig alminnelige, så det er sannsynlig at kattungen vil stifte et nærmere bekjentskap med dem på et eller annet tidspunkt. De gode nyhetene er at parasitter ikke er særlig skadelige, og er enkle å kvitte seg med. Hvis kattungen din har fått uønskede gjester, vil veterinæren kunne anbefale egnede midler og gi deg gode råd om hvordan du får det beste resultatet.

Lopper

Av og til kan en periode med usedvanlig mildt vær utløse en eksplosjon av lopper i og omkring hjemmet ditt, selv om dette er svært sjelden i Norge. Selv om kattungen er behandlet regelmessig, kan du likevel oppdage at den klør seg. Vær på utkikk etter små brune prikker i pelsen. Legg eventuelle prikker på en vått papirlommetørkle. Hvis fargen endrer seg til rødbrun, er det loppeekskrementer. I såfall er du også nødt til å behandle hjemmet ditt. Hos veterinæren kan du få tak i en spray som du kan sprøyte tepper, møbler og til og med gulv med, siden loppene kan krype inn i alle slags sprekker og kroker for å legge eggene sine. Husk å vaske og spraye støvsugeren godt etter bruk. Følg anvisningene på flasken, så skal problemet snart være historie, selv om det kan ta opptil tre måneder å bli helt loppefri. Behandlingen bryter loppens livsløp ved å drepe larvene når de klekkes. Og de tar seg en tur innom kattunge din.

Ormer

Den mest alminnelige ormen hos kattunger er rundorm, men når kattungen blir eldre, vil den også bli mottakelig for bendelorm. Kattungen vil antageligvis ikke utvise symptomer på at den har orm, men hvis den er alvorlig angrepet, kan du oppdage forskjeller. Kattungen kan gå ned i vekt, kaste opp og ha diaré eller irritasjoner rundt endetarmsåpningen.

Kattunger skal behandles mot orm med jevne mellomrom. Det er langt bedre å forebygge enn å være nødt til å behandle. Veterinæren vil informere deg om hvilken behandling som passer best. Du skal gi kattungen en månedlig ormekur i det første halvåret, og deretter hver tredje måned.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's &#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Mature Adult/Senior 7+ with Chicken bidrar til å opprettholde nyre- og viktige organfunksjoner. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, omega-3-fettsyrer og redusert fosfor.