Sommervarme

Publisert av
min. lesing

Litt godt og varmt sommervær og sol kan gi oss alle et løft etter en lang vinter, men mange kjæledyr trenger spesiell pleie for å sikre at de trygt kan nyte godværet.

Solbrenthet og solstikk

Alle områder av huden med et tynt hårlag, er i fare for å bli solbrent. Ikke anta at kjæledyret ditt vil være fornuftig - mange vil ikke engang legge seg i skyggen når det er veldig varmt. De kan bli solbrent på nesen og hvis den har sprukken hudn er risikoen enda større.

Hunder med lys pels, korthårete raser og nylig børstede hunder, er også mer utsatt for solbrenthet. Det beste er å holde dem innendørs når solen er på sitt sterkeste. Ta på høy solfaktor (en som vil være trygg for barn) på hundens ører for å beskytte mot alvorlige hudskader.

Hvilken som helst hund kan få solstikk når det er svært varmt, men spesielt de veldig unge, de eldre og de kortnesete rasene har høy risiko. Dersom hunden skulle få solstikk, vil symptomene være overdreven pesing eller til og med kollaps, og krever en umiddelbar dyrlegesjekk. For å forhindre dette kan du passe på at det er nok skygge i hagen og mosjoner heller ikke hunden mye når det er varmt ute.

Gi nok vann

Det sier seg nesten selv, men ha alltid friskt vann tilgjengelig for hunden på denne tiden av året. Boksemat kan bli dårlig ganske raskt dersom den blir stående i sola og kan også tiltrekke seg fluer, så et alternativ kan være å gi hunden tørrmat i stedet.

Hold et øye med kjæledyrets vekt. Enkelte hunder vil bruke mer tid på å trimme utendørs og vil behøve mer mat, mens dersom været blir veldig varmt, vil inaktivitet begrense mengden mat den trenger.

Nyt sommeren

På lange sommerdager vil hunden din ønske å leke utendørs! Heldigvis er det mange måter å kose seg i sommerværet.

 • Svømming: Mange hunder elsker vann, og et plaskebasseng er en flott måte å bekjempe varmen. Innsjøer og havet er kjempebra steder for hunder å leke, hente ting og å svømme. Bare pass på at hunden din enkelt kan komme seg opp fra vannet og at det ikke er noen dype bredder. Noen hunder er redde for vann eller vil kun ønske å vasse, så tving den ikke hvis den virker nølende eller usikker. Dersom den derimot hopper rett uti og starter sin hundepadling, så la den kose seg med opplevelsen. Bare vær obs på overdreven hoderisting eller ørekløing etter badet. Det kan være tegn på en øreinfeksjon. Dersom den har svømt i et basseng med klor, bør du rense pelsen for klor og tørke den helt.

 • Tur i skog og mark: Dersom hunden din er glad i å ut på lange turer i skogen, så kom dere ut. Bare vær obs på at lange turer på et røft underlag kan tære på din hunds poter. Prøv først korte turer og øk deretter lengden gradvis. Husk å ha hyppige hvilepauser med vann. Det finnes mange små vannskåler for hunder som er sammenleggbare og enkle å ta med på tur.

Hvis hunden din tilbringer mye tid utendørs eller om den bare får sjansen til å utforske friluftslivet nå og da, har du her et par tips for å være sikker på at den holder seg trygg.

 • Ha nok friskt vann tilgjengelig,og pass på at det finnes et skyggefullt sted å ta en lur og holde seg avkjølt.

 • Sjekk potene ofte, ettersom asfalt og grus kan sette sette seg fast mellom potene.

 • Spray ikke plenen med ugressmiddel dersom hunden din leker på den.

 • Pass på at hunden din har halsbånd med telefonnummeret ditt i tilfelle den går seg bort.

Relaterte artikler

 • Sikker halloween for din hund

  180680638 Halloween kan være en skremmende tid for hunder og barn. Husk på følgende så barn og hunder kan ha en fin og trygg halloween-helg.
 • Hjelp! Hunden/katten min har fordøyelsesproblemer!

  Veel huisdieren hebben van tijd tot tijd een probleem met de spijsvertering. Hoewel het wellicht niet prettig is om in details te treden, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten.
 • Helse og velvære

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Håndtering av hundelopper

  180680638 Alle hunder kan ha perioder der de klør mer enn i andre. Lær hvordan du kan lindre plagene ved kløe og beskytte dem mot hundelopper.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensatt for å støtte immunforsvar og bevegelighet hos valper som foretrekker mindre biter. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult with Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.