Derfor trenger hunden din trening

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Akkurat som mennesker, lider flere og flere hunder av fedme. Foreningen for overvekt forebygging av kjæledyr anslår ved 54 prosent av alle hunder er overvektige. Hunder som har noen ekstra kilo kan være mer utsatt for lidelser som leddgikt. Derfor er trening for hunder ikke bare en morsom aktivitet for din firbeinte venn, det er også nødvendig for å holde den i god fysisk form.

Når du trener hunden din, holder du den også lykkelig! Hunder som løper fra seg regelmessig vil i mye mindre grad gi seg hen til destruktiv og oppmerksomhetsøkende oppførsel som tygging, uavbrutt bjeffing og biting. De føler seg også mer knyttet til deg, noe som styrker båndet mellom hund og eier.

Nå som du er tilstrekkelig motivert til å få både deg selv og din firbeinte treningsvenn ut av sofaen, la oss snakke om hvike treningstyper som egner seg for hunden din.

Ulike behov på forskjellige livsstadier

Long-haired black dashchund running in a park with all four paws in the air.

En valps treningsbehov er åpenbart forskjellig fra hos en eldre hund. En valp er en urolig bunt av herlig energi som kan leke tilsynelatende endeløse apportleker, løpe i ring i hundeparken eller lykkelig jage barna rundt i hagen hele ettermiddagen. En eldre hund vil derimot kanskje foretrekke å gå tur i stedet for å løpe slik den pleide. Men en eldre hund trenger fortsatt trening. Jeg likhet med sine menneskelige kolleger, trenger eldre hunder trening for å hjelpe bevegeligheten, bevare en sunn vekt og stimulere den mentale aktiviteten. Vær oppmerksom på hvordan den fysiske aktiviteten påvirker en aldrende hund etter treningen. Hvis hunden ser ut til å lide av leddsmerter eller leddgikt, bør du snakke med veterinæren om hvordan du kan redusere ubehaget under treningen. Svømming er for eksempel en øvelse som gir hunden trening, og som samtidig minimerer leddsmerter. Hvis du går lange turer, må du også ta med deg vann for å holde hunden hydrert, og holde turen i nærheten av stoppesteder i tilfelle hunden blir sliten. Hvis du merker at hunden sliter, må du sørge for å stoppe og hvile.

Kjenn hundens behov og begrensninger

Hva som er sunn trening for hunder, varierer for ulike raser og hundestørrelser. Dr. Marty Becker, DVM, gir et bilde av hvordan behovet og evner varierer fra hund til hund. Ta hensyn til disse forslagene neste gang du vil mer deg med valpen din.

 • Hunder med korte snuter, som pekingesere og bulldogger, har ikke mye utholdenhet for trening og kan bli overopphetet eller til og med dø hvis de overanstrenger seg. Spaserturer er ofte den beste treningen for disse hundene. Svømming er heller ikke noe mange hunder med kortere snute setter pris på.
 • Hunder med lang rygg og korte ben, som corgier og dachshunder, er utsatt for ryggskader. Det betyr at å fange Frisbees® ikke bør være på listen over fysisk moro hvis du har en av disse rasene. Andre skader er vanlige for spesifikke raser, så ta hensyn til hundens stamtavle og fysiske egenskaper når du velger en aktivitet.
 • Vær også oppmerksom på hvilken type trening hunden din er avlet for. Retrievere er for eksempel avlet frem for å hente og svømme. De vil derfor mest sannsynlig elske å hoppe ut i et vann eller leke apport med deg i timesvis. Greyhounds er derimot avlet frem for korte raske spurter. De elsker å løpe, men etter en kort, intens treningsøkt er de sannsynligvis klare for en lur. Gjeterhunder avles frem for å gjete, så ta dette i betraktning når du ser etter morsomme øvelser som hunden din kan glede seg over.
 • Hvor lang og tykk er hundens pels? En hund med tykk pels, som en Akita eller Schäfer, kan fortere bli overopphetet om sommeren enn en hund med kort, tynn pels. En hund med kort, tynn pels, som en Boston terrier eller Boxer, vil derimot ha mindre toleranse for kaldt vær.

Ikke sikker på hvilken type hundretrening som er best? Prevention Magazine tilbyr en nyttig guide om ulike treningsbehov for de ulike hunderasene.

Valg av fôr er også viktig

Akkurat som hos mennesker, kan typen fôr en hund spiser, påvirke energinivået. Hill's®-fôr kan også hjelpe en hund med spesifikke helseproblemer som kan påvirke evnen til å trene. Snakk med veterinæren om hvilket fôr som er riktig for hunden din på ulike livsstadier.

Du bør også sørge for at hunden opprettholder en sunn vekt etterhvert som den blir eldre. Fedme eller overvekt kan forverre fysiske problemer og til og med forkorte hundens levetid. Hvis hunden din trenger å kvitte seg med noen kilo, bør du lese før som har lavere kaloriinnhold og som er designet for vektkontroll.

Vann er også viktig for å trene. Sørg for at hunden din får i seg nok vann før fysisk aktivitet. Mangel på vann kan føre til at hunden overopphetes mye raskere, og dette kan forårsake større helseproblemer.

Start langsomt og øk gradvis

Hvis du starter en ny treningsplan med hunden din, må du ikke overdrive. Jeg likhet med menneskene i familien, trenger hundre tid til å bygge opp utholdenhet. Du bør også rådføre deg med veterinæren før du starter en ny treningsplan for å få tips om hvordan du kommer i gang og hva slags fôringsplan hunden din bør følge. Vær også oppmerksom på hvordan hunden din har det, og hvordan den oppfører seg under og etter trening. Husk for eksempel hvor varmt det er, og at betong og asfalt kan brenne eller skade hundens labber.

Fordelene med trening for hunder er både umiddelbar og langvarige. Din firbeinte følgesvenn er viktig for deg, og ved å holde den i god fysisk form vil du hjelpe den med å leve et langt, lykkelig og sunt liv. Fest hundebåndet, ta med litt vann og en hundepose, og kom i gang!

Bidragsyters biografi

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er en frilansskribent og dyreeier som bor i Erie, Pa. Hun har en goldendoodle som heter Maddie.

 

Relaterte artikler

 • Vis at du bryr deg og tren hunden din

  Hunder er ofte veldig energiske, og trening er den perfekte måten å få brukt opp all den ekstra energien på.
 • Læring gjennom lek

  Det er både gøy og spennende å leke med den nye valpen, men lek er også en grunn- leggende del av den tidlige oppdragelsen.
 • Å leke med hunden din

  Har du en stor hund som en grand danois, greyhound eller boxer er jo inget bedre enn å være ute og mosjonere sammen. Det er godt for begge og styrker det båndet dere har.
 • Å velge den beste leken til hunden

  Noe av det beste med å ha hund er at de elsker å leke og å velge de beste hundelekene er en viktig del av forholdet.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>