Å møte samboerne

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Å introdusere din nye kattunge for en annen katt

Hvis du allerede har en katt i familien, vil den ofte ville forsvare territoriet sitt når den nye kattungen kommer hjem. Det er helt naturlig at du vil at det nye familiemedlemmet skal aksepteres av den eldre katten, men det er like naturlig at den vil trenge tid og overtalelse før den aksepterer det den betrakter som en rival. Den er jo tross alt vant til å være sjefskatten og i sentrum for oppmerksomheten.

Gi det tid

De to kattene dine har veldig gode sjanser til å komme overens hvis du følger noen enkle prosedyrer. For det første skal du presentere det nye tilskuddet til familien gradvis. For det andre skal du sørge for at den eldre kattens fôr og sovested ikke blir invadert av den nye kattungen. Dette øker sannsynligheten for at kattene vil finne tonen, selv om det er en ørliten mulighet for at de aldri vil akseptere hverandre.

Når du beslutter at tiden er inne for å presentere kattene for hverandre, skal du ta føringen. Ikke overlat det til dem å finne ut av det. Sørg for å velge et tidspunkt når hjemmet er stille og rolig. Siden den nye kattungen ikke er kjønnsmoden enda, vil ikke den eldre katten føle seg truet eller prøve å konkurrere med den. Faren for konkurranse er også mindre hvis de to kattene er av motsatt kjønn. Du bør imidlertid ikke tvinge frem et møte ansikt til ansikt for tidlig. Hold dem atskilt en stund, men la dem undersøke stedene der den andre oppholder og sover. Slik vil de gradvis venne seg til at det er en annen katt i familien.

Bland luktene deres

Luktesansen er den viktigste sansen for katten, så det er lurt å overføre noen av luktene i hjemmet til kattungens pels før kattene presenteres for hverandre. Bland luktene ved å først stryke den eldre katten og deretter kattungen uten å vaske hendene i mellomtiden, og vice versa. Dette vil også gjøre at kattungen introduseres for lukten av den andre katten.

Gi kattungen sitt eget sted

Du kan vurdere å skaffe en innhegning eller en kasse til kattungen som rommer sengen, sandkassen og vannskålen, slik at den føler at den har et trygt og komfortabelt tilfluktssted. Når den eldre katten kommer inn i rommet for å møte den, vil den føle seg beskyttet av innhegningen eller kassen og likevel kunne se den andre katten. Når du bestemmer at tiden er inne for møtet (dette kan ta flere dager), åpner du døren til innhegningen og lar kattungen komme ut når den er klar for det.

Det er ingen garanti for at de to kattene blir perlevenner. Hvis de ikke helt finner tonen, skal du la dem utvikle det forholdet som passer dem best. I det minste vil de fleste katter etterhvert lære å tolerere hverandres eksistens.

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen
 • HILL'S SCIENCE PLAN Mature Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's &#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Mature Adult/Senior 7+ with Chicken bidrar til å opprettholde nyre- og viktige organfunksjoner. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, omega-3-fettsyrer og redusert fosfor.