Hvordan stelle og bade hunden din

Det kan hende du har et større ønske enn din hund på å gi ham et bad - spesielt hvis han har rullet rundt i noe sølete utenfor. Men for å gjøre livet enklere for dere begge, er det et par ting du kan gjøre for å gjøre opplevelsen så hyggelig som mulig.

 1. Velg det beste stedet for å bade hunden din. Et badekar er som oftest det enkleste, men hvis du har en liten hund, kan det være mer komfortabelt for dere begge med en balje eller vasken. Dersom hunden din har lang pels, vær obs på at løs pels kan tette igjen sluket.
 2. Sørg for å børste hunden før du bader han. Det vil hjelpe til med å fjerne løse hår og floker som kan være vanskelige å få ut når pelsen er våt. Mange hunder elsker å bli børstet som en belønning, noe som kan hjelpe til med å gjøre dem avslappet også.
 3. Ta på et forkle eller noen gamle klær. Sannsynligheten er stor for at du kommer til å bli våt!
 4. Plasser en anti-skli matte i badekaret ( spesielt hvis du har en stor hund) for å forhindre at enten du eller hunden din sklir mens du løfter han inn og ut.
 5. Slipp litt varmt vann opp i badekaret eller vasken. Kaldt vann er ikke noe gøy for hunder ( se for deg at du selv tar en kald dusj) men ikke bruk for varmt vann heller.
 6. Dybden på vannet avhenger av størrelsen på hunden din, men ikke gjør det for dypt sinde det kan føre til at hunden får panikk. Lyden av rennende vann kan også skremme dem, så fyll badekaret før du putter hunden din oppi.
 7. Løft opp hunden og plasser han i badekaret. Han vil mest sannsynlig prøve å komme seg ut med en gang.
 8. Bruk en plastikkopp eller mugge til å helle vann over hunden. (Du kan bruke dusjhodet om hunden din synes det er greit.) De kan prøve å riste av seg vannet (og dekke deg med det også).
 9. Hell hundesjampo i hendene dine og løs den opp i litt vann før du fordeler den over hunden. Bruk hendene og massèr forsiktig sjampoen inn i hundens pels – sørg for at du kommer gjennom pelsen til huden. Prøv å unngå å få sjampo i hundens ører og øyne.
 10. Skyll ut sjampoen med varmt vann. Vær sikker på pelsen ikke har noen rester igjen av sjampo, det kan føre til at hunden får tørr hud.
 11. Løft han ut av badet – vær forsiktig så ingen av dere sklir – og la han riste av seg vannet. Deretter tørk han med et deilig varmt håndkle (eller bruk en hårføner hvis hunden ikke er redd for lyden).
 12. Gi hunden din en godbit for at han har vært flink, deretter børst over pelsen en siste gang.

Relaterte artikler

 • Å ta med hunden til dyrlegen | Hill's Pet

  Veterinærbesøket kan være en utfordring for hundeeieren. Les disse rådene om hvordan veterinærvisitten blir bedre for hunden din og hvordan du enklest kan transportere den til dyreklinikken.
 • Helse og velvære | Hill's Pet

  Alle valper utvikler seg på samme måte, uansett hvilken rase de er. De gjennomgår de samme stadiene fra nyfødt til voksen. Det er ikke bare interessant for deg å kjenne til disse stadiene, men det er også viktig at du er klar over hva valpen din er i stand til i ulike faser i livet.
 • Møt dyrlegen | Hill's Pet

  Alle valper bør få en helsesjekk hver 6. måned hos en veterinær for å sikre at den holder seg frisk og sunn. Lær litt om hva du kan forvente ved undersøkelse av valpen din.
 • Å holde valpen din sunn | Hill's Pet

  Få nyttige råd om hvordan du holder valpen sunn. Her kan du få flere nyttige råd om valpens stell og helse. Vi går gjennom munn- og tannstell, ørepleie, stressmestring og vaksinasjoner.
 • Sunn hud og sunn pels | Hill's Pet

  Ta vare på huden og pelsen til hunden din ved å følge disse rådene for stell, bading, børsting og fôring.
 • Å ta hunden med på flyet | Hill's Pet

  Anvend disse nyttige tipsene for å forberede hunden din til flyturen slik at den er rolig om du bestemmer deg for å ta den med på reisen din.