Rengjøring av hundens poter: Tips for å lykkes

Publisert av Erin Ollila
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Du vet at hunden din må stelles regelmessig, men visste du at det å rengjøre hundens poter er en viktig del av stellerutinen?

Når du er ute på tur eller leker i hagen, blir hundens poter utsatt for grove overflater, vått underlag, skitt og rusk. De bedårende små poteputene på hundens føtter bidrar til å beskytte dem mot støt, ekstreme temperaturer og ujevnt terreng, men det er fortsatt viktig å holde hundens poter i utmerket stand. Hvis poterengjøring ikke allerede er en del av rutinene dine, så finner du det du trenger for å komme i gang her.

Hvor ofte bør du rense hundens poter?

I motsetning til å bade hunden din, som UK Kennel Club anbefaler at du gjør annenhver måned, er det ikke spesifikke retningslinjer for hvor ofte hundepoter bør renses. Men du burde vurdere å sjekke hundens poter med jevne mellomrom. Avhengig av treningsnivået og årstiden (tøffe somre og vintre kan være tøffe for små og store poter), kan du justere timeplanen for å passe hundens behov. Hvis du, for eksempel, ofte tar hunden din på tur, burde du kanskje sjekke og vaske labbene deres etter hver tur. På den annen side kan en hund som tilbringer mesteparten av tiden sin innendørs og bare går på lette turer i nabolaget, bare trenge en rengjøring når været er dårlig og labbene blir skitne eller våte.

Nærbilde av en beaglevalp sin pote.

Forberedelser for rengjøring av hundepoter

Smuss og skitt setter seg ofte fast mellom poteputene eller på klørne, så det er viktig å sjekke hundens poter før du såper de inn.

Se etter alt som ikke hører hjemme på hundens pote, for eksempel torner, flått, eller små knuste glassbiter, skjell eller annet materiale. Du burde også se etter splinter eller ting som har satt seg fast i hundens klør eller poteputer. Hvis du finner noe, fjern det forsiktig.

Deretter, hvis du har en middels- eller langhåret hund, ta deg tid til å trimme pelsen på bunnen av potene deres; dette kan forhindre floker, hindre at smuss fester seg og hjelpe hundens poter å holde seg rene. Pelsen skal være omtrent like lang som putene.

Rengjøring av hundens poter:

Hvis du har badet hunden din før, vil det være enkelt å rengjøre potene. Etter å ha sjekket hundens poter og trimmet pelsen, fukt føttene, masser de forsiktig med mild hundesjampo og skyll. Ikke glem å ha et håndkle i nærheten for å tørke potene slik at de ikke sklir eller etterlater seg potespor rundt om hele huset ditt.

Hvis du ønsker å ta en enkel rengjøring av potene etter en rask spasertur, så kan du vaske labbene forsiktig med en vaskeklut og vann. Hvis du vil bruke våtservietter, anbefaler Dogs Monthly magazine kun å bruke våtservietter som er uparfymerte og laget med naturlige ingredienser, uten alkohol eller sterke rengjøringsmidler. For å være på den sikre siden, velg våtservietter som er laget spesielt for hunder eller spør veterinæren om en anbefaling.

Ikke glem å trimme hundens klør og ulvekloen (de ekstra neglene på sidene av potene) om nødvendig. Klørne skal slutte like før de berører bakken, og du skal ikke kunne høre tikking når hunden går. Animal Trust advarer om at det kan være utfordrende å klippe en hunds klør riktig, så hvis du ikke er komfortabel med å gjøre dette selv, så kan du spørre en profesjonell kennel eller veterinæren om å gjøre dette ved neste avtale.

Å rengjøre hundens føtter er bare et lite aspekt ved å være hundeforelder, men det er også en flott mulighet til å bygge bånd med hunden din og minne dem på at du alltid vil være der for å ta vare på dem.

Bidragsyters biografi

Erin Ollila

Erin Ollila er en hunde- og katteentusiast som tror på kraften i ord og hvordan et budskap kan informere – og til og med transformere – det tiltenkte publikummet. Hennes forfatterskap kan finnes over hele internett og på trykk, og inkluderer intervjuer, spøkelsesskriving, blogginnlegg og kreativ sakprosa. Erin er en nerd for SEO og alt som har med sosiale medier å gjøre. Hun ble uteksaminert fra Fairfield University med en MFA i kreativ skriving. Ta kontakt med henne på Twitter @ReinventingErin eller lær mer om henne på http://erinollila.com.


Gjennomgått av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Relaterte artikler

Relaterte produkter