Hvordan velge de beste hunde- og kattenavnene

Publisert av
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

En del av spenningen ved å få en ny hund eller katt i hus inkluderer å finne på navn til ditt lodne familiemedlem, en viktig del av bondingprosessen.

Navnet til en hund eller katt må "passe" til dem, og det bør være et du elsker, siden det vil være på tuppen av tungen din i mange år fremover. Ha en positiv og morsom tilnærming til prosessen rundt å navngi hunden eller katten din, og du vil finne den perfekte passformen for din nye venn!

Undersøk

Når du bestemmer deg for hundenavn, bør du vurdere alternativer som ikke vil være forvirrende eller vanskelige for valpen å lære. Som PetMD påpeker, "Mange hundetrenere foreslår å gi hunder navn ... som lett kan snakkes (av mennesker) og læres (av hunder)," med navn som ikke har mer enn to stavelser som de mest populære. Det er også en god idé å unngå navn som ligner på nei, ellers kan det få den lille til å snuble under trening.

Katter, som du kanskje vet, er ikke like enkle å trene, så du har litt mer slingringsmonn med den adopterte kattungen din, men de vil også reagere best på én eller to stavelsesnavn. En morsom måte å leke med alternativer på er å gi dem et lengre navn, men bruke et forkortet kallenavn. Hvis du skal gå for et kallenavn, sørg for å bruke det oftere. Hunder og katter vil ikke assosiere seg med to ulike navn. Ofte føler menneskebarn at de er i trøbbel når deres fulle navn nevnes, men hunder og katter forstår bare tonen din og du vil ikke at negative konnotasjoner skal forbindes med deres fulle navn.

Gul labradorvalp og dame som high-fiver i park under solnedgang.

Temperament og fysiske egenskaper

Det kan ta noen dager før du bestemmer deg for det perfekte navnet, men ikke bekymre deg - dette gir deg tid til å oppdage din nye venns personlighet, noe som kan føre deg til alternativer som Cranky, Sweetie eller Sleepy.

Med noen dyr er det bare å se på dem for å finne et navn, som for eksempel for grå katter som heter Smokey og svarte hunder som heter Midnight. Dette er en fantastisk tilnærming som fører til søte resultater som Mustache og Patches.

Velg et tema

Hvis du brainstormer rundt navn til en eller to hunder og katter, forestill deg å finne på nok for et helt kull! Ansatte i dyresentre velger hundenavn og kattenavn på rutinemessig basis, og en av metodene deres er å velge et tema for hver familie.

Sjangre av musikk, for eksempel, gir en endeløs tilførsel av navn, inkludert klassiske komponister (Bellini, Stravinsky), gitarlegender (Jimi Hendrix, Eddie Van Halen) eller popstjerner (Madonna, Elvis). Idrettsutøvere, forfattere, fiktive karakterer eller filmstjerner, blomster og trær tilbyr også en mengde muligheter.

Ingen grunn til å stoppe der: Matgrupper er også en skattekiste av muligheter! Cupcake, Popcorn og Donut er bare noen få. Du kan også utvide rekkevidden til drikkevarer: Cappuccino, Seltzer og Whisky, til forrett.

Stedene du skal dra til

Folk navngir ofte barna sine etter meningsfulle steder, så hvorfor ikke gjøre det samme for en hund eller katt? Elsker du å reise til moteknutepunkter i verden? Prøv Milano, Paris, Tokyo, New York eller London. Reiste du over hele landet? Hvilke steder inspirerte deg?

Liten tabby-kattunge gjemmer seg bak en duk med poten ut.

Et annet tips hentet fra dyresentre er det situasjonelle navnet - det vil si å velge et navn for et dyr basert på hvor de ble funnet. En hund kan være oppkalt etter typen bil han gjemte seg under, for eksempel Ford, eller katt etter treet de satt fast i, Bjørk.

Tilpass

Når du har bestemt deg for et navn, er det på tide å lære opp hunden eller katten din til å svare på det nye navnet. For valpen din, start med å bruke positiv assosiasjon til navnet under treningsøvelser, anbefaler Best Friends, inkludert å bruke godbiter som belønning når den svarer.

Navnegjenkjenning for katter innebærer en litt annen prosess, da du ikke trener dem på samme måte. Imidlertid vil kattevennen din også svare på navnet sitt når det er forbundet med positiv forsterkning, for eksempel kos, godbiter og leketid.

Når du har bestemt deg for det perfekte navnet, kan du tilpasse tilbehøret deres ved å få navnet brodert på båndet og hundesengen, eller trykt på kattefôrskålene deres.

Og hvis du fortsatt står fast, ikke nøl med å finne frem babynavnbøkene eller se på internett for inspirasjon. Det er uendelige mange valg av kreative og smarte hunde- og kattenavn å velge mellom!

Bidragsyters biografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er en skribent, mamma og langtids-dyreeier. Hennes to Russian Blues-katter hersker i hjemmet. Arbeidet hennes vises også i Care.com, What to Expect og Fit Pregnancy, der hun skriver om kjæledyr, graviditet og familieliv. Finn og følg henne på Instagram og Twitter @brovelliobrien.

Relaterte produkter