Kan hunden min spise pizza?

Publisert av
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Å nei! Du tok nettopp hunden din på fersken med en snute langt ned i en pizzaeske, og nå lurer du på om hunder kan spise pizza. Hvis hunden din spiser pizzaskorpe, blir den syk? Er det greit for den å spise tomatsaus? Enten hunden din nettopp har spist de resteskorpene dine, eller om den inhalert en hel pizza inkludert toppingen, finner hva du bør vite her.

Er pizzaingredienser farlig for hunder?

Ost

Selv med oster med lite fett som mozzarella, den tradisjonelle pizzatoppingen, er det aldri bra for den å få i seg for mye ost. Ost har vanligvis et høyt innhold av fett og kalorier, noe som kan føre til at hunden din får for mange kalorier.

Saus

Hva om hunden din nettopp slukte marinarasaus? Den gode nyheten er at saus ofte er laget av modne tomater, som er greit for hunder å spise. Det er de grønne delene, som bladene og stilken, som gjør hunder syke. Men pizzasaus er ikke laget av bare tomater. Noen av de andre ingrediensene, som hvitløk og urter, kan være skadelig for hunden din. I tillegg inneholder mange butikkkjøpte pizzasauser tilsatt sukker. I følge RSPCA kan et usunt kosthold bidra til fedme, som igjen kan utsette hunden din for større risiko for å utvikle diabetes eller andre helseproblemer.

Skorpe og deig

Hvis hunden din spiste pizzabunn, kan det være grunn til bekymring. Skorpen kan inneholde ingredienser som er farlige for hunder å spise, som løk, hvitløk og urter.

Å spise rå pizzadeig er enda mer risikabel. Hvis hunden din snek i seg noe av den ustekte hjemmelagde pizzaen din, ta turen til veterinæren eller akuttdyreklinikken med en gang. Rå gjærdeig kan utvide seg i hundens mage, forårsake alvorlige pustevansker og potensielt forårsake vevsskader. Ifølge The Kennel Club kan rå brøddeig til og med føre til at hunden din blir beruset. Dette er på grunn av etanol-biproduktet som gjær produserer.

Ungt par med mann og kvinne spiser pizza hjemme med en datamaskin mens en beagle sitter på gulvet og ser på maten med dådyrøyne.

Kan hunder spise pizzafyll?

Hvis pizzaen hunden din spiste inkluderte pizzafyll, er det grunn til bekymring. Mye vanlig pizzafyll, som løk og hvitløk, anses som usunne — og noen kan være giftige — for hunder. I tillegg har pepperoni, sardiner og pølser alle mye salt og fett som kan forverre underliggende eksisterende sykdommer.

Poenget er at du aldri bør gi pizza til hunden din, enten som et måltid eller en godbit. De kan oppleve litt magesyke hvis de er følsomme for meieri på grunn av overflødig fett, men i de fleste tilfellene går det greit med hunden. Hvis hunden din spiste en stor mengde pizza og du er bekymret, ring veterinæren din for å planlegge en undersøkelse.

Husk at selv små biter av menneskemat er fullpakket med ekstra kalorier som over tid kan føre til vektproblemer og en rekke problemer som følge av overvekt. Så hold pizzaen din utenfor hundens rekkevidde.

Bidragsyters biografi

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila er en dyreentusiast som tror på kraften i ord og hvordan et budskap kan informere – og til og med transformere – det tiltenkte publikummet. Arbeidet hennes finnes overalt på internett og på trykk, og inkluderer intervjuer, spøkelsesskriving, blogginnlegg og kreativ sakprosa. Erin er en nerd for SEO og alt som har med sosiale medier å gjøre. Hun ble uteksaminert fra Fairfield University med en MFA i kreativ skriving. Ta kontakt med henne på Twitter @ReinventingErin eller lær mer om henne på http://erinollila.com.

 

Gjennomgått av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Relaterte artikler

Relaterte produkter