Sommervarme

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Litt godt og varmt sommervær og sol kan gi oss alle et løft etter en lang vinter, men mange kjæledyr trenger spesiell pleie for å sikre at de trygt kan nyte godværet.

Solbrenthet og solstikk

Alle områder av huden med et tynt hårlag, er i fare for å bli solbrent. Ikke anta at kjæledyret ditt vil være fornuftig - mange vil ikke engang legge seg i skyggen når det er veldig varmt. De kan bli solbrent på nesen og hvis den har sprukken hudn er risikoen enda større.

Hunder med lys pels, korthårete raser og nylig børstede hunder, er også mer utsatt for solbrenthet. Det beste er å holde dem innendørs når solen er på sitt sterkeste. Ta på høy solfaktor (en som vil være trygg for barn) på hundens ører for å beskytte mot alvorlige hudskader.

Hvilken som helst hund kan få solstikk når det er svært varmt, men spesielt de veldig unge, de eldre og de kortnesete rasene har høy risiko. Dersom hunden skulle få solstikk, vil symptomene være overdreven pesing eller til og med kollaps, og krever en umiddelbar dyrlegesjekk. For å forhindre dette kan du passe på at det er nok skygge i hagen og mosjoner heller ikke hunden mye når det er varmt ute.

Gi nok vann

Det sier seg nesten selv, men ha alltid friskt vann tilgjengelig for hunden på denne tiden av året. Boksemat kan bli dårlig ganske raskt dersom den blir stående i sola og kan også tiltrekke seg fluer, så et alternativ kan være å gi hunden tørrmat i stedet.

Hold et øye med kjæledyrets vekt. Enkelte hunder vil bruke mer tid på å trimme utendørs og vil behøve mer mat, mens dersom været blir veldig varmt, vil inaktivitet begrense mengden mat den trenger.

Nyt sommeren

På lange sommerdager vil hunden din ønske å leke utendørs! Heldigvis er det mange måter å kose seg i sommerværet.

 • Svømming: Mange hunder elsker vann, og et plaskebasseng er en flott måte å bekjempe varmen. Innsjøer og havet er kjempebra steder for hunder å leke, hente ting og å svømme. Bare pass på at hunden din enkelt kan komme seg opp fra vannet og at det ikke er noen dype bredder. Noen hunder er redde for vann eller vil kun ønske å vasse, så tving den ikke hvis den virker nølende eller usikker. Dersom den derimot hopper rett uti og starter sin hundepadling, så la den kose seg med opplevelsen. Bare vær obs på overdreven hoderisting eller ørekløing etter badet. Det kan være tegn på en øreinfeksjon. Dersom den har svømt i et basseng med klor, bør du rense pelsen for klor og tørke den helt.

 • Tur i skog og mark: Dersom hunden din er glad i å ut på lange turer i skogen, så kom dere ut. Bare vær obs på at lange turer på et røft underlag kan tære på din hunds poter. Prøv først korte turer og øk deretter lengden gradvis. Husk å ha hyppige hvilepauser med vann. Det finnes mange små vannskåler for hunder som er sammenleggbare og enkle å ta med på tur.

Hvis hunden din tilbringer mye tid utendørs eller om den bare får sjansen til å utforske friluftslivet nå og da, har du her et par tips for å være sikker på at den holder seg trygg.

 • Ha nok friskt vann tilgjengelig,og pass på at det finnes et skyggefullt sted å ta en lur og holde seg avkjølt.

 • Sjekk potene ofte, ettersom asfalt og grus kan sette sette seg fast mellom potene.

 • Spray ikke plenen med ugressmiddel dersom hunden din leker på den.

 • Pass på at hunden din har halsbånd med telefonnummeret ditt i tilfelle den går seg bort.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>