Sommerferien er slutt: Hjelp din hund eller katt med å venne seg til å være alene hjemme

Publisert av
min. lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Hvis du har barn som begynner på skolen igjen så ta en pause mellom å koreografere henting og bringing og innkjøp av skolesaker til å tenke over hvordan den nye timeplanen påvirker hunden eller katten din. Etter en hel sommer med å kose seg med barna og nyte at hele flokken er samlet vil det å plutselig la hunden være alene hjemme sansynelivis gjøre ham urolig, og han er ikke den eneste. Det å la en katt være alene kan også resultere i angst og depresjoner. Les videre for tips om hvordan du kan hjelpe hunder og katter takle det nye skoleåret.

Separasjonsangst

Australian Shepherd puppy standing staring out windowHunder har større risiko for å utvikle separasjonsangst i tilbake-til-skolen sesongen. Separasjonsangst kan utarte seg som skraping og graving i forsøk på å komme seg ut eller piping, uling og bjeffing. Store endringer i familierutinene kan trigge denne lidelsen. Det kan også det å plutselig la hunden være alene hjemme etter at den har blitt vant til å konstant være sammen med mennesker.

Mens sunne veltilpassede katter har lav risiko for å utvikle separasjonsangst, kan katter som har økt risiko, f.eks de som har opplevd å bli overlatt til seg selv, skadet, blitt mishandlet eller har blitt omplassert flere ganger, være sårbare for denne lidelsen. Katter eller kattunger som har et spesielt sterkt bånd med barnet ditt kan også ha økt risiko når deres favorittperson forsvinner mange timer hver dag. Separasjonsangst hos katt kan føre til skjelvinger, trekker seg tilbake, gjemmer seg, forsøker å stikke av, endringer i humør og magebesvær som kan gi diaré.

Gjør overgangen enklere

Du kan hjelpe hunden eller katten din å unngå separasjonsangst ved å gradvis innføre nye rutiner. The American Society for the Prevention of Cruelty to Animals (ASPCA) anbefaler at du starter med korte fravær for å gjøre hunden eller katten komfortabel med konseptet at du går. Deretter øker du gradvis hvor lenge du er borte i ukene frem til den nye timeplanen starter. Spesielt hunder tar emosjonelle signaler fra eierne, derfor er det viktig å være rolig og ikke lage mye styr rundt at man skal gå og det å si ha det. Hvis du er bekymret for destruktiv atferd eller at den gjør fra seg inne kan man vurdere å la hunden eller katten kun være på et begrenset område i huset (f.eks gangen). Igjen, dette er noe som man må øve opp gradvis for å gi hunden eller katten tid til å venne seg til det.

Måter vi kan hjelpe

Du kan også bruke leker eller godbiter for å distrahere hunden fra å fokusere på at du drar. ASPCA foreslår at man kan gi hunden en aktivitetsleke fylt med favorittgodbitene som kan holde den sysselsatt den første halvtimen etter du går. Ved å kun bruke denne leken når du skal gå, sier ASPCA at dette også vil signalisere at det er “trygt” at du går og at han kan stole på at du kommer tilbake. Katter kan også ha fordel av leker for å distrahere dem når familien er borte. En vinduskarm med utsikt til et fuglebrett eller andre smådyr kan også hjelpe til å holde katten lykkelig. Det å gjemme tørrfôrkuler rundt omkring i huset som hun kan “jakte” på er også en fin måte å distrahere henne fra å savne familien.

Når familien igjen er samlet på kvelden, sørg for at hundene og kattene også får masse oppmersomhet så de skjønner at ingen har glemt dem. Det er også viktig med nok mosjon, det vil føre til at de er roligere og mer avslappet på dagtid.

Hvis du prøver disse tipsene og hunden eller katten din fremdeles viser tegn på stress eller depresjon når de nye rutinene starter så snakk med veterinæren din. Hun kan anbefale en rekke alternativer for å hjelpe hunden eller katten din, alt fra atferdstrening til feromoner til medikamenter.

Forhåpentligvis, ved å ta hensyn til hunden eller kattens emosjonelle tilstand når man forbreder det nye skoleåret, vil hele familien gli inn i de nye rutinene uten problemer, inkludert de firbente familiemedlemmene.

Litt om forfatteren

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

 

Jean Marie Bauhaus er en dyreeier, blogger og romanforfatter fra Tulsa, Oklahoma. Hun skriver ofte sine tekster med en av sine egne dyr i tankene.

 

Relaterte artikler

Relaterte produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Adult Hundefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Large Breed with Chicken er sammensatt for optimal støtte av ledd og muskler hos store hunder. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og glukosaminhydroklorid og kondroitinsulfat fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniatureer sammensatt for å støtte munnhelse, frisk hud og god fordøyelse hos små hunderaser. Med høye nivåer av klinisk dokumenterte antioksidanter og naturlige ingredienser. Tilsatt vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Valpefôr med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken er sammensatt for å støtte en sunn utvikling av skjelettet hos større valper. Med klinisk dokumenterte antioksidanter og mineralnivåer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Hundefôr med kylling

  <p>Hill's&trade; <span class='nowrap'>Science Plan&trade;</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini with Chicken er spesielt sammensatt for &aring; st&oslash;tte aktiv bevegelse og leddhelse hos hunder som foretrekker mindre f&ocirc;rbiter. Beriket med omega-3 fettsyrer og klinisk beviste antioksidanter.</p>