Hjelp! Hunden/katten min har fordøyelsesproblemer!

Published by
min. lesing

Mange hunder/katter har mageproblemer fra tid til annen. Selv om detaljene ofte ikke er hyggelig lesing, er det viktig at du vet hva du skal se etter.

Sjekk symptomene 
Om du hører at hunden/katten lager lyder som om den skal kaste opp, må du reagere omgående og gi den adgang til et sted hvor det er enklere å gjøre rent. Hvis hunden klynker ved døren eller katten klorer på døren for å bli sluppet ut, kan det hende de har løs mage og kanskje ikke samme kontroll over tarmen som de vanligvis har. Noen kan virke rastløse, og går frem og tilbake. Noen kan til og med begynne å grave hull hvis de har buksmerter. Andre tegn å være på utkikk etter er vekttap, appetittendringer, luft i magen, rumling i magen eller treg mage.

Hva er årsaken? 
Som regel skyldes mageproblemer at hunden/katten spiser for mye, spiser feil type mat (som bedervet mat), spiser noe den reagerer på, eller at den sluker maten for fort. Med litt hjelp kan de aller fleste hunder/katter bli kvitt slike problemer relativt raskt. Be veterinæren om råd på et tidlig stadium.
Derimot har noen hunder/katter mer langvarige lidelser som ser ut til å vedvare eller som blusser opp til forskjellige tider. Veterinæren vil vanligvis måtte ta noen prøver for å påvise årsaken til mer langvarige mageproblemer. Noter når hunden/katten har mageproblemer, tegnene den viser og hva den spiste før den ble syk, slik at du kan fortelle dette til veterinæren.

Noen tips

 • Hvis hunden/katten kaster opp eller har diaré bør du fjerne all tilgang til fôr og kun gi små slurker vann i 24 timer.
 • Kontakt veterinæren hvis hunden/katten ser ut til å være syk, fortsetter å kaste opp eller har blod i oppkast eller avføring.
 • Hvis oppkast og diaré opphører etter 24 timer, spør veterinæren om du kan gi hunden små porsjoner av et lett fordøyelig fôr. Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ fôr, som du kan få kjøpt hos veterinærer, blir ofte anbefalt til både hunder og katter.
 • Fortsett med det anbefalte fôret i ca. 5 dager, eller følg veterinærens anvisning.
 • Tilsett gradvis fôret som brukes til vanlig. Øk mengden etterhvert samtidig som du reduserer mengden Prescription Diet™ i løpet av 7 dager, til hunden/katten fôres normalt.
 • Spør alltid veterinæren om råd hvis du er bekymret for hundens/kattens helse.

Relaterte artikler

 • Sikker halloween for din hund

  180680638 Halloween kan være en skremmende tid for hunder og barn. Husk på følgende så barn og hunder kan ha en fin og trygg halloween-helg.
 • Helse og velvære

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • De forskjellige sesongene  

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Sosialisering

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet

Relaterte produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Lam med Ris

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice er sammensatt for å støtte sunn fordøyelse og mager muskelmasse. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og lett fordøyelig lam.
 • Hill's™ Science Plan™ hund Voksen med Oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen med Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ VetEssentials™ Valp Mini Kylling

  <ul><li><p>Eksklusivt hos dyrlegen. Komplett ernæring som støtter de fem essensielle helsebehovene hos valper fra 4 ukers alder for god vekst. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA for kognitiv utvikling og godt immunforsvar.</p>