Finn din nye kattunge: Hvor du skal lete

Published by
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Tenker du på å få deg en kattunge? RSPCA tok inn 29 432 katter alene i 2019, og rapporter om at forlatte katter og kattunger har hatt et stort behov for redning under hele pandemien. Med dette i tankene er det viktig å være fullt klar over det ansvaret det er å eie en kattunge og nøye vurdere hvor du skal få en kattunge.

Kurv full av grå og hvite kattunger

Bør jeg få en kattunge?

Å bringe en kattunge inn i hjemmet ditt er en stor forpliktelse, så vurder disse viktige spørsmålene før du tar spranget.

 • Er hjemmet mitt klart for en kattunge? En kattunge vil utforske hver centimeter av sitt nye hjem. De vil klatre på bokhyller, utforske små mellomrom og leke med alt de kan få tak i med de små potene deres. Du må være villig og i stand til å gjøre endringer for å holde kattungen trygg og hjemmet ditt intakt. Følg disse tipsene for å gjøre hjemmet klart for kattunge.
 • Erfamilien min klar for en kattunge? Du introduserer kanskje en kattunge i et hjem med små barn eller andre kjæledyr. Små barn som aldri har vært i nærheten av kjæledyr, kan ennå ikke forstå hvordan de skal behandles. Hvis du har barn, og de tigger og ber deg om å få en ny kattunge, er det viktig at du ikke bare "blidgjører", men heller er trygg på at både du og barna dine er klare for det nye ansvaret. Selv om barn kan love å mate, stelle og rydde opp etter katten, vil du sikkert fortsatt ha en rolle i å lære barna hvordan de skal passe på kattungen.
 • Hardu andre kjæledyr å vurdere først? Hvis du allerede har dyr i hjemmet ditt, kan det ta en stund før de blir vant til et ny kattunge. Introduser dem sakte og ikke la dem være sammen alene før du er sikker på at de er klare. Husk at nåværende kjæledyr er vant til å motta all din oppmerksomhet og kan være beskyttende ovenfor huset og deg, så det er viktig å fortsette å vise den samme mengden kjærlighet til de andre dyrene dine som du alltid har gjort for å gjøre overgangen enklere.
 • Harjeg nok tid til å være sammen med en kattunge? Kattunger er pelskledde og små energiballer som er ivrige etter å leke med og bli kjent med deg. Når de blir etterlatt alene for ofte, er det mer sannsynlig at kattunger utvikler atferdsproblemer senere i livet. De trenger mye trening og tid til å knytte bånd til deg.
 • Harjeg tålmodighet til å trene en ny kattunge? Det er også viktig å vurdere om du har nok tålmodighet til å trene en ny kattunge. Akkurat som barn krever kattunger mye oppmerksomhet og må bli oppdratt og dressert. Sørg for at du har tålmodighet til å trene kattungen til ting som bruk av kattedo, skrape og hoppe på møbler.
 • Harjeg råd til å ta vare på en kattunge? Beslutningen om å adoptere en kattunge er en langsiktig økonomisk forpliktelse som begynner med sterilisering/kastrering, vaksinasjon og identifisering, og fortsetter i årevis med mat, kattesand og vanlig veterinæromsorg. Du må også vurdere kostnadene for helsemessige forhold kattungen din kan utvikle senere i livet. Ta en titt på denne oversikten over typiske katteutgifter fra Battersea Dogs & Cats Home, som også anbefaler å tegne kjæledyrforsikring for å dekke uforutsette utgifter.
 • Hvaslags kattunge bør jeg få? Les deg opp på forskjellige raser før du bestemmer deg for en bestemt kattunge. Tenk på hvor mye tid du kan bruke med dem, hvor mye plass du har, eventuelle allergier du har, og hva slags livsstil du har.

Velge riktig katt for familien din

Omplasseringsorganisasjoner opplever at et betydelig antall adopterte kjæledyr returneres hvert år fordi deres nye eiere ikke forutså deres behov eller ikke lenger kunne dekke dem. Det kan være en traumatisk opplevelse for eieren så vel som kattungen, så det er avgjørende å sørge for at du finner en kattunge som passer for deg og din familie. Hvis du ikke er sikker på hva slags katt som er riktig for deg, kan du be om råd.

Eiere som søker råd og støtte fra familie, venner eller veterinær før de adopterer, har større sannsynlighet for å beholde kattungene sine og nyte det spesielle båndet.

Hvor får man en kattunge

Dyrehjem, redningsorganisasjoner og flere er fylt med kjærlige, friske katter og kattunger som lengter etter å finne et godt hjem. Undersøk dyrehjem i byen din for å hjelpe deg med å finne en kattunge som passer for deg.

Veterinæren din kan også henvise deg til lokale redningsgrupper. Vær forberedt på en forespørsel om hjemmekontroll, ettersom mange redninger ønsker å sørge for at kattungene deres kommer til gode hjem. På Hills' Facebook-side finner du et katalogverktøy for omplasseringssentre, samt kan siden vise deg til adopsjoner i ditt område. Hvis du vil ha en renraset kattunge, kan du be veterinæren om å anbefale en lokal oppdretter.

Sørg også for å sjekke ut artikkelen vår om forsyningsliste for kattunge for å forberede deg på din nye lodne lille venn. Uansett hvilken kattunge du bestemmer deg for å ta med hjem, husk å elske og ta vare på den som et av familiemedlemmene.

 

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
  Buy Now »