10 morsomme måter katter vekker eierne på

Published by
min read

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Når du slipper en katt inn i hjemmet ditt, vil du for alltid være forbløffet over hvor mye glede disse små pelsdottene gir deg. Du kommer til å la deg underholde i det uendelige av de morsomme tingene katten gjør, men husk at den er svært intelligent – den vet nøyaktig hva den vil ha, og hvordan den skal få det. Dette gjelder spesielt for katter som vekker eierne sine.

De skyr ingen midler for å få deg ut av sengen. Enten det er sent på kvelden eller tidlig på morgenen, kan de komme til å bruke én eller flere av disse morsomme metodene for å forstyrre skjønnhetssøvnen din.

1. Krafse på og trekke i dynen

Katten din elsker en myk, koselig seng med deilig sengetøy, varme tepper og luftige puter ... inntil den er klar for å stå opp. Da tar den gjerne tak i dynen og trekker den rett av sengen, og kvesser gjerne klørne litt på lakenet mens den er i gang. Som regel gjør katten dette for å få sengen for seg selv eller for å få deg til å lage frokost til den.

2. Høy mjauing

Dette er et av de eldste triksene i boken, og er garantert å få deg ut av sengen (og det vet de godt). Katter har forskjellige mjauelyder med klart atskilte betydninger. Selv den minste kattungen er i stand til å vekke mennesket sitt når den vil ha mat, underholdning eller den varme plassen din på madrassen. Dette er kanskje søtt når du er våken, men ikke fullt så morsomt når du prøver å sove.

3. Poten mot ansiktet ditt

Katter liker også å vekke deg ved å legge poten på ansiktet ditt. Den klapper i vei forsiktig, men bestemt, og selv en florlett pote kan vekke deg fra den dypeste søvn – rett og slett fordi katten er villig til å holde det gående helt til du åpner øynene.

4. Tygging og riving i håret ditt

Noen ganger må katter ty til mer uvanlige metoder for å vekke sjusoverne de har til eiere. Dette er et kjempeeffektivt triks hvis du har langt hår som katten kan dra i som om den har fanget et bytte.

5. Sette klørne i beina dine

Katter har ingen intimitetssone (inntil de trekker seg tilbake til sitt eget gjemmested når en fremmed kommer for nær, da). De vandrer gjerne oppover, nedover og over hele deg, mens de setter klørne i beina eller til og med magen din hvis de føler for det. Dette er imidlertid en søt gest – de gjør det nemlig for å trøste seg selv. Men hvis det følges av rastløs traving frem og tilbake og/eller overdreven mjauing, er det sannsynligvis noe de vil, ifølge The Old Farmer's Almanac.

6. Bite deg i tærne

Det dreier seg om lett småbiting i tær og føtter – bare akkurat nok til at det vekker deg opp fra drømmeland så du kan ta deg av behovene til den rastløse vennen din. Selv om den er aldri så leken, tyder den forsiktige bitingen på at den ikke kommer til å godta et nei.

7. Velte ting

Med mindre du spikrer alt fast, er dette et trekk katten din stadig kommer til å vende tilbake til. Hvorfor? Fordi det virker. Enten det er en bok, en penn eller fjernkontrollen til TV-en: Katten din kommer til å finne den og feie den i gulvet. Og du kommer til å høre det, uansett hvor i huset den faller. "Utspekulerte kattekrek," tenker du kanskje. Men den har fanget oppmerksomheten din, ergo har den lyktes med oppdraget sitt.

8. Slå etter strømledninger

Du er kanskje stolt av deg selv fordi du har ryddet alle gjenstander bort fra nattbordet, men katten lar seg ikke imponere. Katten din kan, og kommer til å, finne en annen måte å ende REM-syklusen din på. Du vet den ustanselige dunkingen mens katten din dasker til ledningen til vekkerklokken eller nattbordslampen? Det kan virke harmløst om dagen, men kommer garantert til å drive deg til vanvidd når du prøver å sove.

9. Komme med kosedyr til deg i sengen

Katten din er en jeger av natur, og instinktet dens vekkes sannsynligvis ved daggry, når du helst vil sove et par timer til. Den får plutselig behov for å presentere "byttet" sitt for deg, og uler til du våkner for å rose den for ærendet den nettopp har løpt for deg.

10​ Stirre deg i senk

Enda en unik kattevane er å stirre tomt fremfor seg, tilsynelatende helt uten grunn. Dette er ikke så sjarmerende når du åpner øynene og oppdager at katten sitter noen centimeter unna ansiktet ditt og nistirrer på deg. Hvor lenge har den sittet der? Det er best å komme seg ut av sengen uten å stille for mange spørsmål.

De artige tingene katten gjør for å vekke deg, er kanskje ikke fullt så morsomme midt på natten, men pusens smarte og kreative metoder viser hvor mye omtanke og kjærlighet den har for eieren sin.

Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er skribent, mamma og erfaren katteeier med to Russian Blue-katter som regjerer i huset. Du finner også tekstene hennes i What to Expect Word of Mom, xoJane, Fit Pregnancy og Care.com.

 Finn og følg henne på Instagram og Twitter @brovelliobrien.

Related Articles

Related products

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
  Buy Now »
 • Kastrert/sterilisert katt, KATTUNGER (inntil 1 år), LITE AKTIV OG ANLEGG FOR OVERVEKT, VOKSNE KATTER (1-7 år)
  Buy Now »