Hjelp, hunden min har urolig mage!

$authorText
MINUTTERS LESETID

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Har du lagt merke til at hunden din har blodig avføring eller stadig er dårlig? Mange hunder opplever urolig mage fra tid til annen. Selv om de spesifikke detaljene noen ganger ikke er trivelig lesing, er det viktig at du vet hva du kan forvente og hva du bør gjøre. Oppkast og diaré er ikke noe moro for hverken kattene våre eller oss som eiere, men sporadiske episoder med sykdom eller rennende, vannaktig avføring er en del av livet med sammen med kattene våre.

Se opp for varseltegnene

Hvis du hører at hunden din lager lyder som om den er i ferd med å bli dårlig, må du handle raskt ved å legge litt avispapir eller et brett foran den. På denne måten unngår du å flytte huden hvis den er ukomfortabel, men holder sølet under kontroll. På samme måte kan en hund som klynker ved døren for å slippes ut lide av løs mage og kanskje ikke ha samme kontroll over tarminnholdet som den vanligvis har. Noen hunder kan virke rastløse, gå rundt og kan til og med begynne å grave hull hvis de har magesmerter, eller de kan simpelthen krølle seg sammen og se elendige ut. Andre tegn å være på utkikk etter inkluderer vekttap, endringer i appetitt, luft i magen, magestøy eller anstrengelse for å gjøre fra seg.

Hva er det som utløser det?

Mesteparten av tiden skyldes mageproblemer at hunder spiser for mye, spiser feil type mat (som for eksempel mat gått ut på dato), spiser noe de reagerer på, eller at de sluker maten. Med litt hjelp kommer de fleste hunder over denne typen forstyrrelser relativt raskt, så spør tidlig veterinæren din om råd.

Noen hunder har imidlertid mer langvarige problemer som aldri ser ut til å løse seg fullstendig, eller som blusser opp fra tid til annen. En veterinær vil vanligvis trenge å utføre ulike prøver for å fastslå årsaken til mageproblemer som er mer langvarige. Før en dagbok over når hunden har problemer, symptomene og hva den spiste i dagene før en episode for å hjelpe med å fastslå en diagnose.

Et par tips

 • Hvis hunden din kaster opp, fjern umiddelbart fôrtilgang og sørg for at ferskt vann er lett tilgjengelig.
 • Hvis hunden virker uvel, fortsetter å kaste opp eller har blod i oppkastet eller avføringen, kontakt veterinæren din.
 • Spør veterinæren din om når du kan begynne å gi små mengder av lettfordøyelig hundefôr. Terapeutisk hundefôr, tilgjengelig hos veterinæren, anbefales ofte for hunder etter episoder med magebesvær.
 • Fortsett å fôre det anbefalte hundefôret i rundt 5 dager, eller som anvist av veterinæren din.
 • Etter dette, tilsett litt noe av hundens normale fôr, og øk gradvis mengden av hundens normale fôr og reduser mengden av det terapeutiske fôret i løpet av de neste 7 dagene til hunden din spiser som normalt.

Be alltid om råd fra veterinæren din hvis du er bekymret for helsen til hunden din.

Relaterte artikler

 • Når og hvorfor burde man kastrere hunden eller valpen

  Dogs running Kastrering av hunder og tisper, når du bør gjøre det, hvordan det påvirker dem og fordeler for deres oppførsel, samt operasjonsrisiko.
 • Valpestell

  Dogs running Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Å holde valpen din sunn

  Få nyttige råd om hvordan du holder valpen sunn. Her kan du få flere nyttige råd om valpens stell og helse. Vi går gjennom munn- og tannstell, ørepleie, stressmestring og vaksinasjoner.
 • Sunn hud og sunn pels

  Ta vare på huden og pelsen til hunden din ved å følge disse rådene for stell, bading, børsting og fôring.

Relaterte produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGTH MINI with CHICKEN er ett komplettfôr til små hunderaser over 7 år som tenderer til overvekt. Med vårt unike vektkontrollsammensetning og klinisk dokumenterte antioksidanter som støtter små hunderaser sin helse over lang tid.   
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
  Buy Now »