Skolestart kan være morsomt for hunden også!

Published by
min read

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Her er noen gode tips til hvordan du kan gjøre overgangen fra lek og moro i sommerferien til nye rutiner ved skolestart lettere både for deg og det firbeinte familiemedlemmet. Disse tipsene kan for øvrig brukes ved alle slags forandringer, slik som nye arbeidstider, introduksjon av et nytt familiemedlem eller til og med ferier:

 • Sørg for å utvikle en rutine som fungerer for alle – og hold dere til den! Både hunder og barn setter pris på forutsigbarhet, så ved å sørge for at morgen- og kveldsrutinene forblir mer eller mindre uforandret, hjelper du alle. Barn i alle aldre kan tildeles alderstilpasset ansvar, slik at de føler seg involvert.
 • Gradvis overgang til den nye rutinen. Endringer over natten kan være vanskelig å forholde seg til, spesielt for hunder, både fra et praktisk ståsted (som når de får gått på do) og med tanke på mindre håndfaste aspekter som at de blir nervøse når familiemedlemmer er "borte for lenge". Så lenge du begynner tidlig og langsomt med å venne alle til skoleårets rutiner, blir overgangen mindre brå for hele familien.
 • En involvert hund er en lykkelig hund: Ta den trofaste følgesvennen din med deg når du kan! Hunder vil bare være sammen med familien sin, så hvis den kan oppføre seg og er opplært til å være rundt folk, er det ingen grunn til å la den vente hjemme. Fotballtrening, turer i parken etter skoletid og andre aktiviteter kan alle være Fido-vennlige, og gjør at hunden føler seg involvert og stimulert. Spør på forhånd om det er greit å ta med hunden, så unngår du overraskelser. Ta også med en tyggeleke og vann, slik at hundens behov oppfylles selv om treningen skulle gå på overtid.
 • Gjør det mer gøyalt hjemme for hunden! Fra å ha vært en konstant lekekamerat og bestevenn om sommeren, kan hunden ofte føle seg "gjenglemt" hjemme når skoleåret begynner. Underhold den ved å gjemme godbiter eller spesielle "hjemme alene"-leker rundt om huset som hunden kan finne. Gjem disse lekene unna ellers, slik at de forblir spesielle.
 • Oppfordre barna til å leke med hunden! Ved å lære barna å leke enkle leker med hunden (slik som gjemsel, å lage en hinderløype eller apport) kan du holde dem engasjerte og aktive, og hunden slipper å kjede seg på dagtid. Lek når dere kommer hjem, før andre aktiviteter begynner, slik at hunden føler seg verdsatt.

Dette er bare noen ideer til hvordan du kan gjøre overgangen til et nytt skoleår lettere for hunden. Du må gjerne bli kreativ og involvere andre familiemedlemmer – spesielt barna, som helt sikkert har sine egne fantasifulle ideer. Dere kan lage deres egen personlige liste for hvordan dere kan hjelpe hunden med overgangen i høst!

Fortell om ideene deres på Facebook og Instagram – vi vil veldig gjerne høre fra dere!

Related Articles

 • Når og hvorfor burde man kastrere hunden eller valpen

  Dogs running Kastrering av hunder og tisper, når du bør gjøre det, hvordan det påvirker dem og fordeler for deres oppførsel, samt operasjonsrisiko.
 • Valpestell

  Dogs running Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Å holde valpen din sunn

  Få nyttige råd om hvordan du holder valpen sunn. Her kan du få flere nyttige råd om valpens stell og helse. Vi går gjennom munn- og tannstell, ørepleie, stressmestring og vaksinasjoner.
 • Sunn hud og sunn pels

  Ta vare på huden og pelsen til hunden din ved å følge disse rådene for stell, bading, børsting og fôring.

Related products

 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGTH MINI with CHICKEN er ett komplettfôr til små hunderaser over 7 år som tenderer til overvekt. Med vårt unike vektkontrollsammensetning og klinisk dokumenterte antioksidanter som støtter små hunderaser sin helse over lang tid.   
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>
  Buy Now »