Vinn-vinn-fordelene ved adopsjon

Publisert av
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Som mange barn gjør, så irriterte jeg foreldrene mine nådeløst for å få de til å adoptere en valp eller kattunge. Etter flere år med plaging fikk faren min en liste over alle de uønskede hundene og valpene fra det lokale adopsjonssenteret, og vi ønsket Penny velkommen inn i livene våre. Hun var en rufsete blandingshund som var seks måneder gammel, og hun ble min beste venn i hele 16 år.

Mange bruker fortsatt ordene "redningsvalp" og "redningskattunge", men jeg tror dette har en tendens til å få folk til å se på hunder og katter som skal adopteres som ødelagte varer. Det er lett å anta at hvis et dyr er uønsket, så må det være noe galt med det. Vi må huske at mange dyr havner i adopsjonssentre på grunn av en menneskelig svikt, ikke en svikt hos dyret. Skilsmisse, død, pengeproblemer og mange andre uforutsette ting kan tvinge folk til å gi fra seg dyrene sine, og dessverre er det millioner av dyr rundt om i verden som leter etter hjem som kan gjøre de til en venn for livet for en heldig eier. Omplassering av valper og kattunger er bra for både deg og valpen eller kattungen, og det samme er omplassering eller adoptering av voksne dyr.

Fordelene med adopsjon for deg og din familie.

Det er mange studier som viser at det er bra for oss å ha en hund eller en katt. De senker blodtrykket og hjelper oss med å håndtere stress bedre. For mange av oss er det å komme hjem til den urokkelige velkomsten til en hund eller katt et av dagens høydepunkter. Du er aldri alene når du har en hund eller katt i huset. Mange av oss snakker til dyrene våre som om de var en menneskevenn. Det får oss til å føle oss bra, og vi kan gi slipp på bekymringene våre. Dyr dømmer oss ikke slik noen menneskevenner gjør!

Det er også de åpenbare helsemessige fordelene ved trening, spesielt hvis du adopterer en hund. For mange år siden dømte jeg Hill's Pet Slimmer of the Year-konkurransen. Jeg har alltid elsket å gjøre dette ettersom vi hørte noen fantastiske historier, men én vinner kommer jeg aldri til å glemme. Det var en hel familie som var overvektig og hadde ikke tenkt noe på det før veterinæren fortalte dem at hunden deres også var feit. De ble fortvilet og hele familien dro på et oppdrag for å hjelpe hunden å gå ned i vekt. Alle, inkludert barn, ble sprekere, gladere og sunnere. For en flott historie.

Jeg tror det også er den mentale fordelen med feel-good-faktoren. Å omplassere et dyr er en grunnleggende god ting å gjøre, og fordelene med det bør ikke undervurderes for deg og hunden eller katten.

Ting som du burde tenke på først.

Som med å ta på seg ansvaret for ethvert dyr er det veldig viktig at du er sikker på at du kan dekke dens behov. Katter er mye mer selvstendige enn hunder, så de kan passe bedre til livsstilen din hvis du jobber lange dager. Sørg for at du tenker på hva du har av tid, energi og penger. Dyr koster i løpet av livet mye mer enn de fleste tror. Vær ærlig med deg selv og ta et ansvarlig valg. Gode omplasseringssentre vil hjelpe deg med å ta disse avgjørelsene, så velg også ditt senter med omhu.

Det er også veldig viktig å se nærmere på sosialisering og tilvenning for hunder og katter. Dette er prosessen med hvordan de lærer å takle livet med mennesker og andre dyr, mennesker og hverdagslige ting de kan møte. Nok en gang bør gode omplasseringssentre allerede vite hvilket stadium hunden eller katten din er på og kan hjelpe deg med disse tingene etter at hunden eller katten din kommer hjem.

Hvis du bestemmer deg for at du ikke har tid eller ressurser til å forplikte deg på lang sikt, tenk på å bli et fosterhjem. Mange steder tilbyr dette og trenger kortsiktige fosterhjem. Dette kan være verdifullt og givende og en god måte å få en smakebit på hvordan det vil være å ha en hund eller katt.

Adopter før du kjøper.

Mange sier "adopter, ikke kjøp", men jeg vil gjerne at du vurderer å adoptere før du kjøper også. Mange mennesker har en bestemt idé i hodet om akkurat den hunden eller katten de vil ha, men hva har du å tape på å bare se? Bruk noen timer i ditt lokale adopsjonssenter før du bestiller valpen eller kattungen. Du kan finne at du blir forelsket i noe du aldri hadde forventet. Du har absolutt ingenting å tape og muligens alt å vinne.

Bidragsyters biografi

Dr. Emma Milne

Dr. Emma Milne kvalifiserte seg som veterinær i 1996. Hun jobbet i smådyrpraksis i 12 år og som klinisk ernæringsrådgiver i syv år. Hun er kjent for sitt dyrevernsarbeid og har skrevet ti bøker om kjæledyr.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
  Buy Now »