Hvordan får jeg hunden min til å slutte å bjeffe?

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Å kontrollere lydnivået på hunden din er en viktig del av det å være en ansvarlig hundeeier. Unødvendig bjeffing kan tross alt virke veldig irriterende. Ikke bare for deg, men også for dine naboer.

Hvorfor alt bråket

Det første steget for å få bukt med problemet, er å forstå hvorfor en hund bjeffer. Enkelte hunder vil bjeffe for å la deg forstå at de ønsker noe. Kanskje er de sultne, tørste eller bare vil leke.

Hvis dette går for langt, er det på tide å lære ham andre måter å skaffe seg oppmerksomhet på, for eksempel at han dulter borti deg med labben eller at han venter ved døren eller matskålen.

Leketid

Mange hunder vil bjeffe når de ser andre hunder, for på denne måten å invitere dem til å komme og leke. Dette er helt normalt, men det er opp til deg å bestemme hvor mye bjeffing som er akseptabelt og å få din hund til å vente med å leke til han er stille.

Hjemme alene

Hunden din bjeffer kanskje hvis han blir forlatt alene. Forsøk å ha på musikk eller radioen så den har litt kjent menneskelig lyd rundt seg. Du kan også gi ham leker som krever ekstra mye fokus og oppmerksomhet for å holde ham opptatt mens du er ute.

En bra måte å redusere spenninger på, er å gi hunden et gammelt, uvasket klesplagg eller noe annet som vil lukte av familien hans.

Pass på å leke aktivt med hunden din med en gang du kommer hjem. Han har savnet deg og det finnes ikke noen bedre måte å styrke båndet dere imellom på.

På vakt

En av de vanligste grunnene for at en hund bjeffer, er for å advare. Hvis hunden din ser noen komme opp mot huset, vil han bjeffe for å la deg få vite det. Ettersom han ser deg som husets sjef, vil han at du skal sjekke opp hva som skjer.

Enkelte hunder har blitt avlet opp spesielt med tanke på vakthold, og dette er en oppførsel du gjerne vil oppmuntre. La hunden din bjeffe for å få din oppmerksomhet, men få ham til å slutte med en gang du er sikker på at det ikke er noen inntrenger.

Hold deg til et system

Innen alle aspekter av hundetrening trenger du et system. Hunder reagerer positivt på rutine så dette vil øke dine sjanser til suksess. Du har kanskje allerede gått til lydighetstrening med valpen din, men hvis ikke, er det kanskje en idé å melde seg på et kurs nå? Det er aldri for sent å lære gamle hunder nye triks, og disse timene er ypperlige for å lære deg hvordan du best kan håndtere hunden din.

Hysj

En måte å lære hunden hysj-kommando, er å få ham til å bli stille eller distrahere ham hver gang han bjeffer. Bruk noe som lager en høy lyd, for eksempel en boks med mynter, for på denne måten å fange oppmerksomheten hans før du deretter kommer med en strengt hysj-kommando.

Konklusjon

Trening er alltid den beste måten å korrigere din hunds oppførsel. Men du må huske at mesteparten av bjeffingen er en normal del av det å være en hund. Det er kun når det blir urimelig og forstyrrende at du må foreta deg noe.

Dersom bjeffingen fortsetter kan veterinæren din komme med ytterlige råd, og muligens også foreslå andre teknikker.

Relaterte artikler

 • Fjerne aggressiv oppførsel

  Lær hvordan du skal se etter tegn på aggresjon og biting hos valpen og hvordan du kan trene den til å slutte med uønsket adferd.
 • Tidlig oppdragelse

  Valper lærer fort, så det er viktig å lære dem gode vaner så tidlig som mulig i livet. Her får du tips og råd om hvordan du kan oppdra den nye valpen din.
 • Hvem er lederen - Du eller hunden din?

  Følg disse enkle reglene for å vise valpen din at det er du som er lederen i flokken, dette gjør du for å være sikker på at valpen din vokser opp og blir en veldressert hund.
 • Hund og ny baby kommer godt overens

  Dogs running Er du bekymret for hvordan hunden din vil reagere på at det kommer en baby i huset? Bruk disse rådene og tipsene for å forberede hunden din på de enringene som kommer og hvordan du introduserer den til den nyfødte.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>