Hvordan stelle og bade hunden din

Publisert av
min. lesing

Det kan hende du har et større ønske enn din hund på å gi ham et bad - spesielt hvis han har rullet rundt i noe sølete utenfor. Men for å gjøre livet enklere for dere begge, er det et par ting du kan gjøre for å gjøre opplevelsen så hyggelig som mulig.

 1. Velg det beste stedet for å bade hunden din. Et badekar er som oftest det enkleste, men hvis du har en liten hund, kan det være mer komfortabelt for dere begge med en balje eller vasken. Dersom hunden din har lang pels, vær obs på at løs pels kan tette igjen sluket.
 2. Sørg for å børste hunden før du bader han. Det vil hjelpe til med å fjerne løse hår og floker som kan være vanskelige å få ut når pelsen er våt. Mange hunder elsker å bli børstet som en belønning, noe som kan hjelpe til med å gjøre dem avslappet også.
 3. Ta på et forkle eller noen gamle klær. Sannsynligheten er stor for at du kommer til å bli våt!
 4. Plasser en anti-skli matte i badekaret ( spesielt hvis du har en stor hund) for å forhindre at enten du eller hunden din sklir mens du løfter han inn og ut.
 5. Slipp litt varmt vann opp i badekaret eller vasken. Kaldt vann er ikke noe gøy for hunder ( se for deg at du selv tar en kald dusj) men ikke bruk for varmt vann heller.
 6. Dybden på vannet avhenger av størrelsen på hunden din, men ikke gjør det for dypt sinde det kan føre til at hunden får panikk. Lyden av rennende vann kan også skremme dem, så fyll badekaret før du putter hunden din oppi.
 7. Løft opp hunden og plasser han i badekaret. Han vil mest sannsynlig prøve å komme seg ut med en gang.
 8. Bruk en plastikkopp eller mugge til å helle vann over hunden. (Du kan bruke dusjhodet om hunden din synes det er greit.) De kan prøve å riste av seg vannet (og dekke deg med det også).
 9. Hell hundesjampo i hendene dine og løs den opp i litt vann før du fordeler den over hunden. Bruk hendene og massèr forsiktig sjampoen inn i hundens pels – sørg for at du kommer gjennom pelsen til huden. Prøv å unngå å få sjampo i hundens ører og øyne.
 10. Skyll ut sjampoen med varmt vann. Vær sikker på pelsen ikke har noen rester igjen av sjampo, det kan føre til at hunden får tørr hud.
 11. Løft han ut av badet – vær forsiktig så ingen av dere sklir – og la han riste av seg vannet. Deretter tørk han med et deilig varmt håndkle (eller bruk en hårføner hvis hunden ikke er redd for lyden).
 12. Gi hunden din en godbit for at han har vært flink, deretter børst over pelsen en siste gang.

Relaterte artikler

 • Sikker halloween for din hund

  180680638 Halloween kan være en skremmende tid for hunder og barn. Husk på følgende så barn og hunder kan ha en fin og trygg halloween-helg.
 • Hjelp! Hunden/katten min har fordøyelsesproblemer!

  Veel huisdieren hebben van tijd tot tijd een probleem met de spijsvertering. Hoewel het wellicht niet prettig is om in details te treden, is het belangrijk dat u weet wat u kunt verwachten.
 • Helse og velvære

  Puppy, kitten and pet dieting, cat nutrition and dog nutrition information from Hill's Pet
 • Håndtering av hundelopper

  180680638 Alle hunder kan ha perioder der de klør mer enn i andre. Lær hvordan du kan lindre plagene ved kløe og beskytte dem mot hundelopper.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med oksekjøtt

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Valp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensatt for å støtte immunforsvar og bevegelighet hos valper som foretrekker mindre biter. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult with Chicken er sammensatt for å støtte mager muskelmasse og sunne organer. Med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og omega-3-fettsyrer.