Hvorfor mjauer katter?

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Cat Meow

Selv små barn vet hvordan de kan herme etter kattelyder. Kattens distinktive mjauing er ikke bare en kattelyd, men faktisk en overraskende sofistikert kommunikasjonsmetode, så hvorfor mjauer egentlig katter?

Du kan lære mye om katten din ved å følge med på mjauingen.

En katts stemme er faktisk like individuell som et menneskes. Du eier kanskje en katt som omtrent ikke gir fra seg et pip eller du har kanskje en ekstremt snakkesalig katt. Forskjellige raser vil også ha forskjellig lyd på mjauingen. Siamesiske katter, for eksempel, er berømte for sitt spesielt skingrende skrik.

Se på meg!

Den vanligste formen for mjauing er kattens rop for oppmerksomhet. Konteksten kan forklare mye om hvorfor katten din mjauer. Dersom den vandrer frem og tilbake på kjøkkenet, vil den sannsynligvis ha mat. Hvis den mjauer når du nettopp har kommet hjem, er den nok bare glad for å se deg og vil gjerne bli klappet og løftet opp.

Velkomstmjauing, spesielt når det skjer ofte, er også tilknyttet paring. En katt i løpetid vil mjaue konstant for å tilkjennegjøre sin tilstedeværelse for hannkatter. Hos noen katter kan dette gå videre til forlenget mjauing til alle tider, dag og natt. Av og til lager katter en merkelig klaprende eller brekende lyd når den ser et bytte den ikke kan få tak. Ingen vet hvorfor katter gjør dette.

Noen mener det er en kattelyd for forventning eller frustrasjon, som det å smatte med leppene. Andre tror det er en metode for katten å lure byttet til å undersøke den merkelige lyden. Knurring, spytting, hvisling og skriking er alle aggressive eller defensive rop. Vanligvis er det ganske tydelig om det er en skremt eller sint katt det er snakk om. På samme måte trengs det lite forklaring på purring. Katten er rett og slett bare fornøyd.

Det bør sies at hvis du har en stille katt som plutselig begynner å mjaue mye, eller en snakkesalig katt som plutselig slutter, kan det tyde på at den er syk. Du bør være ekstra oppmerksom på katter som starter å mjaue konstant hver gang de er på do, rengjør seg selv eller spiser. Alt dette kan tyde på at katten din har et eller annet problem. Lytt til og kos deg med lyden av din katt som snakker. Den vil gjerne bli forstått.

Relaterte artikler

 • Kattungepsykologi: Forstå hva katten din tenker

  For å gi kattungen din best mulig omsorg, er det viktig å forstå den. Lær mer om hva kattungen din tenker og gjør.
 • Fjerne dårlige uvaner

  Skvetting er helt naturlig atferd for katten. Dette er kattens måte å markere et sted med informasjon om den selv. Dette vil ikke si at det er ønsket atferd når det skjer i dagligstuen!
 • Hvorfor kattungen din klorer

  Etter hvert som din kattunge vokser, vil også klørne vokse! For å holde dem i trim, vil den klore.
 • Katter i løpetid

  Katter i løpetid trenger spesiell omsorg og oppmerksomhet, Hvis katten din allerede har vært igjennom en løpetid husker du sikkert hvordan hun mjauet og skrek, og hele tiden krevde din oppmerksomhet.

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, magre proteiner og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken er sammensatt for å støtte optimal form, med klinisk dokumenterte antioksidanter, kvalitetsproteiner og beriket med omega-3-fettsyrer. <UL> <LI>Støtter bevaring av muskelmassen og ideel kroppsvekt <LI>Kontrollerte mineralnivåer støtter sunne urinveier <LI>Høyt fordøyelige ingredienser for optimalt opptak av næringsstoffer <LI>100% garantert for kvalitet, konsistens og smak</LI></UL><BR>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Hairball Indoor Adult Kattefôr med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Chicken er for innekatter. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter, mager protein og forbedret omega-3-fettsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Light Adult Kattefôr med tunfisk

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153: Light Adult with Tuna hjelper til med å vedlikeholde idealvekten. Sammensatt med klinisk dokumenterte antioksidanter og inneholder mye L-karnitin som hjelper til med å gjøre fett om til energi. Passer for fôring i hverdagen