Smarte måter å holde katten din aktiv: Skattejakt med fôr

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Å gjemme fôrbiter rundt omkring i huset til en skattejakt er en god måte å holde katten din i aktivitet. Den kommer til å elske å lete etter overraskelsen, og du vil more deg med å se på "jakten". En skattejakt er også en katteaktivitet som holder din firbeinte venn i bevegelse, slik at den opprettholder både mental og fysisk helse.

Her er syv tips til hvordan du kan planlegge en morsom skattejakt for katten din:

1. Oppdraget dens

Velg hvilken type jakt du vil lage. Du kan kanskje vurdere å dele den vanlige maten dens opp i tre eller fire boller, og sette dem ut forskjellige steder i huset. Et annet alternativ er å designe skattejakten med individuelle fôrkuler eller godbiter, som ligger på hver sine gjemmesteder.

2. Start enkelt

Det kan ta en stund før katten din instinktivt kommer på tanken å "jakte" på maten sin. Start med å sette godbiter i områder som er enkle å finne, for å hjelpe den med å assosiere lukten med fôrkulene den allerede kan se. Dette vil sette den på tanken.

3. Utfordring akseptert

Gray cat licking something off human hand.

Når det virker som katten har forstått konseptet kan du begynne å gjøre det litt vanskeligere. Mens den ser på kan du plassere godbiter eller små skåler med fôr på gjemmestedet. Katten din ser kanskje ikke lenger maten, men den vil likevel skjønne at du driver på med noe.

4. Gjør katten klar

Når den har skjønt spillets regler, plasserer du katten i et annet rom mens du gjemmer maten eller godbitene, og så slipper du den inn for å lete. Den virkelige jakten begynner!

5. Velg smarte gjemmesteder

Prøv å være smart, men forsiktig, når du gjemmer hver belønning. Noen gode steder å vurdere: på siden av (eller inni) lekene til katten, en høy hylle, i en tom boks eller på klatreleken dens. Husk at du ikke vil gjemme godbiten eller maten et sted du ikke vil at katten skal være. For eksempel er det lurt å unngå kjøkkenbenken eller en bokhylle med mye knuselig nips. Vennligst aldri bruk en plastpose, da den kan utgjøre en sikkerhetsrisiko.

6. Velg riktig tid og sted

Planlegg jakten din etter kattens vanlige måltider, eller legg den til en tid på dagen når du vet den er sulten. Du burde også forsikre deg om at du er innenfor synsvidde av katten din mens den leter. Ikke bare er det morsomt for deg å se på at den snuser seg fram til middagen sin, men det er lurt å holde seg i nærheten hvis katten din blir frustrert, distrahert eller finner noe annet ved et uhell.

Det er også en god idé å dokumentere hvor du har gjemt mat eller godbiter. Hvis katten blir mett eller begynner å kjede seg, kan fôrkuler bli liggende urørt igjen. Ved å huske hvor du har lagt hver fôrkule, slipper du å finne dem over hele huset når du senere skal rydde og vaske, og du unngår i tillegg at katten senere finner og spiser gammel mat som kanskje har gått ut på dato.

7. Hva skal katten jage?

Hvilken type fôr bør man bruke? Ikke alle deler av måltidet bør bli lagt ut til lek og oppdagelsesferd. Du kan bruke kattens vanlige tørrfôr, som Hill's Science Plan kattefôr, men hold fôr den spiser av helsemessige årsaker til den vanlige fôringsrutinen. Hvis du vil gjemme godbiter i stedet, må du passe på å holde antallet til et minimum, for å være sikker på at du ikke skjemmer katten helt bort, og får den til å legge på seg noen ekstra kilo.

Ikke undervurder katten din

Er du bekymret for at katten din ikke kommer til å klare å finne fôret du har lagt ut? Det trenger du ikke være! Nesen til katten inneholder ca. 200 millioner nerveceller, ifølge PAWS Chicago, noe som betyr at luktesansen dens er fjorten ganger bedre enn din egen.

Dersom katten din likevel ser ut til å ha problemer med å finne premien sin, kan du prøve en bolle aromatisk våtfôr, som Hill's Science Plan Adult med kylling og ris, et produkt som kombinerer de autentiske smakene av kylling og ris i en saus som nesen til katten din ikke vil kunne ignorere.

En skattejakt er en måte å styrke båndet mellom deg og katten din på, men det er også mye mer; det er en katteaktivitet som sørger for at katten din holder seg aktiv, smart og nysgjerrig ovenfor omgivelsene sine.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

 

Kara Murphy er en katteeier og frilansskribent i Erie, Pa. Hun har en nydelig katt som heter Olive.

 

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's &#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Mature Adult/Senior 7+ with Chicken bidrar til å opprettholde nyre- og viktige organfunksjoner. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, omega-3-fettsyrer og redusert fosfor.