Hvad skal jeg gøre med katten i ferien?

Published by
min. lesing

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Sommerferien nærmer seg, og du gleder deg helt sikkert til å feriere med familien i varmere strøk, eller på hytta. Men hva gjør du med katten? Det er et spørsmål mange av oss katteeiere stiller oss selv. Skal den bli med på ferie, skal den passes eller være på et pensjonat?

Det finnes ikke én løsning som fungerer for alle. Derfor har vi spurt Hill’s ekspert i katteatferd, Karina Dillon, om hennes beste råd:  

  1. Med på hytta. Noen katter synes det er helt greit å være med på hytta, men hvis det er et sted katten ikke er kjent, må du passe på at du ikke slipper den ut, slik at den kan bli borte. Hvis du tar den med på ferie, så ta med noen av kattens ting, som den kan kjenne igjen. Det kan være matskålen, teppe/pute, leker eller boksen med kattesand. Husk å venne katten til transportkassen før du drar av gårde.
  2. Med til utlandet. Hvis du skal ta med deg katten din til utlandet, må du først snakke med veterinæren din om hvilke vaksiner som kreves, og om det anbefales behandling mot for eksempel flått. Dette kan være forskjellig fra land til land. Hvis du skal ta fly med katten din, må du også undersøke hvilke krav flyselskapet har til transportkassens størrelse. 
  3. Pass av katten hjemme. De fleste katter trives godt med å bli passet hjemme. Katten er et meget territorialt dyr, og vil helst være på sitt eget territorium. Du kan enten få en nabo til å passe katten, eller ta i bruk en profesjonell kattesitter. Husk at katten ifølge dyrevernloven skal ha tilsyn minimum en gang i døgnet. Selv om katten vanligvis får lov til å være ute, kan det være en god idé å holde den inne mens du er borte. Det er ikke unormalt at katter rømmer hjemmefra når eierne deres er på ferie.
  4. Kattepensjonat. Det finnes mange gode kattepensjonater, og noen katter trives godt på pensjonat. Der får de ofte mer selskap enn når de blir passet på hjemme. Du kan spørre veterinæren din om han/hun kjenner til noen gode pensjonater i området. Jeg vil likevel alltid anbefale å selv besøke pensjonatet før du bestemmer deg for å bruke det. Katten må være vaksinert minst en uke før den skal til pensjonatet.  

Ha en riktig god ferie, og husk at du alltid kan spørre veterinæren din om råd angående katt og ferie.

Relaterede Artikler