3 steg for en vellykket overgang til nytt hundefôr

Det kan være flere viktige grunner til å måtte bytte hundefôr, for eksempel kan det være nye kostholdsrelaterte behov eller at hunden går over til en ny livsfase. Når det er på tide å gå over til et nytt fôr bør du gjøre det på en måte som unngår magetrøbbel. Her er tre tips som kan hjelpe.

1

Fastslå passelig porsjonsmengde

pose med hills tørrfôr med fremheving på anbefalt fôreguide

Det er aldri bra å overfôre hunden din, så sørg for at fôrmengden passer til dens vekt og helsebehov. Veterinæren din er den beste ressursen for informasjon og råd, men du kan også sjekke fôringsguiden på baksiden av hundefôrets emballasje for veiledning.

2

Følg denne syvdagers overgansplanen

Når porsjonsmengden stemmer, reduser gradvis mengden med hundens nåværende fôr mens du øker mengden med nytt hundefôr. Fôrene kan blandes i en skål eller serveres i to skåler side om side. Vær tålmodig — om det virker som om hunden din trenger litt mer tid, legg til en dag eller to ekstra i planen.

overgangsdager for dyrefôr dag 1-2
DAG 1-2
overgangsdager for dyrefôr dag 3-4
DAG 3-4
overgangsdager for dyrefôr dag 5-6
DAG 5-6
overgangsdager for dyrefôr dag 7
DAG 7
3

Spe inn litt våtfôr om det trengs

hund spiser fra bolle ved siden av hill's våtfôr

Noen hunder er mer sta enn andre, så det kan hjelpe å spe inn litt våtfor (selv om det ikke er nødvendig). Husk å høre med veterinæren om en passelig porsjonsmengde, sånn at hunden din holder seg innenfor sitt daglige kaloriinntak.

Gjennomgått av Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Dr. Becky Mullis, DVM, DACVIM (Nutrition)