Forventninger til å besøke et dyrehjem

Publisert av Erin Ollila
minutters lesetid

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hvis du vurderer å adoptere en hund eller en katt fra et omplasseringssenter, kan det hende du har mange spørsmål: Hvordan er prosessen? Kan jeg ta med hunden eller katten min hjem neste dag? Blir det en evalueringsperiode? Det er normalt å føle seg engstelig og spent på å ta med en hund eller en katt hjem, og å stille spørsmål er en fin måte å forberede seg på prosessen. Å besøke et omplasseringssenter bør være en fin opplevelse, og det vil det være hvis du vet hva du kan forvente.

Forberedelser for det store besøket

Først må du forstå at å adoptere et dyr ikke er som å handle noe på internett. Ja, ditt lokale omplasseringssenter kan vise profilene til dyrene de har inne på nettstedet men det tar imidlertid tid å holde et nettsted oppdatert, noe mange omplasseringssentre kanskje ikke alltid har. Ikke sett sikte på en bestemt hund eller katt du finner på nettet. Gå heller dit personlig for å få en følelse av alle dyrene som leter etter et hjem. En kattunge med grønne øyne stirrer ut fra et bur

Hvis du har mange dyrehjem i ditt område, be om anbefalinger fra venner og familie som nylig har adoptert. Hvis ikke, ring eller send en e-post for å avtale en time der du, og kanskje til og med hele familien din, kan besøke dyrene og se om det er en spesiell forbindelse med noen av dem. Men ikke stol på telefonsamtalen eller e-posten for å sikre besøket ditt. Dyresentre er ofte bemannet med frivillige, og de får det travelt. Hvis et omplasseringssenters åpningstider er oppført på nettet eller på et bygningsskilt, ta turen dit personlig for å møte hundene og kattene selv.

Sørg for å forberede hjemmet ditt før du besøker i tilfelle du blir forelsket i en lodden venn og har muligheten til å ta dem med hjem den kvelden. Ta imidlertid aldri en rask avgjørelse når det gjelder å adoptere en hund eller en katt. Det er vanligvis best å bruke en dag eller to på å sove på det. De fleste omplasseringssentre vil tillate deg å "reservere" en hund eller en katt fordi de vet hvilken stor beslutning det er å ta. Sørg for å være hunde- eller kattesikker slik at hunden eller katten din og dine personlige eiendeler er trygge i begynnelsen. Du trenger også nødvendigheter som fôr, halsbånd, kobbel, kattesand og andre gjenstander som vil hjelpe både den nye hunden eller katten din og din familie med å håndtere overgangen godt. Når du har alt du trenger, vil du være klar til å besøke omplasseringssenteret personlig.

Hvordan er prosessen?

Hvis du ikke har funnet en bestemt hund eller katt du ønsker å se, vil det første trinnet med å besøke et omplasseringssenter innebære å gå gjennom kennelområdet for å se hundene og kattene. Når du ser en hund eller katt som fanger øynene dine, vil omplasseringssenterpersonalet ta dem ut av buret og flytte deg inn i et rom hvor du og dyret kan bli kjent med hverandre. Hvis du er på besøk for å møte en bestemt hund eller katt, fortell det til personen som bemanner resepsjonen, og de vil introdusere deg for dyret umiddelbart. Hvis du ikke er 100 prosent sikker på hva du ser etter, snakk med personalet om husholdningen din og hvorfor du har valgt å adoptere. De kan hjelpe deg med å lede deg mot hunden eller katten som passer dine behov og din personlighet.

Det er en god sjanse for at du blir forelsket. Du har blitt advart!

Hvis det ikke er noen kjemi mellom deg og hunden eller katten, ikke ha dårlig samvittighet — spesielt hvis du dro dit på jakt etter en hund eller katt du fant på nettet. Den viktigste delen av en adopsjon av en hund eller en katt er å få kontakt med den riktige, ikke et hvilket som helst dyr. Hvis denne hunden eller katten ikke passer for familien din, er det ingen grunn til bekymring. De vil finne sitt evige hjem til slutt. I dette tilfellet vil omplasseringssenteransatt eller frivillig ta hunden eller katten tilbake til kennelen, og gi deg muligheten til å møte andre hunder og katter.

Eller, kanskje du automatisk får en god tone med det første dyret du møter. I så fall, gratulerer! Familien din har nettopp utvidet seg, og denne hunden eller katten vil alltid ha en spesiell plass i hjertet ditt. Den første du må gjøre er å fortelle en medarbeider at du ønsker å gå videre med adopsjonen via omplasseringssenteret.

Avhengig av oppsettet kan de tillate deg å fortsette å leke med hunden eller katten mens de begynner den administrative prosessen, eller du kan bli midlertidig skilt fra den nye hunden eller katten din mens du drar til kontoret for å fylle ut papirer.

