Frosne og fabelaktige hundegodbiter til varme sommerdager

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Etter hvert som dagene blir varmere om sommeren, ser mange hundeeiere etter måter å holde hunden nedkjølt på. Hvorfor ikke prøve å lage noen frosne godbiter for å skape litt sommermoro med hunden? Frosne godbiter lar deg ikke bare eksperimentere på kjøkkenet, men kan også bidra til å forhindre dehydrering og holde hunden underholdt.

Kreative nedkjølingsmetoder

Når du har samlet sammen noen sunne ingredienser og ryddet plass i fryseren, er mulighetene nesten endeløse. Ved å investere i noen isbitbrett og isformer i silikon kan du variere størrelsen og designet på de frosne godbitene. Begge deler kan fylles med diverse frukt, yoghurt, most hundemat eller peanøttsmør, som du kan blande i blenderen sammen med litt vann. Spør alltid veterinæren før du prøver en ny oppskrift, og sørg for at godbiter ikke utgjør mer enn 10 prosent av hundens daglige matinntak.

Kylling-, biff- eller grønnsaksbuljong, med lavt saltinnhold eller uten salt, kan fryses til isterninger. Det er en herlig godbit som er gøy å jage rundt på gulvet. Du kan også legge noen av disse velsmakende terningene i vannet eller tørrfôret for å oppmuntre hunden til å drikke mer.

Moste bananer blandet med litt yoghurt kan bli til en frossen banangodbit. Bruk en skje for å legge det hele over i et isbitbrett. For enda mer moro kan du legge bananisbiten inni en leke med plass til godbiter, og se halen vifte i vei mens hunden slikker og tygger seg til en forfriskende snacks.

En hund leker med en isbit

Gresskar-ispinner

En favoritt på listen over sommerens frosne hundegodbiter er lekkerbiskener med gresskar. En liten munnfull av denne oransje grønnsaken gir hunden velsmakende fibre og vitaminer. American Kennel Club (AKC) bemerker at du må passe på å velge rene, hermetiserte gresskar, og ikke søtede eller krydrede paifyll. Kryddere og kunstige søtningsmidler kan være giftige for hunden.

Godbitene lages ved å blande en boks med gresskar med cirka en kopp usøtet gresk yoghurt naturell, en teskje honning og en most banan. Bruk en skje til å føre blandingen over i isbitformer av plast eller silikon, og legg dem i fryseren i omtrent en time. Gresskar er dessuten fulle av væske, og i de varme sommermånedene er de en super måte å hjelpe hunden med å få i seg nok vann på.

En for rask nedkjøling?

Når du kjøler ned hunden, er det noen ting du må være obs på. AKC anbefaler å gi kun små mengder vann om gangen etter at en hund har brukt mye energi, for å unngå at den drikker for mye på en gang – for da kan den ofte gulpe det opp igjen. Det beste du kan gjøre er å tilby kjølige omgivelser inne i huset eller et skyggefullt område der den kan hvile seg etter en varm dags anstrengelser.

Det er nå de gode gamle isbitene er en fabelaktig godbit. Legg noen isbiter i hundens vannskål. Når den har slikket isbitene i noen minutter, kan du fylle skålen med friskt, kaldt vann. Det er best å bruke knuste isbiter, da veterinærer oppgir at isbiter kan forårsake tannbrudd hvis hunden tygger på isen.

American Society for the Prevention of Cruelty to Animals® (ASPCA®) oppgir sitrusfrukter, søtstoffet xylitol, avokado og trenøtter som menneskemat som ikke er bra for hunder og katter. Unngå å bruke disse ingrediensene i de hjemmelagde sommergodbitene til hunden. I de fleste tilfeller forårsaker ikke peanøttsmør og meieriprodukter fordøyelsesproblemer dersom det gis i små mengder. Men dersom hunden har fordøyelsesproblemer, bør du sørge for at ingrediensene i sommergodbitene ikke irriterer fordøyelsessystemet.

Når du ser på mulige ingredienser til hjemmelagde hundegodbiter, bør du høre med veterinæren for å forsikre deg om at ingrediensene ikke har følger for hundens nåværende helseproblemer. Hvis du er usikker på hjemmelagde godbiter, kan du legge vanlige hundegodbiter (eller hermetisk hundemat) i isbitbrett og fylle opp med vann. Da holder du hunden travelt opptatt og avkjølt mens den slikker seg i vei til noe godt.

Del gjerne favorittoppskriftene og -ideene dine til frosne hundegodbiter med vennene dine, slik at de andre hundene i nabolaget også kan holde seg nedkjølt hele sommeren.

Contributor Bio

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

 

       

 

Relaterte artikler

Relaterte produkter