Katter og rennende vann

Published by
min. lesing

Enkelte katter er veldig sære når det gjelder vann. De kan ha stående vann som de kan drikke av hele dagen, men med en gang du skrur på kranen, kommer de løpende for å få vann. 

Så hva er denne attraksjonen for rennende vann?

Kanskje katten din vil drikke av en skål, men insistere på å sprute vann med poten. Kanskje vil hun hele tiden velte skåla så hun kan drikke fra gulvet. Katten din balanserer kanskje ustabilt på dosetet så hun kan drikke fra doskålen. Og dersom du har en utekatt, vil den kanskje til og med foretrekke skittent regnvann fremfor det rene vannet du har satt ut til henne.

Hvorfor denne merkelige oppførselen?

Ingen er helt sikre på hvorfor katter kan være så kresne angående vann, men det finnes et par teorier. Det kan hende de har en instinktiv motvilje mot vann som er stille. I villmarken vil en katt vanligvis drikke vann som er i bevegelse, hvilket hjelper den med å unngå å bli syk. Et annet alternativ kan være at katten din har lært seg at vann ofte er kjøligere fra kranen eller fra regn.

Det er også mulig at vannet er som en leke for katten din. For katten din er det å velte skålen eller fange regndråper kanskje en artig lek samtidig som det også er en måte å slukke tørsten på.

Katter trenger ikke å drikke store mengder vann, spesielt dersom de spiser boksemat eller porsjonspakninger, da disse inneholder mye vann. Likevel er det viktig at katten har tilgang til friskt vann til enhver tid.

Drikke fra skål

Det finnes et par ting du kan gjøre for å oppmuntre katten din til å drikke fra en skål. Forsøk å flytte vannskålen til et annet sted enn ved siden av matskålen. Katten din er kanskje kresen og vil ikke ha mat og vann rett ved siden av hverandre.

Dersom du tror katten din ikke liker temperaturen på vannet kan du forsøke å tilsette et par isbiter i skålen. 

Du kan også se om det hjelper å bytte ut skålen. En ny type skål vil gi en annerledes smak på vannet. Dersom katten din har en plastskål, kan du forsøke med en som er laget av keramikk, metall eller glass. Dersom katten din pleier å velte skålen, kan du finne en bredere skål med bunn av gummi. Dette vil forhindre selv den mest iherdige katt.

Det finnes også drikkefontener som enten konstant spruter ut vann eller aktiveres når katten din nærmer seg. Disse krever strøm så du vil måtte plassere den i nærheten av en kontakt. Du kan også tidvis la kranen dryppe for at katten kan få seg noe å drikke. 

Katten din vil drikke fra enhver kilde dersom den er tørst nok, men du kan vurdere å la henne få drikke fra kranen som en belønning enkelte ganger.

Relaterte artikler

 • Fôr som er farlig eller giftig for katter

  Du vil selvfølgelig gi din katt det beste kattefôret med alt hva en katt behøver av ernæring. Men innimellom kan det være fristende å gi katten matrester eller godbiter.
 • Kattmyntans effekt på din katt

  154502253 Lär dig vad kattmynta är och om den är säker att ge till din katt och om det finns några biverkningar associerade med kattmynta.
 • Sannheten om katter og melk

  154502253 Det er en alminnelig misoppfatning at katter bør få melk jevnlig som belønning/kos. Sannheten er at de fleste katter er laktoseintolerante, så ved å gi dem melk, kan vi fremprovosere et alvorlig helseproblem.
 • Hvordan og når skal du fôre din godt voksne katt  

  Det er viktig å fôre den voksne katten din med riktig mengde fôr og til riktige tider. Men det kan være vanskelig - behovet for fôring kan variere mye fra en katt til en annen.

Relaterte produkter