Skolestart kan være morsomt for hunden også!

Published by
min read

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Her er noen gode tips til hvordan du kan gjøre overgangen fra lek og moro i sommerferien til nye rutiner ved skolestart lettere både for deg og det firbeinte familiemedlemmet. Disse tipsene kan for øvrig brukes ved alle slags forandringer, slik som nye arbeidstider, introduksjon av et nytt familiemedlem eller til og med ferier:

  • Sørg for å utvikle en rutine som fungerer for alle – og hold dere til den! Både hunder og barn setter pris på forutsigbarhet, så ved å sørge for at morgen- og kveldsrutinene forblir mer eller mindre uforandret, hjelper du alle. Barn i alle aldre kan tildeles alderstilpasset ansvar, slik at de føler seg involvert.
  • Gradvis overgang til den nye rutinen. Endringer over natten kan være vanskelig å forholde seg til, spesielt for hunder, både fra et praktisk ståsted (som når de får gått på do) og med tanke på mindre håndfaste aspekter som at de blir nervøse når familiemedlemmer er "borte for lenge". Så lenge du begynner tidlig og langsomt med å venne alle til skoleårets rutiner, blir overgangen mindre brå for hele familien.
  • En involvert hund er en lykkelig hund: Ta den trofaste følgesvennen din med deg når du kan! Hunder vil bare være sammen med familien sin, så hvis den kan oppføre seg og er opplært til å være rundt folk, er det ingen grunn til å la den vente hjemme. Fotballtrening, turer i parken etter skoletid og andre aktiviteter kan alle være Fido-vennlige, og gjør at hunden føler seg involvert og stimulert. Spør på forhånd om det er greit å ta med hunden, så unngår du overraskelser. Ta også med en tyggeleke og vann, slik at hundens behov oppfylles selv om treningen skulle gå på overtid.
  • Gjør det mer gøyalt hjemme for hunden! Fra å ha vært en konstant lekekamerat og bestevenn om sommeren, kan hunden ofte føle seg "gjenglemt" hjemme når skoleåret begynner. Underhold den ved å gjemme godbiter eller spesielle "hjemme alene"-leker rundt om huset som hunden kan finne. Gjem disse lekene unna ellers, slik at de forblir spesielle.
  • Oppfordre barna til å leke med hunden! Ved å lære barna å leke enkle leker med hunden (slik som gjemsel, å lage en hinderløype eller apport) kan du holde dem engasjerte og aktive, og hunden slipper å kjede seg på dagtid. Lek når dere kommer hjem, før andre aktiviteter begynner, slik at hunden føler seg verdsatt.

Dette er bare noen ideer til hvordan du kan gjøre overgangen til et nytt skoleår lettere for hunden. Du må gjerne bli kreativ og involvere andre familiemedlemmer – spesielt barna, som helt sikkert har sine egne fantasifulle ideer. Dere kan lage deres egen personlige liste for hvordan dere kan hjelpe hunden med overgangen i høst!

Fortell om ideene deres på Facebook og Instagram – vi vil veldig gjerne høre fra dere!

Related Articles

Related products