Alle adopsjoner krever legitimasjon med bilde, en søknad og et gebyr som skal kreves inn før et dyr kan reise hjem. Gebyret kan variere fra noen hundrelapper til flere tusen kroner, avhengig av omplasseringssenteret, så ring på forhånd for å bekrefte kostnaden hvis du trenger å budsjettere for utgiftene på forhånd. Ikke glem å be om eventuelt pass samt en detaljert liste over vaksinasjoner og annen medisinsk historie, hvis tilgjengelig. Du kan komme til å trenge denne informasjonen senere, og veterinæren din ønsker også ha denne informasjonen tilgjengelig.

Nå er du i de fleste tilfeller klar til å bringe den nye hunden eller katten din hjem. Imidlertid er det mange omplasseringssentre som får individer til å vente en periode etter å ha besøkt før de lar hunden eller katten dra til dem. Selv om det ikke er vanlig, vil noen be om et hjemmebesøk. Det kan være en skuffelse å forvente å dra med en hund eller en katt etter en tur til omplasseringssenteret. Hvis det er en prioritet for deg, ring for mer informasjon før du besøker.

Forvent å være på omplasseringssenteret i minst en time, og hvis du tar med deg familie (og spesielt barn), kan det kan ta lengre tid.

Hva (eller hvem) bør du ta med deg?

Apropos familie; bør du ta med deg noen for adopsjon av et omplasseringssenter? Svaret på det varierer fra person til person og familie til familie. Hvis du er singel, er det egentlig ikke nødvendig å ta med deg noen for å godkjenne avgjørelsen din, med mindre du vil ha litt selskap og moralsk støtte. Hvis dere er et par, bør dere begge være til stede, spesielt siden hunden eller katten trenger å se på dere begge som dens leder.

En familie gjør situasjonen mer komplisert. Hvis du tar med små barn til et omplasseringssenter for å møte dyr, men likevel ikke føler deg komfortabel med å en av de med hjem, kan barna dine føle seg skuffet — spesielt hvis de følte en betydelig forbindelse med en av hundene eller kattene. På samme måte har små barn massevis av energi, som kan forstyrre bli-kjent-miljøet. Og til slutt, selv om hunden eller katten kanskje ikke viser tegn til aggresjon, er det umulig å vite om katten eller hunden har en historie med aggresjon mot barn.

Det er imidlertid så mange gode grunner til å ha hele familien der også. For det første vil denne hunden eller katten ikke bare tilhøre deg. Din nye pelskledde venn kommer inn i en hel familie, og du vil sørge for at alle er fornøyd med valget og føler en tilknytning til det kjærlige dyret. Barn i alle aldre vil føle seg spesielle for å hjelpe til med å ta valget og si sin mening. Til slutt vil du føle deg mer trygg på å se hunden eller katten samhandle med barna dine, vel vitende om at forholdet deres startet sterkt.

Viktige spørsmål om adopsjonsprosessen

Det er mange spørsmål du bør stille omplasseringssenterpersonalet før du adopterer et dyr. Først må du finne ut nåværende og tidligere helsestatus. Har det noen gang vært noen fysiske problemer? I så fall, finn ut om hunden eller katten trenger å være på en bestemt diett eller ta noen medisiner. Du vil også vite hunden eller kattens alder, noe som vil hjelpe deg å velge det beste fôret og godbitene. Til slutt, ikke glem å stille atferdsspørsmål også. Du må vite om hunden eller katten har noen dominans- eller aggresjonsproblemer, spesielt hvis det er barn i hjemmet ditt. På samme måte, finn ut om dette nye hunden eller katten leker godt med andre dyr hvis du har et annen hund eller en katt i huset ditt.

Personalet på omplasseringssenteret vil også ha spørsmål du kan svare på. Målet deres er å sørge for at hunden eller katten adopteres inn i et trygt og kjærlig miljø. De vil ikke at hunden eller katten skal hoppe mellom flere hjem og havne tilbake på omplasseringssenteret i løpet av kort tid. Ikke føl at de griller deg. Alle spørsmålene de stiller er viktige for å hjelpe dem med å identifisere om du passer for det aktuelle hunden eller katten. Siden dyr ikke snakker, fungerer omplasseringssenterpersonalet som dyreforkjempere for å sikre at katter og hunder går til gode familier.

Å besøke et dyrehjem og gå gjennom en adopsjon fra et omplasseringssenter er en veldig stor sak. Gratulerer med denne betydningsfulle anledningen!

Bidragsyters biografi

Erin Ollila

Erin Ollila er en hunde- og katteentusiast som tror på kraften i ord og hvordan et budskap kan informere – og til og med transformere – det tiltenkte publikummet. Arbeidet hennes finnes overalt på internett og på trykk, og inkluderer intervjuer, spøkelsesskriving, blogginnlegg og kreativ sakprosa. Erin er en nerd for SEO og alt som har med sosiale medier å gjøre. Hun ble uteksaminert fra Fairfield University med en MFA i kreativ skriving. Ta kontakt med henne på Twitter @ReinventingErin eller lær mer om henne på http://erinollila.com.

 

Relaterte produkter