Sommervarme

Litt godt og varmt sommervær og sol kan gi oss alle et løft etter en lang vinter, men mange kjæledyr trenger spesiell pleie for å sikre at de trygt kan nyte godværet.

Solbrenthet og solstikk

Alle områder av huden med et tynt hårlag, er i fare for å bli solbrent. Ikke anta at kjæledyret ditt vil være fornuftig - mange vil ikke engang legge seg i skyggen når det er veldig varmt. De kan bli solbrent på nesen og hvis den har sprukken hudn er risikoen enda større.

Hunder med lys pels, korthårete raser og nylig børstede hunder, er også mer utsatt for solbrenthet. Det beste er å holde dem innendørs når solen er på sitt sterkeste. Ta på høy solfaktor (en som vil være trygg for barn) på hundens ører for å beskytte mot alvorlige hudskader.

Hvilken som helst hund kan få solstikk når det er svært varmt, men spesielt de veldig unge, de eldre og de kortnesete rasene har høy risiko. Dersom hunden skulle få solstikk, vil symptomene være overdreven pesing eller til og med kollaps, og krever en umiddelbar dyrlegesjekk. For å forhindre dette kan du passe på at det er nok skygge i hagen og mosjoner heller ikke hunden mye når det er varmt ute.

Gi nok vann

Det sier seg nesten selv, men ha alltid friskt vann tilgjengelig for hunden på denne tiden av året. Boksemat kan bli dårlig ganske raskt dersom den blir stående i sola og kan også tiltrekke seg fluer, så et alternativ kan være å gi hunden tørrmat i stedet.

Hold et øye med kjæledyrets vekt. Enkelte hunder vil bruke mer tid på å trimme utendørs og vil behøve mer mat, mens dersom været blir veldig varmt, vil inaktivitet begrense mengden mat den trenger.

Nyt sommeren

På lange sommerdager vil hunden din ønske å leke utendørs! Heldigvis er det mange måter å kose seg i sommerværet.

 • Svømming: Mange hunder elsker vann, og et plaskebasseng er en flott måte å bekjempe varmen. Innsjøer og havet er kjempebra steder for hunder å leke, hente ting og å svømme. Bare pass på at hunden din enkelt kan komme seg opp fra vannet og at det ikke er noen dype bredder. Noen hunder er redde for vann eller vil kun ønske å vasse, så tving den ikke hvis den virker nølende eller usikker. Dersom den derimot hopper rett uti og starter sin hundepadling, så la den kose seg med opplevelsen. Bare vær obs på overdreven hoderisting eller ørekløing etter badet. Det kan være tegn på en øreinfeksjon. Dersom den har svømt i et basseng med klor, bør du rense pelsen for klor og tørke den helt.

 • Tur i skog og mark: Dersom hunden din er glad i å ut på lange turer i skogen, så kom dere ut. Bare vær obs på at lange turer på et røft underlag kan tære på din hunds poter. Prøv først korte turer og øk deretter lengden gradvis. Husk å ha hyppige hvilepauser med vann. Det finnes mange små vannskåler for hunder som er sammenleggbare og enkle å ta med på tur.

Hvis hunden din tilbringer mye tid utendørs eller om den bare får sjansen til å utforske friluftslivet nå og da, har du her et par tips for å være sikker på at den holder seg trygg.

 • Ha nok friskt vann tilgjengelig,og pass på at det finnes et skyggefullt sted å ta en lur og holde seg avkjølt.

 • Sjekk potene ofte, ettersom asfalt og grus kan sette sette seg fast mellom potene.

 • Spray ikke plenen med ugressmiddel dersom hunden din leker på den.

 • Pass på at hunden din har halsbånd med telefonnummeret ditt i tilfelle den går seg bort.

Relaterte artikler

 • Å ta med hunden til dyrlegen | Hill's Pet

  Veterinærbesøket kan være en utfordring for hundeeieren. Les disse rådene om hvordan veterinærvisitten blir bedre for hunden din og hvordan du enklest kan transportere den til dyreklinikken.
 • Helse og velvære | Hill's Pet

  Alle valper utvikler seg på samme måte, uansett hvilken rase de er. De gjennomgår de samme stadiene fra nyfødt til voksen. Det er ikke bare interessant for deg å kjenne til disse stadiene, men det er også viktig at du er klar over hva valpen din er i stand til i ulike faser i livet.
 • Møt dyrlegen | Hill's Pet

  Alle valper bør få en helsesjekk hver 6. måned hos en veterinær for å sikre at den holder seg frisk og sunn. Lær litt om hva du kan forvente ved undersøkelse av valpen din.
 • Å holde valpen din sunn | Hill's Pet

  Få nyttige råd om hvordan du holder valpen sunn. Her kan du få flere nyttige råd om valpens stell og helse. Vi går gjennom munn- og tannstell, ørepleie, stressmestring og vaksinasjoner.
 • Hvordan stelle og bade hunden din | Hill's Pet

  Få steg for steg tips om hvordan du steller og vasker hunden din for å holde den sunn og ren.
 • Sunn hud og sunn pels | Hill's Pet

  Ta vare på huden og pelsen til hunden din ved å følge disse rådene for stell, bading, børsting og fôring.