Å mate valpen din

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

 

 

Valpens første leveår er det viktigste.

 

Det samme gjelder det første fôret.

I det første dagene skal du gi valpen det samme fôret som den fikk hos oppdretteren. Dette vil hjelpe valpen med å finne seg til rette i de nye omgivelsene. Hvis du bestemmer deg for å skifte ut fôret du gir valpen, skal du gjøre det litt etter litt. Bland litt av det nye fôret i det gamle og øk gradvis andelen av det nye fôret i løpet av den neste uken, til overgangen er komplett. 

Velg med omhu

Valpefôr kommer både i tørr og våt form. Hva du velger vil stort sett komme an på hva du og valpen din foretrekker. Sørg for at du velger et fôr som gir valpen alt den trenger for å vokse og utvikle seg optimalt. Vær på utkikk etter et "fullverdig" fôr. Dette vil si at du kan fôre med det uten å tilsette kosttilskudd eller andre fôrtyper.

I likhet med din egen mat, er det også forskjell på kvaliteten til ulike valpefôr. Les derfor nøye på emballasjen om hvilke fordeler fôret vil medføre for valpen din. Noen fôr inneholder helsefremmende vitaminer, antioksidanter som beskytter immunsystemet og mineraler som gir sunnere urinveier. Kontroller alltid at fôret ikke er tilsatt salt. For mye salt kan være skadelig for valpens nyrer. Forhør deg med veterinæren hvis du er i tvil.

Uansett hvilket fôr du velger, vil du ha bruk for et par matskåler av god kvalitet som ikke velter, én til fôr og én til vann. Det er også lurt å legge en matte under dem for å beskytte gulvet.

Våtfôr eller tørrfôr?

Tørrfôr består av små fôrbiter i kjeksform. Det er lett å fôre med og holder seg godt. Det er også rimelig, siden det kan kjøpes i store poser.

Våtfôr kommer i bokser eller porsjonsposer. Et fullverdig våtfôr inneholder også alle næringsstoffene valpen trenger. Det koster litt mer enn enn tørrfôr, men mange eiere liker å gi det sammen med tørrfôret for litt variasjon i hverdagen.

Hill's valpefôr

Hill's valpefôr er spesielt sammensatt for å sikre at valpen din får den helt riktige balansen av næringsstoffer. Det består av vitaminer og mineraler som er dokumentert å hjelpe valpen med å nå sitt fulle potensiale, samt DHA som fremmer utviklingen av hjernen og synet.

Relaterte artikler

Relaterte produkter