Forstå og ta vare på miniatyrrasen din

Published by
minutters lesing

Finn et fôr som tilfredsstiller behovene til din hund eller katt

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Å se verden gjennom en liten hunds øyne

Prøv først å komme ned på hundens nivå - bokstavelig talt - og se deg godt om. Dette er hundens miljø, så det er viktig å se ting fra hans perspektiv og stille deg selv noen få viktige spørsmål: Ser ting litt mer skummelt ut fra her nede? Henger sofaen høyt over hodet?Synes det glatte kjøkkengulvet å strekke seg i flere kilometer? Når mennesker og husholdningsgjenstander tårner over deg, kan ting bli litt skremmende. Tenk deg en støvsuger som er større enn du er for å få en idé om hvordan hunden din kan føle seg!

  • Hvor langt borte fra de mest brukte hvile- eller lekeområder er viktige ting som vannskålen? En kort sprint eller en maratondistanse?
  • Hvis hunden din er tillatt opp på møblene, hvor langt må den hoppe? Vil hunden din ha nytte av en trapp som fører opp til sofaen eller sengen?

Små rasehunder: Alle former og størrelser

Små, miniatyr- og toyraser er en feiring av det store utvalget av minihundformene: Noen er kompakte og solide, som jack russell terrier, fransk bulldog eller west highland white terrier. Andre, som italiensk mynde, prague ratters og chihuahua, kan være ganske følsomme og delikate, og krever dermed forsiktig håndtering og behandling. Det er flere raser som har veldig forskjellige egenskaper, for eksempel den ikoniske langryggede dachsen, japansk chin med rundt hode eller den hårløse kinesiske nakenhunden.

Uansett hundens rase, er det viktig å ta hensyn til deres behov når man vurderer ting som størrelsen og formen på sengen, størrelse og plassering av mat- og vannskåler, kobbel, halsbånd og/eller seletype, temperaturkrav og mer.

Liten hund syndromet

Å være en liten hund i en stor verden kan være en utfordring. Imidlertid slipper små hunder veldig ofte unna med slem eller farlig oppførsel som aldri ville bli tolerert hos de større rasene (også kjent som "liten hund syndromet"). Disse små Napoleonene bruker ofte denne oppførselen først som en slags forsvarsmekanisme, men den kan raskt gå over til vane hvis den ikke blir korrigert tidlig. Eiere bør huske på at det å trekke i kobbelet, løpe vekk når den blir kallet, snerre eller bite er like ille oppførsel, enten det kommer fra en liten chihuahua eller en stor rottweiler. I begge tilfeller kan riktig sosialisering og trening gjøre underverker. Å lære og praktisere passende oppførsel i en rekke situasjoner fra en tidlig alder vil hjelpe en hund av alle størrelser til å føle seg trygg og avslappet, og bidra til å forhindre uønsket eller til og med farlig oppførsel. Søk hjelp fra en anerkjent trener som kjenner din rase, eller søk etter et lokalt lydighetskurs. I tillegg er det mange bøker tilgjengelig for å hjelpe deg med å forstå og korrigere hundens oppførsel. Ikke nøl med å kontakte veterinæren din hvis du trenger en anbefaling eller ekstra støtte.

Matkrav: Mindre betyr mer

Små raser har andre kalorikrav enn store hunder. Siden de har mer overflate per kg kroppsvekt enn store hunder, bruker de vanligvis mer energi på normale kroppsfunksjoner, som for eksempel å holde varmen. De bruker også mer energi på å bevege seg rundt. Å gå ned til enden av gaten kan koste naboens labrador 100 steg, mens din lhasa apso kan trenge 400 for å tilbakelegge samme avstand.

Små hunder kan trenge flere kalorier per kg kroppsvekt daglig enn store hunder gjør, men de bør fortsatt beskyttes mot å legge på seg for mye. Fedme er like farlig for små hunder som for store hunder.

Spesielle hensyn til valper

Disse smårollingene trenger flere kalorier per gram kroppsvekt. Og fordi de ikke kan lagre energireserver på den samme måten som valper fra større hunderaser kan, krever de hyppigere og kaloritette måltider. Minirasevalper bør mates med små måltider ofte i løpet av dagen for å kompensere for den lille magekapasiteten og det voldsomme behovet for energi. Les etiketter for dyrefôr for optimale fôrmengder, og be din veterinær om råd som er skreddersydd til dine små valpers individuelle behov. Som med alle raser bør små valper beskyttes, men ikke behandles som babyer. Selv om det kan kreve et sterkt hjerte å se en myk liten cavalier king charles spaniel valp med sine store brune øyne og si "Nei!", så må det gjøres. Tidlig trening for hunder av små raser setter scenen for en mer avslappet, pålitelig og bedre oppført hund.

Lever lenge og godt

Små hunder lever ofte betydelig lengre enn sine store og gigantiske slektninger. Maltesere, chihuahuaer, yorkshiretTerrier og miniatyr dachshunder er alle kjent for å leve over 12 år. Median levetid for miniatyrpudler og borderterrier er nesten 14 år, men mange har vært kjent for å nå nesten 20 år - ærverdig, det er sikkert og visst! Imidlertid vil deres levetid være avhengig av mye individuell variasjon og faktorer som helsehjelp, ernæring og miljø. Med en så lang levetid, ofte kombinert med et byliv, trenger små hunder ekstra beskyttelse for å opprettholde god helse godt ut i sine gylne år. I tillegg til de regelmessige turene til veterinæren kan små hunder virkelig dra nytte av ekstra antioksidanter for å hjelpe kroppen til å bekjempe effekten av aldring og byliv.

Å fôre med riktig fôr

Små hunder kan også dra fordel av fôr med mindre kulestørrelse, noe som gjør det enkelt for dem å plukke opp og tygge.

Se etter en ernæringsmessig komplett fôr med antioksidanter, omega 3- og 6-fettsyrer og selvfølgelig en fristende smak som hjelper deg med å gi hunden din alt den trenger for et lykkelig og sunt liv. Et bredt spekter av Science Diet og Prescription Diet er tilgjengelig for å gi optimal ernæring til små hunder av alle raser og livsfaser.

Relaterte artikler

Relaterte produkter