Hvordan stelle og bade hunden din

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Det kan hende du har et større ønske enn din hund på å gi ham et bad - spesielt hvis han har rullet rundt i noe sølete utenfor. Men for å gjøre livet enklere for dere begge, er det et par ting du kan gjøre for å gjøre opplevelsen så hyggelig som mulig.

 1. Velg det beste stedet for å bade hunden din. Et badekar er som oftest det enkleste, men hvis du har en liten hund, kan det være mer komfortabelt for dere begge med en balje eller vasken. Dersom hunden din har lang pels, vær obs på at løs pels kan tette igjen sluket.
 2. Sørg for å børste hunden før du bader han. Det vil hjelpe til med å fjerne løse hår og floker som kan være vanskelige å få ut når pelsen er våt. Mange hunder elsker å bli børstet som en belønning, noe som kan hjelpe til med å gjøre dem avslappet også.
 3. Ta på et forkle eller noen gamle klær. Sannsynligheten er stor for at du kommer til å bli våt!
 4. Plasser en anti-skli matte i badekaret ( spesielt hvis du har en stor hund) for å forhindre at enten du eller hunden din sklir mens du løfter han inn og ut.
 5. Slipp litt varmt vann opp i badekaret eller vasken. Kaldt vann er ikke noe gøy for hunder ( se for deg at du selv tar en kald dusj) men ikke bruk for varmt vann heller.
 6. Dybden på vannet avhenger av størrelsen på hunden din, men ikke gjør det for dypt sinde det kan føre til at hunden får panikk. Lyden av rennende vann kan også skremme dem, så fyll badekaret før du putter hunden din oppi.
 7. Løft opp hunden og plasser han i badekaret. Han vil mest sannsynlig prøve å komme seg ut med en gang.
 8. Bruk en plastikkopp eller mugge til å helle vann over hunden. (Du kan bruke dusjhodet om hunden din synes det er greit.) De kan prøve å riste av seg vannet (og dekke deg med det også).
 9. Hell hundesjampo i hendene dine og løs den opp i litt vann før du fordeler den over hunden. Bruk hendene og massèr forsiktig sjampoen inn i hundens pels – sørg for at du kommer gjennom pelsen til huden. Prøv å unngå å få sjampo i hundens ører og øyne.
 10. Skyll ut sjampoen med varmt vann. Vær sikker på pelsen ikke har noen rester igjen av sjampo, det kan føre til at hunden får tørr hud.
 11. Løft han ut av badet – vær forsiktig så ingen av dere sklir – og la han riste av seg vannet. Deretter tørk han med et deilig varmt håndkle (eller bruk en hårføner hvis hunden ikke er redd for lyden).
 12. Gi hunden din en godbit for at han har vært flink, deretter børst over pelsen en siste gang.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>