Fem tips som kan få katten til å slutte å klore på møblene

Det finnes mange tips om hvordan man kan håndtere kattens kloring. Vi har valgt ut fem tips for deg.

1.

Du kan ikke få katter til å slutte å klore, så ikke prøv engang. Det er flere grunner til at katter klorer. En grunn er mosjon, en annen er at de markerer revir. Katten har små kjertler på potene som legger igjen en duft som mennesker ikke legger merke til. En tredje grunn til at de klorer er at det føles godt for dem.

Istedenfor å få katten til å slutte å klore kan du prøve å finne mer egnede steder for katten å klore.

2.

Du må finne et alternativ for katten din. Noe som det ikke plager deg at den klorer på. Et klorestativ er et godt alternativ. Sørg for at du får et stativ som er solid nok til å håndtere en voksen katt som mosjonerer på det. Hvis det ikke står stødig, kan du være ganske sikker på at katten husker det og holder seg unna.

Sett stativet i nærheten av et sted hvor katten normalt klorer. Når du ser katten gjør seg klar til kloring andre steder, kan du vennlig geleide den i riktig retning. Belønn katten med godbiter når den velger klorestativet.

3.

Hvis du ser at du ikke kan holde vakt hele tiden og katten er pågående med kloring på et bestemt møbel, kan du prøve å dekke det til med noe som katten ikke liker. Bruk dobbeltsidig tape for eksempel. Det gjør overflaten klebrig. Eller bruk aluminiumsfolie for å gjøre overflaten ubehagelig.

4.

Mye kan sies om emnet å skjenne på katter, og vanligvis er det ikke noe positivt. Hvis du virkelig må gi katten et bestemt signal om at kloring på enkelte steder ikke er tillatt, kan en sprayflaske med vann være nyttig. En kort vannsprut vil ikke skade katten, men gi den en tydelig og rask tilbakemelding om at kloring på dette objektet ikke tolereres.

5.

Vær tålmodig. Du ønsker gjerne at katten slutter å ødelegge møblene omgående, men katter er vanedyr. Hvis du er altfor pågående og blir sint, kan det skade forholdet du har med katten din. Hvis problemet med kloring fortsetter, rådfør deg med veterinæren. Det kan være underliggende faktorer som påvirker kattens atferd.