Kan hunder spise brokkoli? (og er det trygt?)

Publisert av
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Før du deler grønnsakene dine med hunden din, spør du kanskje deg selv om hunder kan spise brokkoli og om det er bra for hunder?

Det korte svaret er ja: brokkoli er en trygg og velsmakende godbit for våre hundevenner. Den kan til og med ha noen helsemessige fordeler. Men det er et par ting du bør tenke på når du serverer denne grønnsaken til hunden din.

Er brokkoli bra for hunder?

Det er hyllet som en supermat for mennesker på grunn av sitt høye næringsinnhold, men brokkoli kan også være til nytte for hunder på flere måter.

Den er stappfull av fiber, som kan hjelpe til med fordøyelsen og vektkontroll. I tillegg den er full av vitaminer – inkludert A, B, C, D, E og K – som kan bidra til å fremme generell velvære. Brokkoli inneholder også lutein, et næringsstoff som støtter øye- og hjertehelsen, og andre antioksidanter som demper betennelse.

Mens hunder er altetende, kan grønnsaker som brokkoli være et sunt tillegg til måltidsplanen deres. Korsblomstgrønnsaker har imidlertid et rykte for å forårsake luft i magen, så det kan hende at hunden din også får det.

Hva er risikoene?

Når vi snakker om luft i magen, kan denne bivirkningen av å spise brokkoli være en grunn til bekymring. Overdreven gass kan tyde på at hunden din har problemer med fordøyelsen. Så hvis hunden din fiser mye, ring veterinæren din for å utelukke noe alvorlig.

I tillegg er det tre andre ting du bør huske på når du gir hunden din brokkoli.

1. Porsjonskontroll

Uttrykket "for mye av det gode" gjelder også for brokkoli. Selv om det er greit for hunder å spise, kan inntak av for mye brokkoli forårsake gastrointestinale plager hos hunden din, ifølge The World Small Animal Veterinary Association. De forklarer at denne grønnsaken ikke bør utgjøre mer enn 10 % av valpens daglige måltider for å unngå helsekomplikasjoner. Brokkoli inneholder isotiocyanat, en naturlig forekommende forbindelse som sammen med fiber og komplekse sukkerarter kan forårsake milde til ekstreme fordøyelsesbesvær, inkludert luft i magen, magebesvær, diaré og blokkeringer.

Jack Russell terrierhund ligger på tregulv og gjesper med brokkoli mellom potene.

2. Kvelningsfare

Brokkolistilker er spiselige, men de kan utgjøre en kvelningsrisiko for hunder, spesielt for små hunder. For å forhindre kvelning, kutt brokkoli i passe store biter før du deler den med hunden din. I tillegg kan det være lurt å holde seg i nærheten mens de nyter matbiten for å følge med på om hunden skulle ha noe problem.

3. Skadelige bakterier

Symptomer på salmonellainfeksjon hos hunder inkluderer:

 • Diaré
 • Oppkast
 • Feber
 • Dehydrering
 • Tap av appetitt
 • Økt hjertefrekvens
 • Sløvhet

Hvis hunden din viser noen av disse symptomene etter å ha spist brokkoli, slutte å gi den brokkoli og kontakt veterinæren din umiddelbart for behandlingsalternativer.

Så, kan hunder spise brokkoli? Absolutt, så lenge det er med måte. Brokkoli bør betraktes som et næringsrikt mellommåltid — ikke et måltid. Tilby denne grønnsaken sammen med et velbalansert hundefôr formulert for dyrets spesifikke ernæringsbehov.

Bidragsyters biografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine Brovelli-O'Brien, Ph.D., er et profesjonelt medlem av Cat Writers' Association (CWA), en STEAM-pedagog og en hengiven katteeier. Hun skriver om dyr, utdanning, kvinnehelse og STEM-aktige ting. Finn og følg henne på Instagram og Twitter @brovelliobrien

 

Gjennomgått av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • Hill's PRESCRIPTION DIET b/d tørrfôr til hund med kylling

  <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span> b/d™ Canine er et fullverdig fôr til ernæringsstøtte i forbindelse med adferdsendringer som er relatert til hjernealdring.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.